Добавяне и премахване на колони и редове в таблица

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да добавим или премахнем колона (ред) ?
Като отидем в концептуланото меню Layout и от там  изберем някой от вариантите на Insert опцията.
Като отидем в  менюто Page Layout и от там  изберем някой от вариантите на Insert опцията.
В Word веднъж създали таблица, не може да добавяме ( премахваме ) редове и колони

Въпроси и отговори

 • Защо липсва бързият бутон за добавяне на ред/колона?

  КРАСИМИРА КОСТОВА:

  не ми се показва този бутон с + за добавяне на нов ред или колона, а съм с версия 2013. Каква може да е причината?

  Краси Кръстев:

  Здравей, ако си маркирала таблицата ( както е показано на снимка 1 ) не се появява бутона  + с който да добавиш колона или ред, може в това да е причината.Ако просто си в някоя от клетките на таблицата ( или пък курсора е просто някъде в  документа ) и минаваш с мишката покрай колоните и редовете трябва да се покаже "+" (снимка 2 ).Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Любомир Жипонов:

  Здравей и от мен, когато застанеш с мишката НА ЛИНИЯТА между две съседни кутийки независимо дали са по хоризонталата или вертикалата се появява един символ като + но със стрелки вляво/вдясно или нагоре/надолу. Когато се появи този символ съвсем внимателно го придвижи до най-близкия общ ъгъл на кутийките и там вече се появява (+) .

   

  Ели Петрова:

  Здравейте,
  и при мен не се появява тази опция "+". Аз съм с версия 2010. Когато се появи символ с двете стрелки на граничната линия по хоризонтала или по вертикала и го придвижа до най-близкия общ ъгъл на кутийките, там се появява плътна стрелка, а не "+".

  Кирилка Станкова:

  Работя с Word 2010.  И аз не мога да намеря опцията "+" за прибавяне на редове или колони. Може би е само за Word 2013.

  Росица Найденова Кузманова:

  И ПРИ МЕН ПРИ ВЕРСИЯ 2010 НЕ СЕ ПОЯВЯВА "+",ДОРИ ДА СПАЗВАМ  ДА НЕ Е МАРКИРАНА ТАБЛИЦАТА.Появява се опзията за разтягане на колоната,или от горният ляв(+) да се маркира цялата.

  Петко Палов:

  Опцията "+" е за версия 2013 и по-нови

  Boyana Ivanova:

  Аз работя с версия Word 2013 и добавям редове като сложа курсора непосредствено след последната клетка извън таблицата и натисна Enter.

  Явор Николов:

  Всъщност може да се сметне процента в таблицата. Макар и ограничени тук също има възможност за формули. От менюто Table tools има вариант за въвеждане на формули.

  Красимир Мичев:

  Здравейте аз съм с версия 2013 и нямам проблем с опцията (+) за вмъкване. Но има малка особеност ако по който и да е начин съм вмъкнал вече ред + не се появява отново докато не кликна на ново място с мишката и той отново е активен. Пробвайте и това. Но да не забравяме че ако искаме да вкараме повече редове след вкарването на първия ред Функционалния клавиш F4 повтаря предходната команда и само с ккликване на мишката и F4 вмъкването на редове или колони става бързо и лесно. Надявам се да съм бил полезен на някого и успех на всички.

  Й. Кюркчийски:

  Когато поставим курсора в края на независимо кой ред от таблицата и натиснем "ENTER", се появява нов ред в таблицата отдолу под реда в който е бил курсора.

  Добрин Аронов:

  Когато кликна с десен бутон на клетка от таблицата ми се появяват опции за вмъкване и триене на редове и колони, както в Table tools/Layout. С Word 2016 съм.