Съживяване на скучни Word документи с диаграми

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Променя ли се форматирането на обектите, вкарани от Excel в Word, спрямо форматирането в Word ?
Да, приема форматирането в Word
Не, не приема форматирането в Word
В Word не може да се вкарват обекти от Excel

Въпроси и отговори

 • Защо нямам Chart Tools?

  Албена:

  След като копирам и поставя диаграмата от Excel във Word и избера обекта, получавам вдясно до него само едно квадратче с дъгичка в средата, докато при Вас има още три знака - +, четка и още нещо. А горе ми се отваря Picture Tools, а не Chart Tools. Някакви настройки ли трябва да направя? 

  Краси Кръстев:

  Здравей, предполагам че проблема е в това че си paste - нала диаграмата в word  като изображение, затова се отваря и концептуланото меню Picture Tools, a не Chart Tools. Ако от Excel дедеш с десен бутон copy на диграмата след което отидеш в Word и дадеш paste ( и по точно стелкичката под paste ) ( позиция 1 на снимката ) след което изберш paste special ще ти се отвари прозорец като този показан на снимката от там избираш една от двете опции, които съм посочил ( позиция 2 или 3, за предпочитане е опцията в позиция 2) така вече трабва обекта който си поставила в Word  да е Chart ( диаграма ) и да можеш да го модифицираш, от концептуалното меню Chart Tools.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Христина Величкова:

  Макар и да ми е ясна тази тема, много ми допада обяснението, което сте дал, г-н Кръстев! Кратко и ясно - често е трудно постижимо, но и възможно най-полезното!

  Mariya:

  И на мен ми дава само тази опция.Може ли да се промени на Chart tools?

  Ирина:

  Здравейте, аз също нямам chart tools! Дори и да "поставя специално" не ми се отваря опцията, която вие показвате. Може би има някакви допълнителни настройки в WORD?

  Краси Кръстев:

  @ Ирина, Mariya


  Здравейте, вижте да не би копирайки Chart -a да сте го копирали с " Copy as a picture" , а не с обикновено копиране Copy, защото копирайки Chart - a така директно следва да имаме запаметена снимка, а НЕ Chart в копието ... и след това тръгвайки да го paste - ваме да имаме варианта за опции за Paste Special показана на снимката от Mariya.

  Нека пробваме така маркирайте Chart - a след което отиде на Copy от раздела Home ( снимка 1 ) 
  Ирина:

  Здравейте, диаграмата не е копирана като picture. Реших проблема от настройките:

  Options –advanced – use smart cut and paste – там има settings и в settings слагаме отметка на adjust formatting when pasting fromMExcel.

  Ivan Mirev:

  Полезно! Благодаря!

  Константин Петров:

  И при мен беше така, пробвах всичко, но не стана. Само две иконки излизат долу, няма DESIGN a само Picture tools, и не реагира на темата и цвета. накрая се оказа, че съм отворил файла в ексел в защитен режим. Когато го отворих вече както трябва всичко взе че заработи

  Delianjekov:

  Благодаря, Константин! Само това ми помогна! :) Това е едно от нещата, които могат да се подобрят в сайта - сигурността.

  Вера Маринкова:

  Благозаря, Константин!!

 • Краси Кръстев:

  Здравей, пробвай с алтернативния видео плеър - снимка 1. При мен върви без никакви проблеми и с двата плеъра. Може да е ти е слаб Интернета или просто в момента да си теглил нещо. Пробвай и с Mozzila, ако искаш. Въпреки че щом не тръгва проблема с Chrome, то най - вероятно проблемът е от Интернет връзката.

 • Защо не мога да отворя някои от файловете?

  Методи Кирилов:

  Предполагам, че нещо в настройките на Word и Exel имам объркано, но все по-често не мога да отворя даден файл. Излиза ми съобщение: "Отваряне в защитен изглед". При някои от файловете дава чрез Редакция да се отвори файла, но в някои изобщо няма такава опция.

  <

  p>Моля за съдействие за решаване на проблема!

  Краси Кръстев:

  Здравей, пробвай като отидеш на File след това на Options след което отиди на Trust Center след което натисни бутона Trust center settings след което в новоотворилия ти се прозорец отиди на Protection view и премахни отметките за protect view ( защитен изглед ).

