Защо нямам Chart Tools?

Тайните на Word

След като копирам и поставя диаграмата от Excel във Word и избера обекта, получавам вдясно до него само едно квадратче с дъгичка в средата, докато при Вас има още три знака - +, четка и още нещо. А горе ми се отваря Picture Tools, а не Chart Tools. Някакви настройки ли трябва да направя? 

Здравей, предполагам че проблема е в това че си paste - нала диаграмата в word  като изображение, затова се отваря и концептуланото меню Picture Tools, a не Chart Tools. Ако от Excel дедеш с десен бутон copy на диграмата след което отидеш в Word и дадеш paste ( и по точно стелкичката под paste ) ( позиция 1 на снимката ) след което изберш paste special ще ти се отвари прозорец като този показан на снимката от там избираш една от двете опции, които съм посочил ( позиция 2 или 3, за предпочитане е опцията в позиция 2) така вече трабва обекта който си поставила в Word  да е Chart ( диаграма ) и да можеш да го модифицираш, от концептуалното меню Chart Tools.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Макар и да ми е ясна тази тема, много ми допада обяснението, което сте дал, г-н Кръстев! Кратко и ясно - често е трудно постижимо, но и възможно най-полезното!

И на мен ми дава само тази опция.Може ли да се промени на Chart tools?

Здравейте, аз също нямам chart tools! Дори и да "поставя специално" не ми се отваря опцията, която вие показвате. Може би има някакви допълнителни настройки в WORD?

@ Ирина, Mariya


Здравейте, вижте да не би копирайки Chart -a да сте го копирали с " Copy as a picture" , а не с обикновено копиране Copy, защото копирайки Chart - a така директно следва да имаме запаметена снимка, а НЕ Chart в копието ... и след това тръгвайки да го paste - ваме да имаме варианта за опции за Paste Special показана на снимката от Mariya.

Нека пробваме така маркирайте Chart - a след което отиде на Copy от раздела Home ( снимка 1 ) Здравейте, диаграмата не е копирана като picture. Реших проблема от настройките:Options –
advanced – use smart cut and paste –
там има settings и в settings слагаме отметка на adjust formatting when pasting from
MExcel.Полезно! Благодаря!

И при мен беше така, пробвах всичко, но не стана. Само две иконки излизат долу, няма DESIGN a само Picture tools, и не реагира на темата и цвета. накрая се оказа, че съм отворил файла в ексел в защитен режим. Когато го отворих вече както трябва всичко взе че заработи

Благодаря, Константин! Само това ми помогна! :) Това е едно от нещата, които могат да се подобрят в сайта - сигурността.

Благозаря, Константин!!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.