КУРС "Тайните на After Effects"

Достигни творческия си потенциал и бъди уверен в работата си с After Effects

Вземи този курс
 

Здравейте,

моето име е Иван Цукев и съм управител на учебен център "АУЛА". 

Преди да ви представя софтуера After Effects имам три важни въпроса към вас:

 • Искало ли ви се е да създадете впечатляващо видео, но да ви се струва, че това е изключително сложно?
 • Налагало ли ви се е да се отказвате от оригинална идея за видео материал, понеже не знаете как да я реализирате технически?
 • Ще ви е полезно ли да добавите в арсенала си от умения ефективни трикове за създаването на завладяващи рекламни видеа?
 • Случвало ли ви се е да изоставяте добър заснет видео материал, защото не може да го направите да придобие окончателния вид, който бихте искали да има?

Ако имате положителен отговор поне на един от тези въпроси, то на тази страница ще намерите информация, която може да ви е изключително полезна. Нека да ви разкажа малко как създадохме уникална програма за обучение по софтуера After Effects.

Какво всъщност представлява After Effects?

After Effects е софтуер, който съществува вече над 20 години и се използва за комбиниране на различни визуални елементи (видео, фотография, графичени елементи), както и за анимирането графични елементи.
 
Това е един от най-мощните, полезни и обичани софтуери не само в България, но и по цял свят.
 
Софтуерът се е наложил и е стадарт за пост продукция в няколко индустрии като филмовата и рекламната индустрия.
 
After Effects е решението, когато искате да направите ниско качествени клипове да изглеждат добре, да правите цветна корекция и цветни ефекти на видео клипове, да създавате графични елементи директно върху видео или пък да добавяте специални ефекти.
 
After Effects е задължителен софтуер за работещите в телевизията, филмовите студиа, както и създаващите видео презентации в Интернет. Резолюциите, с които работи варират от оптимизирани за бързо сваляне по Интернет резолюции чак до качеството на IMAX.
 
Много документални филми и видео презентации изполват After Effects, за да разкажат историята  по-завладяващо и разбираемо.
 
От анимирането на графични елементи, през филмови визуални ефекти, чак до създаването на професионални промоционални видеа - това е софтуерът, който ще ви свърши работа.
 

Всъщност има три факта за видео обработката, които остават скрити за повечето хора

 • По-голямата част от видео ефектите, които са ви карали да кажете "Уау!" са правени с After Effects;

  Филми като "Железният човек" (Iron Man) или "Забвение" (Oblivion) не биха изглеждали толкова впечатляващи без After Effects.
 • Вместо оборудване за десетки хиляди долара, вече може да създавате тези ефекти дори със сравнително актуален ... домашен компютър;

  Изискванията за хардуера са Core 2 Duo с 4GB рам, които се покриват от почти всеки съвременен компютър.
 • Дори сложни на пръв поглед визуални ефекти могат да се създадат изключително бързо и лесно с After Effects .... стига опитен експерт да ви покаже как.

  Частици, метаморфоза, дезинтеграция, ретуш, експлозия и множество други подобни ефекти са бързи инстументи, които безпроблемно може да добавите към видео материали.

Нашата амбиция в Аула е да създадем курс за всеки топ софтуер и просто нямаше как да подминем After Effects.

Но за топ софтуер ни е необходим и топ експерт, за това

с голямо удоволствие представям ...

Благой Костов - експертът, който реши да разкрие тайните на After Effects

И когато става въпрос за видео... най-добре е да покажем част от проектите, по които е работил Благой.

Добрата новина е... че успяхме да убедим Благой да направи ексклузивен курс по After Effects за Аула.

Но още по-добрата новина е, че заедно седнахме и планирахме курса по After Effects, така че да комбинираме нашия опит в онлайн обученията и неговите експертни знания.

Избрахме структурата на курса и проектите,които ще правят курсистите и програмата за курса.

В основата на курса обаче заложихме решенията на проблемите от практиката.

Така получихме един курс от практици за практици.

Цел на курса

След месеци на планиране, анкети, срещи и анализи, определихме целите за курса.

Нашата цел е след края на този курс, вие да познавате инструментите на After Effects и да можете да изпълнявате следните задачи:

 • Обработка, цветни корекции и стабилизиране на видео;
 • Анимиране на лого или друг графичен векторен елемент;
 • Монтажи на елементи върху заснет материал;
 • Раздвижване на фотографии или на други статични изображения;
 • Визуални ефекти (частици, метаморфоза, дезинтеграция, ретуш, експлозия и др.);
 • ... всичко това комбинирано е един качествен и професионален краен видео продукт.

Начин на провеждане на обучението

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца.

Получавате достъп до всички работни файлове за сваляне. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има AEP или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модула  може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципите работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите ще обясняваме това. 

Програма на курса

Курсът включва над 80 теми, разделени в 8 модула, които се взимат за 8 седмици.

Ето списък на темите.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получихме доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвамe си правото да "затворим регистрацията" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца.

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси 

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички преминали курсовете са такива). За това правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно ако нещо изникне даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курса за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с After Effects. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи After Effects, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с After Effects, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по After Effects се издава както Аула удостоверение, така и МОН!
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курса?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока, който каквото разбрал и да се оправя самостоятелно. В "стария" тип курсове няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Ето Kакво Ще Научите в After Effects Обучението

Още веднъж, след края на този курс, вие ще познавате инструментите на After Effects и ще можете да изпълнявате следните задачи:

 • Обработка, цветни корекции и стабилизиране на видео;
 • Анимиране на лого или друг графичен векторен елемент;
 • Монтажи на елементи върху заснет материал;
 • Раздвижване на фотографии или на други статични изображения;
 • Визуални ефекти (частици, метаморфоза, дезинтеграция, ретуш, експлозия и др.);
 • ... всичко това комбинирано е един качествен и професионален краен видео продукт.

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1 при записване за курса: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

100% Гаранция за връщане на парите

Ние от учебен център АУЛА имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качествено обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

За това ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за курса на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата от по-горния списък, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Каква е инвестицията за курса?

Да научите After Effects може спокойно да струва няколко хиляди лева и инвестицията в знания пак ще си заслужава.

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които както е известно са от порядъка 400 лв. за ниво или обща стойност на курса над 800 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо такси от порядъка на 800 лв., което е напълно оправдано за такъв обемен курс от 8 седмици, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 200 лв. (общо 400 лв.) или една вноска от 299 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкият банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Бонус 3: 
"Шаблони за After Effects"

доставки с MS ProjectПри записване тази седмица ще получите и бонус материал: изключително полезни шаблони за работа с After Effects.

+ 5 шаблона за фон
+ 3 шаблона за лого анимации
+ 5 анимации на текст

Тeзи шаблони са готови и само с добавянето на няколко ваши елемента получавате готово професионално видео.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Записване за курса After Effects

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 8 седмици подробен онлайн курс „After Effects”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 301 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 3: "Шаблони за After Effects";
 • 100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл.

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.
Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
 • Това е PRO курс и изисква PRO абонамент.
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експерт

Казвам се Благой Костов. С компютърна графика и анимация се занимавам над 10 години. Работил съм както в изработването на рекламни клипове, може би над 300, така и по създаването на ефекти и постпродукция на късометражни и пълнометражни филми.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.