  Методи Кирилов:

  Извинявам се много - пропуснах да поясня, че работя с Word 2010 на български език. Предполагам, че версията е от значение за решаване на проблема.

  Премахнах отметките за protect view ( защитен изглед ) според указанията, но за сега проблемът си остава без решение.
  Методи Кирилов:

  Благодаря за помощта! 

  След рестартирането на компютъра всички файлове вече се отварят без проблем.

  Методи Атанасов:

  Когато не са премахнати отметките и докуметна е в защитен режим, копирането на таблица от ексел се разпознава само като картинка.

  Василка:

  Благодаря на Методи Атанасов. Добре е да се знае, че понякога рестарта решава доста проблеми

 • Защо не мога да отворя файла?

  Методи Кирилов:

  Нещо не ми се получи прикачането на изображение (за което се извинявам) и за това го правя чрез нов въпрос.

  Методи Кирилов:

  Благодаря за помощта! 

  След рестартирането на компютъра всички файлове вече се отварят без проблем.

  Антон Иванов:

  Методи, с прикачването явно си се справил (при мен се получи с използването на Chromе), но като човек с дългогодишен опит по поддръжка и като ти гледам десктопа, съвет - остави си на десктопа 2-3 иконки. И то ако са папки, да бъдат само шорткъти, не самите папки. Отделната папка с документи не е случайно измислена, а резултат от опита и фиидбека на милиони потребители. А още по-добре е да я изместиш на диск, различен от системния. 

 • Защо при мен ALT+TAB не функционират?

  Sonya:

  Натискам въпросната клавишна комбинация, но тя не ми сменя файловете. Може би проблемът е от настройките, но не знам как да го реша. Появява ми се това:

  Краси Кръстев:

  Здравей, Sonya.

  Може ли да пробваш дали и при другите прозорци е така или само когато го изпозлваш в среда на Word?

  Ако се появява и на други места и АКО проблема не е само с тази клавишна комбинация на Windows, ти препоръчвам да изпозлваш ето тези програмимки тук:

  To Enable Windows Key Hotkeys for All Users

  за да включиш кратките команди, НО това е ако не работи и си пробвала и други видове клавишни комбинации характеерни и често използвани за Windows.

  Sonya:

  Здравей Краси, не е само за Word, но другите комбинации са си наред, за сега само с тази срещам затруднение.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Соня.

  Пробвай линка който споделих по-горе с програмаката която следва да оправи клавишните комбинации изцяло в Windows.

 • Защо има толкова голямо разстояние между отделните думи в заглавието" СЪБОРНИЯТ МАНАСТИРСКИ ХРАМ„РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО". Excel 2016

  Филиз Велиева:

  Заглавието е със стил Heading 2 се вижда, че се различава от останaлите заглавия със същия стил (пример: Манастирски жилищен комплекс). Пуснах параграф-a и се вижда, че няма използване на Manual ine break.

  Kocho:

  Това за мен е енигма. Оправя се лесно - просто заглавието се подравнява в ляво (CTRL+L)

  но защо става така и как да се оправи автоматично - и аз бих искал да разбера

  Дарина Иванова:

  Подравняването за заглавието е "двустранно" - justified. Това предизвиква разтягане на интервалите между думите, за да се зааеме цялата ширина на текстовото поле. Центрирането ще подобри разположението на заглавието.

 • Краси Кръстев:

  Здравей, Мануела.

  Може да отидеш на раздела View (снимка 1 позиция 1) и след това да избереш Multiple page (снимка 1 позиция 2)

  Снимка_1

  Друг вариант е да си в докумнета, да задържиш Ctrl и да скролнеш с мишката до мента в който не виждаш всички листа - снимка 2 позиция 1.

  Снимка_2

  Мисля че втората опция ще проработи най-добре в конкретния случай.

  Manuela Kolyazova:

  Благодаря!

 • Защо не ми излизат опции на Paste?

  Delianjekov:

  Имам само 2 варианта - тази, която съм снимала и другата е Picture. Предполагам, че е от настройките. Какво трябва да променя?

  Диана Христова:

  Когато вмъкваш изображения или графика /в случая диаграма/, такива са вариантите. Форматирането го направи в първоизточника, а не се мъчи в Word .