Теми и стилове. Един нов начин на работа

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какъв е препоръчителният начин на работа с теми и стилове според лектора ?
Първо избираме тема, след това група стил и след това - самия стил
Първо избираме група стил, след това тема и след това - самия стил
Първо избираме самия стил, след това тема и след това група стил

Въпроси и отговори

 • Как да си извадя раздел Design

  Весела Костадинова:

  Как да си извадя в менюто раздел Design, защото го нямам? (Работя с версия 2010)

  Весела Костадинова:

  Във версия 2010 темите са в Page Layout (видях го в седлващия урок :) )

  инж.Красимира Пеновска:

  Във версия 2007 Theme, също са в Page Layout, но не намирам Style Sets. 

  инж. Димитрина Янева:

  Темите в MSWord 2010 са в Change styles , Style set.

  Петя Николова:

  Благодаря!


  Ваня Сиракова:

  Много благодаря!

 • Как да открия бързо?

  Nikolov:

  Здравейте. При отваряне на един чужд файл как мога да разбера името на използваната тема и името на използвания стайл сет? Също така при нов файл коя тема и кой стайл сет се зареждат от WORD?

  Краси Кръстев:

  Здравей, относно как да разбереш използваната тема отиди на Design и в теми следва да видиш темата която е избрана ( стой леко в сиво )

  Отнсоно това какъв стил се зарежда при стартиране на Word, къде се намира стартовия template как може да го смениш, кое е препоръчително да променяш като стилове, мисля че ще разбереш в Модул 4 от този курс, ако и след това има проблем с нещо пиши.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Nikolov:

  Благодаря за съвета. Изгледах няколко пъти този модул. Много полезен модул, както и всички други модули. Виждам обаче, че когато стартирам нов файл, няма определена тема, а стайл-сета няма име. За да го използвам в друг файл, трябва да го запазя като потребителски. Прав ли съм?

  Краси Кръстев:

  Ами ако нещо което е напрвено custom ( т.е. с настройки от теб ), може да си го направиш като template и съответно да тръгнеш от него при старт на нов проект.Така че Да това е идеята.

  Венета:

  Здрасти, Краси, при мен няма маркирана тема като отворя документа под урока, как да я открия лесно коя е? Офис 2016 Само когато мина с мишката по дадена тема тогава се маркира в сиво.....

  Краси Кръстев:

  Здравей, Венета.

  Идеята е следната, когато започнеш нов файл, то стартираш с темата Office (снимка 1 позиция 1), правейки обаче промени по темамта по цвят и т.н.(снимка 1 позиция 2 и 3) тя вече става нова тема, която нова тема, ако не я запаметим с някакво име, то тя реално съществува само като настройки, НО не е част от template - ните теми който се намират в Themes, т.е. ако тя не е запаметена, няма как и да се избере, тя е само като настройка.

  Т.е. в момента имаш една тема сформирана от теб или от урока от която си я изтеглила, но тя е само една настройка не е Template - на тема която вече стой в шаблона ти и може да се приложи директно в друг файл на Word.

  Т.е. трябва да се има предвид че тук темите са тип templat-ни настройки които запазени в нашия Word, може да се прилагат директно.

  Снимка_1

  Венета:

  Благодаря ти, Краси за отговора, сега чак ми стана ясно всъщност! :)

 • Павлина Бакалова:

  Здрасти! SmartArt графиката не е тема, а начин за визуално представяне информацията, която искаш да поднесеш, като по този начин би могла да я подредиш в йерархична зависимост, списък, да придобие пирамидална структура и т.н.. Можеш да създадеш една, като отвориш страница в Word -> Вмъкване -> SmartArt. :)

  Виктория:

  Здравей!

  Благодаря ти, но явно не съм обяснила какво точно не ми се получава.

  Ето за тези теми говоря. Която и да избера, след като отворя програмата, никоя не ми се отваря като тема. Нищо не се случва. Какво изпускам?

  Павлина Бакалова:

  Темата е съставна част от стилове, цветове и шрифтове. В тази връзка смятам, че вероятно много по-добре ще видиш разликата между отделните теми след като вече си въвела някакъв текст, но имай предвид, че някои шрифтове не работят добре с кирилица. :)