Предизвикателство. Промяна на начина на работа към теми и стилове.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Защо  има грешка  в думата ОТСТОЯНИЯ В УРОКА.При изписване на СТАРИЯ МЕТОД(директно форматиране на шрифт,големина,отстояниЯ...)е ПРОПУСНАТА последната буква "Я" НА ДУМАТА отстояния.

  Росица Найденова Кузманова:

  В УРОКА

  Лилия Ласкова:

  Здравей Росица,


  Благодарим ти за наблюдателността! Имаш право за изпуснатата буква, но тъй като видеото вече е записано, няма как да бъде отстранена.
 • Може ли да споделя?

  Daniela:

  Започнах курса "Тайните на Word" за да надградя знанията, които имам. Интернета, който ползвам не е винаги толкова бърз, колкото ми се иска. Направи ми впечатление в този курс, във въпросите и отговорите под уроците, че се разискват и теми, които не са пряко свързани към уроците. Не че е толкова лошо да се предлагат и други теми. Човек има винаги какво да научи. Но много бавно се зареждат уроците. Каже две три думи и спре. Е, мога да си ги записвам в тетрадката даже !

  Ако може да се отделят тези впечатления отделно, за да не пречат на зареждането на уроците. Е това е все пак едно пожелание. Може би при други няма такъв проблем. Ако е само при мен, е колкото толкоз.

  Daniela:

  Моля да изтриете по-горния коментар. Проблема си е само мой. Не исках да Ви безпокоя.

 • Как да изпратя тази фактура така, че да може да бъде редактирана?

  Sonya:

  Здравейте, направих собствен стил по поставената задача. Така изпратена обаче е като снимка и няма как да бъде проверено дали съм се справила със задачата правилно. Как да изпратя тази фактура така, че да може да бъде проверена и евентуално да се редактира и подобри ако е необходимо. Фактурата е на немски език, но не мисля, че това е от голямо значение. Предварително Ви благодаря!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Соня.

  Препоръката ми е да изпратиш директно файла в .doc или .docx формат, т.е. директно във формата на Word.

  Радка:

  Защо когато съм кликнала върху заглавието,което е в стил титъл и отворя темите и се движа по тях за си избера такава ми се променя останалият текст съобразно темата, върху която се движа,но не и този,върху който съм кликнала

 • Защо се променя темата във всички други стилове в документа, но не и този,върху който съм кликнала?

  Радка:

  Защо когато съм кликнала върху заглавието,което е в стил титъл и отворя темите и се движа по тях за си избера такава ми се променя останалият текст съобразно темата, върху която се движа,но не и този,върху който съм кликнала.Същият проблем имам и когато съм кликнала върху текст с друг стил.Променят се всички други стилове в документа,но не и този,върху който съм кликнала.

  Диана Христова:

  Не знам, при мен се променя всичко, включително и реда, абзаца или титула, върху който съм кликнал. Word 2019.

  Иван Цукев:

  Или е от по-старата версия или ако е променено форматиране, Word възприема част от текста не като heading 2 например, а нещо недефинирано и за това не го променя. Като цяло това не е голям проблем, защото идеята да минеш с мишката и да видиш преглед на темата как би изглеждала си работи.

 • Константин Петров:

  Трябва да зададеш тема на някакво съдържание, не на празен лист. На празен лист каквато и тема да му зададеш, той си остава празен.

  Виктория:

  Пробвах и това, но не се получава. Единственото което се променя са заглавията. Но не ми излиза първата страница на темата.

  Константин Петров:

  Виктория предполагам че под (първата страница) имаш предвид Cover Page това се прави в раздела insert и най в ляво има Cover Page.

  Виктория:

  Да, това имах предвид. Благодаря! С тях стана, но исках да знам и как да сложа тази, която е сложена във видео урока.

 • Как да преместя лентата от дясната страна

  Мирослава Георгиева:

  Как мога да преместя тази лента така, че да застане долу, под листа, Не мога да снимам целия лист, нещо се обърка в настройките. Благодаря!

  Мери Динолова:

  Няма как да я преместите. Най-долу в дясно натискате "+" вдигате процентите за увеличаване на страницата и лентата ще се появи. Или от меню View -->Zoom.

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте, работният екран има две ленти, с които може да прелиствате текущата страница на документа (scroll bar). Едната лента се намира вдясно на екрана и се нарича vertical scroll bar. Втората се намира отдолу, под работното поле и се нарича horizontal scroll bar. Двете ленти не се местят, а се показват или скриват. Това става от настройките в Word. Изберете File --> Options --> Advanced. Когато има отметка пред съответната лента, тя се показва. Когато се махне отметката, лентата се скрива.

  Никола Петров:

  Същото важи и за Excel Лек ден и успехи!