Превръщане на Word файл в PDF документ

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Линк за виртуалния принтер cutepdf:

http://softreviews.co/get/cutepdf-writer/?pk=845381&c=SoftRev_CutePDF_CCROW

 

Въпроси и отговори

 • Каква е разликата и има ли такава при "Save as  -  .PDF"  /  "Export - Create  .PDF" ?

  Любомир Жипонов:

  Интересува ме само менюто с Options при Еxport-a ли е разликата между двата типа save .pdf или има и други съществени разлики ?

  Иван Цукев:

  Няма разлика. Направено е на няколко места, защото някои хора го търсят интуитивно в Save As. Други, може би по-опитните, които познават технологията знаят, че не е чист "Save As" и го търсят в Print или Export.

  Peter:

  Как да проверя?

  Антивирусната ми дава малуеър във файла cutepdfwriter-setup.exe, като предлага да го премахне или пусне. Някой инсталирал ли е този принтер от  линка след урока и има ли наблюдения от работата с това приложение?
  Иван Цукев:

  Аз съм го инсталирал многократно и няма никакви проблеми.


  Само трябва да се сваля от сайта на разработчика! cutepdf.com
 • Как мога да задам парола за редактиране на PDF?

  Исмаил Исмаил:

  Искам да задам парола за редактиране на PDF, т.е. този който ще отвори PDF документа да го отвори без парола, но ако иска да го редактира с Word да бъде защитен с парола. Имаме ли такава възможност в Word?

  Дарина Иванова:

  Според мен тези 2 снимки показват, но дали при вас ще действа ... В полето Password to modify ... би трябвало да се зададе парола за редактиране.

  Исмаил Исмаил:

  Пробвах по различни начини, но при мен не действа.

  Антон Иванов:

  Полезно е да се знае, че за PDF файловете може да се задава парола за отваряне и/или редактиране, но не разчитайте безрезервно на това. Из мрежата има "под път и над път" програми от рода на PDF Password Remover, които с лекота се справят с тези пароли.

  Ivan Zhelyazkov Ivanov:

  Срещал съм .pdf файлове, които има доста интересна защита. При копиране на текст от тях и пействане в word например, текстът е като йерогрлифи. Опитвал съм да сменям и шрифта- не помага. Някой знае ли как и на какъв софтуер се прави?

  Христо Спасов:

  Ако се касае за защитен с парола файл срещу копиране, редактиране и подобни, то програма от сорта на PDF Password Remover би трябвало да се пребори, точно както и инж. Антон Иванов посочва по-горе. Въпросната програма, производство на фирмата Wondershare например, работи със 100% успеваемост и при mac и при win базирани системи. Ако се касае обаче за лошо сканирани копия с ниска резолюция, както и документи написани с древни шрифтове (договорите на ЧЕЗ са добър пример за това), то тогава въпросът е друг. Но може би е добре да дадете тук пример на такъв файл,като го качите за сваляне и да може да се каже тогава съвсем точно. Успех.

  Антон Иванов:

  Не съм сигурен дали това да се виждат файловете след копи-пейст като йероглифи е проблем от защита. Може да е използван друг енкодинг или друг тип шрифтове. Ако става въпрос за текстови файлове, доста добре се справя програмката Щирлиц (4.0 е актуалната версия, мисля). За съжаление има версия само за Windows.

  Антон Иванов:

  Пропуснах да напиша, че е безплатна ;-)

 • Как да се справя с влошено качество на изображението при графики и формули в PDF файл?

  Илияна:

  Често ми се налага да записвам файлове на Word в PDF. Поради рода на работата ми почти винаги в тях има формули и графики и като правило имам проблеми с нечетливост на формулите (липса на дробни черти и т. п.), както и избледняване и даже липса на линии в графичните изображения. Моля да помогнете с опита си.

  Краси Кръстев:

  Вградения pdf принтер ( word 2013 )  ли ползваш или допълните инсталиран виртуален принтер ?

  Илияна:

  В момента работя с 2013, но по-рано съм имала проблеми и с по-ранните версии. Многократно след неуспешно преобразуване в PDF съм молила сина ми да опита на неговия компютър и обикновено е било успешно. Мисля си, че някъде трябва да се направят настройки, но къде?... 

  Краси Кръстев:

  Добре ако ползвате 2013, ползвайте вградения convertor за направа на pdf не би трябвало да имате проблеми - снимка 1 ( както е и показано в урока ), друга препоръка е ползвайте и по - стандартни шрифтове Calibri, Arial , освен това при ползване на формули пак позлвайте вградениете за Word, снимка 2 .

