Интродукция. Какво е After Effects?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Ако може да бъдДосега в курса не видях нищо по различно от безплатните tutorialy. Този курс не си заслужава. Преподавателя даже не говори правилно :) как не го е срам :):):)ете по-общителен.

  Мартин Илков:

  Досега в курса не видях нищо по различно от безплатните tutorialy. Този курс не си заслужава. Преподавателя даже не говори правилно :) как не го е срам :):):)

  Цанко Дилов:

  Г-н Мартин,

  Защо не направите един курс за нещо, за което си мислите, че сте много добър?! Лично аз ще се запиша веднага. Единствено ще се надявам на по-добра от правописа Ви лексика, фонетика и граматика.
 • Защо не ми се показва ефекта?

  Valentin:

  Имам проблем с ефектите като сложа самия ефект на layer не ми се показва например на ефекта CC Mercury  МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ !!!!

  Blagoy:

  Здравейте, какъв е вида на layer-a? При CC Mr.Mercury, ако го поставите в Adjustment Layer или Null Layer няма да го виждате. Ще трябва да се използва Solid Layer или да се зареди някакво изображение като layer.

  Valentin:

  Благодаря!


 • Защо не се активира OpenGL в АЕ?

  Antonio:

  Здравейте!


  Интересува ме защо не мога да активирам OpenGL в АЕ, след като разполагам с тази технология. Разполагам с две видеокарти. Едната е Intel HD Grahics 4600, на която искам да подкарам програмата. Лаптопа е Lenovo G510!
  Ивайло Искренов:

  Здравей,

  направи ако обичаш един screenshot да видим дали ще можем да локализираме проблема.
  Antonio:

  Това е снимка на АЕ на лаптопа, само че имайте предвид, че това не идва от драйвера. Просто не знам как се активира OpenGL. 

  Мария Балева:

  Здравей Антонио, темата се разглежда тук- 

  https://aula.bg/question#id-126041600001
 • Katarina:

  с After Effects CC съм на Windows 7

  Blagoy:

  Здравейте,

  това, което виждам от картинката е че АЕ не разпознава аудио трака на видео материала. Това най-вероятно се дължи на кодеци и/или на самия контейнер, който до колкото виждам е MTS.

  АЕ е 64-битов вече и е възможно кодеците на материала да са 32-битови.

  Бих предложил 1-во да се инсталират допълнителни кодеци към самия windows, или да се ъпгрейднат. 2-ри вариант е да се прекомпилира видеото(+аудиото) в друг формат - Quicktime/AVI/MP4 в h264 кодек.

  Безплатна програма за подобно нещо е virtualdub, има 64 и 32 битови версии и от нея може да извади avi в x264: https://virtualdub.sourceforge.net/

  За насичането: 15 мин не са малко време за АЕ. Ако искате да няма насичане, най-добрия вариант е да се използва опцията за превю, като допълнително се настрои и резолюцията на превюто. Дължината на превюто зависи правопропорционално на RAM-та, с която разполага компютъра. Съответно колкото по-ниска резолюция, толкова по-дълго може да бъде превюто.

  Ако искате да монтирате и гледате видеото+аудио бих препоръчал да се ползва монтажна програма като Adobe Premiere, която позволява подобен workflow.

  Поздрави