Въведение към онлайн обучението в Аула

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
¿ Напред

Стъпки преди да започнете обучението

 

1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome

2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.


Забележка
 
Версия на After Effects

В курса се използва After Effects CC. За ваше удобство сме записали и файловете във версия CS6. В случай, че разполагате с по-ниска версия, може да си свалите 30 дневна безплатна версия от този адрес: Изтегли пробна версия CC или самостоятелно да създавате AE файловете както е показано във видео уроците.


Съветваме Ви да създадете за всеки модул отделна директория за работните файлове и в нея да запазвате всички изтеглени файлове. Например  AF_File_M1, AF_File_M2  и т.н. за всеки отделен модул . По този начин, когато отваряте файлове, в които има снимки или други импортирани обекти програмата ще ги намира и ще отваря файловете без проблеми.


Системни изисквания за инсталация на програмата
Windows
Intel Core2 Duo or AMD Phenom II processor with 64-bit support
Microsoft Windows 7 with Service Pack 1, Windows 8, or Windows 8.1
4 GB of RAM (8 GB recommended)
5 GB of available hard-disk space; additional free space required during installation (cannot install on removable flash storage devices)
Additional disk space for disk cache (10 GB recommended)
1280 x 1080 display
OpenGL 2.0–capable system
QuickTime 7.6.6 software required for QuickTime features
Optional: Adobe-certifi ed GPU card for GPU-accelerated ray-traced 3D renderer
Internet connection and registration are necessary for required software activation, validation of subscriptions, and access to online services.*

 

 

 

Въпроси и отговори

 • Защо се коментират само варианти за win базирани системи?

  Христо Спасов:

  Здравейте, мисля че много от абонатите в Аула ползваме не само win базирани компютри, но и мак. Поради това смятам че ще е полезно за мнозина и то не само в този курс, да се дават системни изисквания за програмата и за двете платформи. Също така и при показване на клавишни комбинации да се подават и двата варианта. В курсовете на Lynda.com например винаги представят нещата и за двете платформи едновременно.

  Blagoy:

  Здравейте, изискванията под мак са следните:

  "Mac OS

  Multicore Intel processor with 64-bit support
  Mac OS X versions 10.9, 10.10, or 10.11
  4GB of RAM (8GB recommended)
  6GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on a volume that uses a case-sensitive file system or on removable flash storage devices)
  Additional disk space for disk cache (10GB recommended)
  1440x900 display
  OpenGL 2.0-capable system
  QuickTime 7.6.6 software required for QuickTime features
  Optional: Adobe-certified GPU card for GPU-accelerated ray-traced 3D renderer
  Internet connection and registration are necessary for required software activation, validation of subscriptions, and access to online services.*
  We have tested versions of After Effects on Mac OS X v10.11 and found them to work with this operating system with some exceptions. Please visit this After Effects blog page for details."
  

  извинявам се за директното копиране, но не бих се наел да превеждам някои от термините, защото не смятам, че ще звучи много адекватно :)

  По отношение на клавишните комбинации, за съжаление не работя под мак и не съм запознат с разликата в комбинациите. Мисля, че единствената разлика е, че вместо Ctrl (при PC) се натиска Command (при MAC), но за съжаление не мога да кажа със 100% сигурност, че е само това.

  Ако има някоя комбинация, която не се получава, моля пишете и ще върна отговор.

  Поздрави

  Христо Спасов:

  Благодаря ви за отговора. Това е наистина едната основна разлика при мак. Но имах предвид че при някои от по-сложните комбинации има различни варианти при мака. И искам да отбележа също нещо важно - Adobe заслужават огромни адмирации за това че се стараят да уеднаквят максимално интерфейса на всичките си програми за mac и win. Разликата в това отношение спрямо продуктите на Autodesk например е потресаваща. Благодаря ви още веднъж.

 • Може ли

  Dimitar Peshev:

  Здравейте, имам инсталирана програма Adobe After Effects 2020, подходяща ли е за курса ?