  Илияна:

  Винаги досега съм ползвала SAVE AS като начин за създаване на PDF. В един от въпросите/отговорите беше казано, че SAVE AS и EXPORT правят едно и също. Дали това е така наистина? Аз ще експериментирам, разбира се, и ще споделя резултатите. По въпроса с шрифтовете: използвам обикновено Times New Roman, като се опитвам и във формулите да вкарам същия шрифт. Формулите винаги пиша с вградения редактор, за който бих могла да питам много, но друг път...

  Boyana Ivanova:

  Аз съм използвала аналогичен начин по който записвам .doc файл като .docx- File-Save As-Browse- Save as type: PDF (*.pdf)

  Христо Спасов:

  Бих ви препоръчал да пробвате от самият акробат, при условие че имате инсталирана про версията. Тогава с десен бутон върху файла, изберете опцията Combine files in Acrobat, вместо Convert to Adobe PDF. Понякога това дава значително по-добър резултат.

  Илияна:

  Благодаря за тази идея. Ще опитам.

  Daniela:

  Word 2010

  По принцип и аз работя с Save as и избирам. pdf . Така се получава.

  С десен клавиш на word file има опция Create PDF and Bitmap Files with PDF Creator. Получава се съобщение да настроя принтера PDFCreator като default. Попълвам името в клетка Document Title след това Save и Save. Обаче се получава празен файл. Преди това съм настроила принтера да е PDFCreator. Това с Save as е също достатчно и като вариант.

  Daniela:

  Всъщност не съм видяла добре. Получили са се няколко листа, обаче в Word.

  Николай Петров:

  Здравейте, за да се справите с влошеното качество на вкараните изображения в Word е необходимо те да се в PNG формат. Има значителна разлика след Export в PDF формат - качеството се запазва сравнение с изображения записани под формат JPEG.

 • Как да превръщаме документи на Word в PDF(и обратно), криптиране 

  Боряна:

  Предлагам ви,още два начина за конвертиране на Word към PDF и обратното: 1 начин : от сайта https://www.pdfonline.com/convert-pdf/ 2 начин : Google Disk => Upload File => Open With Google Documents => File => Downloads As => PDF И за защита : 1 начин : File => Info => Project Document => Encrypt with password => задаваме паролата => OK - по този начин, нашият документ може да бъде редактиран само след въвеждане на парола. Ако искаме да изтрием паролата : отваряме => въвеждаме паролата => File => Info => Project Document => Encrypt with password => изтриваме паролата, която сме задали => OK. 2 начин : Review => раздел Protect => Restrict Еditing => на 2. Editing restrictions => отметка на Allow only this type of editing in the document => от падащото меню No changes (Read only) => Yes, Start Enforcing Protection => въвеждаме парола => Ок. Ако искаме да спрем защитата : Review => раздел Protect => Restrict Еditing => отваря се Restrict Formatting and Editing => Stop Protection => въвеждаме парола => Ок.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Боряна.

  Много полезно допълнение!

  Никола Петров:

  Боряна, БЛАГОДАРНОСТИ! Лек ден и успехи!

 • Къде е файлът за изтегляне на виртуалния принтер?

  Luba:

  Това е от Превръщане на Word файл в PDF документ.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Люба.

  Точно под видеоурока за "Превръщане на Word файл в PDF документ" (снимка 1 позиция 1).

  Снимка_1

  Luba:

  Благодаря!

 • Как да се създаде документ в Word, съдържащ и Portrait и Landscape едновременно

  Лилия Валентинова Велева:

  Как може да се създаде документ в Word, в който да има едновременно страници с ориентация в Portrait / напр. 1 и 3 стр. / и в Landscape / напр. 2 стр. / ? Предварително благодаря!

  Дарина Иванова:

  От меню Page Layout/Break/Section (Next Page) се създава прекъсване за секция (нов раздел). За следващата страница вече е възможно задаване на друга отиентация на листа.

  Краси Кръстев:

  Здравейте и от мен.

  Ето една тема от блога на Аула:

  Ориентация в Word. Как да направим отделни страници?

  която смятам за добро допълниение към темата тук :)

  Лилия Валентинова Велева:

  Много благодаря!

 • Защо...

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо не мога да си инсталирам Cutepdf? Дава ми това съобщение:

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Инсталирах си CutePDF Writer чрез Google. Посоченият в урока линк е неактивен.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Като натисна Print, защо не ми се отваря прозорец Save as както е в урока? Не ми се записва PDF файл.

 • Защо не мога да разгледам упражнението след урока?

  Радка:

  Когато натисна" старт" се отваря тъмен екран и не мога да продължа.Така също и настоящият урок се наложи да го гледам на алтернативния видео плеър.И това не е първият урок,при който имам такива проблеми.Моля,кажете какви настройки да направя за да нямам този проблем.благодаря.

  Диана Христова:

  Виж дали ти е обновен браузъра Гугъл Хроум до последната версия - отиди на настройки, разширени, всичко за хроум. А за кое упражнение след урока става въпрос?