Разпечатване на писма и етикети за писма

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как се настройват опциите за принтиране върху плик?

  Жанет Маринополска:
  Здравейте, 
  много интересен и полезен урок. 
  Бих искала да разбера как да настроя принтера за отпечатване на етикетите върху съответния размер плик.
  Благодаря предварително.
  :)
  Ж

  Краси Кръстев:

  Здравей, има няколко варианта за който се сещам и мога да те насоча.

  Първо може да ползваш в ribbon раздела Mailings -> Envelopes и съответно да ползваш стандартен надпис върху един пощенски плик.Съответно може да си настройш размерите съответно да направиш и други настройки взависимост от това какво очакваш като краен резултат ( снимка 1 ) 
  Второ може да отидеш в Page Layout и да избереш Size и от там директно да си настройш листа да е с размера на пликовете които имаш и да пише каквото пожелаеш на тях съответно ще виждаш 1:1 къде какво точно разполагаш ( снимка 2 и 3 ).След което така както си нагласила плика и си сложила пликовете в принтера даваш Ctrl + P и ( снимка 4 ) в менюто за принтиране виждаш ориентацията на листа ( снимка 4 позиция 1 ) съответно ( позция 2 ) виждаш и размера на листа ( който както казах може да е и Custom ) и даваш Принт и готово.
  Естествено може да се ползва и друг софтуеър с който да постигнеш по дизайнерски вид - Photoshop, Illustrator и съответно от там пак с настройки да пуснеш пликовете.
  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Весели празници !  :) 
  Маня Самоковлийска:

  Благодаря за курса! Беше ми изключително полезен за опресняване на знанията ми за Word и за запознаване с новостите в последната версия. Изключително добре организирана информация. 90% от съдържанието ползвам ежедневно в работата си, но винаги може да се научи нещо ново и полезно, или да си припомни човек нещо забравено и рядко практикувано. Още веднъж благодаря! Много сте добри!

  Жанет Маринополска:

  Благодаря за отговора :)

  Весели празници и на  вас!
  Ваня Сиракова:

  Много благодаря за курса!Научих много полезни за работата ми неща.Документите ми станаха естетически по добре оформени и за доста по кратко време.Разбира се, че има още много за научаване.Още веднъж хиляди благодарности!Страхотни сте!

  Veselka Manavska:

  Чудесен курс! Благодаря! Кратко, ясно и достъпно. Много ми хареса изчерпателната обратната връзка при възникнали въпроси. Здраве и успехи за всички!

  Васил Паскалев:

  Благодарности и от мен. Много полезни и практични неща..

  Краси Кръстев:

  Страхотно е, че намирате полезни и практични неща тук в Аула.

  Никола Петров:

  Като алтернатива на Ctrl+P, докато сме още на страницата, може да се използва и комбинацията Ctrl+F2. Тя ще ни покаже какво ще принтираме, т.е. Print Preview! Лек ден и успехи!

 • Как се правят етикети с адресите на получателите?

  Ваня Драганова:

  А възможно ли е както показахте да се генерират етикети с адреса на подателя по аналогичен начин да се генерират и за получателите? Те обаче биха били 30 броя различни етикета на едно и също А4. 

  Краси Кръстев:

  Здравей, може да си ги направиш по аналогичен начин, само не разбирам защо е необходимо да имаш 30 етикета на един единствен A4 ?

  Дарина Иванова:

  От снимката се вижда, че могат да се организират не само етикети, но и надписи на пликове, които да са оформено по размера на плика (който се съобразява с реалния плик на който ще се отпечатват адреси на получатели и податели.

 • Как се генерират различни етикети?

  Veselina:

  Здравейте,

  много полезен курс. Поздравления :)
  Искам да попитам може ли да се направи нещо като Mail Merge за етикети, т.е. да генерираме адресите от таблица и на един лист да имаме много, но различни етикета ...
  Дарина Иванова:

  Ако си подготвим документ, в който се съдържа поне един етикет с избрани полета, след установяване на връзка с таблицата с данни можем да генерираме всички конкретни етикети. Възможно е да се даде размер на листа колкото един етикет и така нещата ще изглеждат добре. При разпечатване може да определим на една страница да се разположат няколко етикета.

  Stanislava Gospodinova:

  Много благодаря за курса!Научих много полезни неща. Работата ми с Word се улесни много,а различните видове документи,които създавам станаха по-естетически издържани. Отново благодаря!

  Елисавета Иванова:

  Благодаря за курса. Получих много полезни знания, които няма от къде да почерпя. Още повече, че ми се е налагало да губя доста време за оформяне на дадени документи. А то ставало толкова лесно.

  Краси Кръстев:

  Супер е че си получила полезни и практични знания. Супер че оценяваш времето, което е доста ценен ресурс, определно след преминаване на курса човек преоткрива начина си на работа с Word.

 • Как да затворя отворените курсове и да отворя нови?

  Emi Ivanova:

  Благодаря Ви за чудесният курс! Изключително полезни неща научих тук.Имам и един въпрос: Как да затворя отворените курсове и да отворя нови. Имам годишен абонамент.

  Краси Кръстев:

  Здравей, ако имате абонамент няма проблем да отворите който и да било курс.

  Ето аз съм на абонамент и нещата стоят по следния начин:

  Курса, който сте изгледала, не се затваря по никакъв начин, в смисъл такъв че изглеждайки го веднъж следва да може да го изгледате колкото пъти си пожелаете в рамките на периода на абонамента.

  За да започнете нов курс трябва да отидете в раздела курсове (снимка 1 позиция 1), следва да се появят всички курсове, кликвате върху този който искате да изгледате, независимо дали курса вече е премина или не сте гледали нито един урок от него.

  Снимка_1

  Ако някои от уроците имат катинарчета (снимка 2 позиция 2), то след преминаване на предходния урок заедно с теста към него (снимка 2 позиция 1), ако има тест, следва катинарчето да се премахне и да може да гледате следващия урок. Принципа с заключването на уроците, и последващото им отключване след преглед на предходния и решаването на тест към него, е с цел последователно изглеждане на уроците от курса. Така следвате структурата на курса, която е доста важна за разбирането на материала.

  Снимка_2

  Надявам се това да е питането и да съм помогнал с отговора.

  Emi Ivanova:

  Благодаря за отговора

  Galina Tocheva:

  Бих искала да попитам дали може при годишен абонамент да се гледат няколко курса наведнъж ?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Галина.

  Няма проблем да започенш два курса едновременно и да си ги организираш във времето, така както на теб ти е най-удобно.

  Макар че от личен опит споделям, повече от два курса наведнъж идват в повече да се гледат едновременно.

  За една година може да минеш доста от курсовете, стига да си организираш добре времето и да си постоянна :)

  Всеки ден по един урок са 365 урока ... това са си 3 курса .. :)

  Galina Tocheva:

  Благодаря за отговора . :)

  инж. Юлиан Ангелов:

  Преди 3 години, за една година без да се занимавам единствено с това, аз изкарах тук 8 курса - 5 със сертификати и 3 без.

 • Защо при мен Получател и Подател излизат едно върху друго?

  Natalia:

  Здравейте, Адресите, които въведох за подател и получател, на листа излизат един върху друг, а не единият - горе вляво, а другият - долу вдясно. Какво пропускам?

  Дарина Иванова:

  В Options няма ли настройка за позицията на появяване на въведените адреси?

  Natalia:

  Разбрах къде съм бъркала! Отстоянията за двата адреса са отляво и отгоре, а аз съм приела, че за получател са отдолу и отдясно и съм задала по 2 см навсякъде. Така двата адреса излизат един върху друг!