Подготовка на видео за "3d camera track". Ефект "rolling shutter".

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

В този урок

Подготовка на видео за "3d camera track". Корекция на ефекта "rolling shutter".

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой ефект се използва за коригиране на ефекта "Rolling shutter" ?
Rolling shutter Repair
Curves
Time Warp

Въпроси и отговори

 • Ако може да обясниш  "rolling shutter" как по-точно помага на 3D camera trackera да изглежда по-добре. Каква е физиката за да го анализира по-добре?

  Мартин Илков:

  Ако може примери, досега нищо интересно в този курс. Преподавателя е пълна боза. Тази информация може да се намери абсолютно безплатна!!!

  Blagoy:

  Здравейте,
  Корекцията на "rolling shutter" е желателно да се прави и помага, защото всеки алгоритъм за "3d camera track" пресъздава движението на камерата на базата на засечените точки и паралакса между тях. "Rolling shutter"-a, който се получава от сензора добавя некоректно изкривяване на изображението и от там на самите точки в пространството и съответно "camera track"-а няма да е коректен.

  Мартин Илков:

  Благодаря!


 • Краси Кръстев:

  Здравейте,

  Ако не греша, опцията за Rolling Shutter Repair е въведена от версия AE CS 6 насам.

 • Blagoy:

  Здравейте,
  под CS 5.5 Rolling shutter Repair го няма като отделен инструмент. Един вариант е да ползвате Warp Stabilizer, с 0% smoothness, но бих препоръчал ако имате възможност да си инсталирате по-нова версия на АЕ.
  Поздрави.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Благодаря! Успях да си инсталирам AF CC 2015.

  Desislava Marangozova:

  Според мен курса е много добре подготвен, дава базови познания, които са много важни и е удобно, когато обясненията са на български. Иначе принципно да, всичко може да намериш в нета безплатно, може да си купиш книгата, която най-вероятно съдържа почти всичко за програмата. По мое мнение обаче, когато трябва за кратко време да навлезеш в дадена програма, за кратко време, курсовете на Аула са идеални. Но пък ще се радвам ако по някое време направят и някой и друг курс с трикове за напреднали или нещо такова. :))