Стабилизиране на видео чрез "Warp stabilizer".

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да стабилизираме видео материал ?
Чрез ефекта "Warp Stabilizer"
Като анимираме на ръка трансформацията на видео материала
Като разделим видео материала на две

Въпроси и отговори

 • Защо се получава така?

  Мая Чанева:

  Използвайки Warp Stabilizer VFX с мое видео, започва да ми върти картината и като цяло видеото. След анализиране ми показва: To avoid extreme cropping set Framing to Stabilize only or adjust other parameters. Избирам Stabilize only. Видеото е: Width/Height 1280/720

  Blagoy:

  Здравейте,
  опцията "stabilize only" само ще стабилизира картината (на базата на параметрите), но няма да изреже краищата на кадъра така че да стои относително добре. Възможно е при много силни отмествания на камерата да се получи подобен ефект, защото алгоритъма ще се опитва да компенсира движението на камерата. Бих препоръчал да се намали "Smoothness" параметъра, да кажем на 10%, може и по-малко първоначално, но опцията "Framing" бих я върнал на "Stabilize, Crop, Auto-scale".Тогава би трябвало да се отмества по-малко картината, като самия ефект че изреже оптимално видеото.
  Интересно ми е след стабилизирането в "Auto-scale" секцията на ефекта, каква е стойността в скобите?

  Друг вариант е в при подобен случай, ако трябва да се запази максимално стабилна картина, в последствие да се донамести картината на ръка, т.е. чрез трансформациите на самия layer.

  Бих добавил и още нещо. Ако искаме да стабилизираме по-сериозно дадено видео, това ще означава и да изрежем по-голяма част от краищата на кадъра, за да не виждаме въртенето и скалирането на самото видео, което се получава при стабилизирането.

  Поздрави

  Бойка Шпан:

  Здравейте.


  По никакъв начин не намирам "warp stabilizer". Използвам After Effects CS5, това, което намирам е "Stabilize Motion", което предполагам е нещо доста по-различно. Възможно ли е да е с друго име в по-старата версия?


  Мая Чанева:

  Здравейте, "Warp Stabilizer" за първи път е включен във версията AE CS 5.5 В CS 5 и по-стари версии, за стабилизация и тракинг, се ползват "Mocha" и "Tracker tool".

  Бойка Шпан:

  Благодаря, Мая.

 • Как да оправя това ?

  тодор:

  При инсталиране на кирилизирани шрифтове,изчезнаха надписите от панелите и иконите на програмите, инсталира се дребен ръкописен шрифт , как да върна предишните настройки. , .