Как да се справя с влошено качество на изображението при графики и формули в PDF файл?

MS Word
MS Office
Тайните на Word

Често ми се налага да записвам файлове на Word в PDF. Поради рода на работата ми почти винаги в тях има формули и графики и като правило имам проблеми с нечетливост на формулите (липса на дробни черти и т. п.), както и избледняване и даже липса на линии в графичните изображения. Моля да помогнете с опита си.

Вградения pdf принтер ( word 2013 )  ли ползваш или допълните инсталиран виртуален принтер ?

В момента работя с 2013, но по-рано съм имала проблеми и с по-ранните версии. Многократно след неуспешно преобразуване в PDF съм молила сина ми да опита на неговия компютър и обикновено е било успешно. Мисля си, че някъде трябва да се направят настройки, но къде?... 

Добре ако ползвате 2013, ползвайте вградения convertor за направа на pdf не би трябвало да имате проблеми - снимка 1 ( както е и показано в урока ), друга препоръка е ползвайте и по - стандартни шрифтове Calibri, Arial , освен това при ползване на формули пак позлвайте вградениете за Word, снимка 2 .

Винаги досега съм ползвала SAVE AS като начин за създаване на PDF. В един от въпросите/отговорите беше казано, че SAVE AS и EXPORT правят едно и също. Дали това е така наистина? Аз ще експериментирам, разбира се, и ще споделя резултатите. По въпроса с шрифтовете: използвам обикновено Times New Roman, като се опитвам и във формулите да вкарам същия шрифт. Формулите винаги пиша с вградения редактор, за който бих могла да питам много, но друг път...

Аз съм използвала аналогичен начин по който записвам .doc файл като .docx- File-Save As-Browse- Save as type: PDF (*.pdf)

Бих ви препоръчал да пробвате от самият акробат, при условие че имате инсталирана про версията. Тогава с десен бутон върху файла, изберете опцията Combine files in Acrobat, вместо Convert to Adobe PDF. Понякога това дава значително по-добър резултат.

Благодаря за тази идея. Ще опитам.

Word 2010

По принцип и аз работя с Save as и избирам. pdf . Така се получава.

С десен клавиш на word file има опция Create PDF and Bitmap Files with PDF Creator. Получава се съобщение да настроя принтера PDFCreator като default. Попълвам името в клетка Document Title след това Save и Save. Обаче се получава празен файл. Преди това съм настроила принтера да е PDFCreator. Това с Save as е също достатчно и като вариант.

Всъщност не съм видяла добре. Получили са се няколко листа, обаче в Word.

Здравейте, за да се справите с влошеното качество на вкараните изображения в Word е необходимо те да се в PNG формат. Има значителна разлика след Export в PDF формат - качеството се запазва сравнение с изображения записани под формат JPEG.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.