КУРС "Аудио обработка с Audition"

Научи Audition и работи като най-добрите професионалисти

Вземи този курс
 

Здравей,

Имаме три въпроса за теб:

 • Искало ли ти се е с лекота да обработваш аудио материали?
 • Искало ли ти се е някога да редактираш музикални записи, но да се откажеш, защото това ти изглежда прекалено сложно?
 • Имаш ли аудио, което искаш да звучи по-добре и изчистено от всякакви шумове и ненужни звуци?

Ако имаш положителен отговор поне на един от тези въпроси, то на тази страница ще намериш информация, която може да ти е изключително полезна.

Песни, филми, трейлъри, музикални клипове, реклами, видеа, домашни аудио записи, всякакви музикални записи от Интернет  ...

Музиката е любимо хоби на почти всеки - да слушаш, да пееш или просто да обработваш записи за удоволствие. Днес звукът, изглежда, е навсякъде.

Ако мислиш, че аудиото има неограничени възможности за обработка, нека да ти разкрия три важни принципа:

 • Изключително добре звучащи аудио материали могат да се постигнат лесно и в домашна обстановка, стига да знаеш как да извлечеш най-доброто от един звуков запис.
 • За да обработваш свои или чужди аудио записи, не ти трябват скъпа и сложна техника, нито пък звукозаписно студио. Достатъчно е да имаш съвременен домашен компютър и подходящ софтуер - като Adobe Audition.
 • С подходящия аудио редактор можеш да направиш всеки един запис да звучи по най-добрия за теб начин.

Независимо дали искаш да се занимаваш с аудио обработка професионално или само за забавление, със софтуер като Adobe Audition, който работи на съвременен домашен компютър, може да постигне неподозирано добри резултати.

Не можем да игнорираме дългогодишен опит, но неща като редактиране на честотен интервал или създаване на многопистово аудио не са тайно умение на няколко гурута в областта, а са просто достъпни от всеки инструменти в менюто на съвременния софтуер, които могат да се научат. 

Създаването на качествено аудио е по-достъпно от всякога!

Затова в АУЛА отдавна искахме да направим курс по софтуера за аудио обработка Adobe Audition. Но това стана възможно само след като се срещнахме с Петър Хамамджиев, който е започнал преди 20-тина години от магнетофон и двукасетъчен касетофон вкъщи, а и има богат опит в телевизионно-техническата дейност . 

Щастиви сме, че успяхме да убедим Петър да намери време извън натоварения си график и да сподели своя опит с нас.

Какво е Adobe Audition?

Audition е програма за аудио обработка на един от лидерите в производството на компютърен софтуер - Adobe.

Audition започва живота си като опростен аудио редактор под името Cool Edit Pro, докато в Adobe не разбират, че големите пари са в софтуера за създаване на музика.

Едно голямо преимущество на Audition е, че като разработка на Adobe, софтуерът е много тясно итегриран с другите програми на Adobe като Premiere Pro и After Effects.

Този софтуер е на пазара под името Audition от 2003 година насам. А първата версия на програмата под името Cool Edit Pro е създадена още в началото на 90-те години. За този период са създадени множество нови инструменти, изграждащи мощния софтуер, който е Audition днес.

Ако искате да обработвате аудио за хоби или професионално, то Audition е естественият избор.

За какво най-често се използва
Adobe Audtion?

Аудио обработката е широко понятие и предлага много възможности. За да се опишат всички възможности за редактиране на Adobe Audition, би трябвало да се навлезе в техническите подробности на композицията и компресирането на аудиото, но има четири основни режима, които трябва да се разберат:

 • Waveform Display - който изобразява вълната в графична форма;
 • Spectral Frequency Display - който изобразява честотния обхват графично чрез цветове;
 • Logarithmic Display - също изобразява честотния обхват графично, но чрез логаритми;
 • Spectral Pan/ Phase Display - за създаване на стерео звук, като той се получава идеално синхронизиран;
 • Да сваляте и обработвате музика от аудио CD и видео файл;
 • Да правите запис и да го обработвате професионално и да използвате филтри за чистене на шум;
 • Да прилагате богата гама от ефекти и ще се научите как да ги управлявате;
 • Възможност за многопистово редактиране на шума;
 • Да използвате ефективно мултитрак режима;
 • Да ползвате метронома за помощ при запис и смесване;
 • Работата със звук ще се превърне в забавление и с лекота ще правите неща, които не сте си представяли;
 • Операции, които сте си мислили, че само звукови инженери с години опит са способни да постигнат;
 • Да правите групи или да прослушвате само отделни писти;

Кои са основните умения, които ще придобиете в този курс?

Целта ни е курсът по Audition e да ви запознае със софтуера и да ви даде готова и тествана система, която следва процесите по финализирането на един аудио файл:
 
 • Ще се научите как да смесвате няколко инструмента в многопистов режим и с лекота да монтирате отделни звуци ;
 • Ще се научите как да правите многопистов запис;
 • Ще можете да обработите глас до неузнаваемост - професионален диктор (или скриване на самоличност);
 • Ще опознаете сложните, на пръв поглед, еквалайзери
  Ще опознаете сложните на
   пръв поглед еквалайзери
  ;
 • Ще умеете да създавате свой съраунд файлове с истински обемен и "движещ" се звук;
 • Ще знаете как да запишете работата си на аудио диск;
 • Ще знаете как да отворите и работите със звука от проект на Premiere Pro, както и как да изпратите многопистов проект към Premiere Pro;
 • Ще бъдете подготвени за работа с професионална звукова карта за многопистов запис и възпроизвеждане;
 • Ще опознаете аудио миксера, което ще ви помогне да:
 • Управлявате нива и панорами с лекота;
 • Записвате "на живо" корекции в показателите на каналите, след което също да можете да ги обработите;
 • Правите насочвания на канали;
 • Работите с ефекти в многопистов режим;
 • Прослушвате или да отделяте избрани от вас канали в различни изходи;
 • Дори да се справяте с външни аудио миксери.

След месеци работа, сме щастливи да обявим, че създадохме обучение,  благодарение на което ще придобиете тези умения, както и ще научите много тънкости и трикове в онлайн курса на Аула.

Защо сега е точният момент за курс?

Не се очаква скоро аудиото да изчезне или хората да спрат да слушат звук и музика.

Напротив, в ерата на Интернет все повече текста се заменя от аудио или видео, в което аудиото е основна част.

Пародоксално, но много хора все още не осъзнават тази реалност. Умението да се обработва аудио става все по-важно и това може да ви даде сериозно конкурентно предимство. 

Независимо дали сега започвате с хоби проекти, дали работите професионално с клиенти и проектите ви трябва да имат по-качествен звук,  Audition е софтуерът, с който може да направите това.

Увеличете уменията си днес, за да не се наложи да догонвате тенденциите утре.

Начин на провеждане на обучението:

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме досега, бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове.

Получихме дори много писма от обучаващи се в АУЛА, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба, докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това, във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това, обаче, е доста времеангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5 мин. за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото, най-често има файлове с упражнения или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Кои са предимствата на онлайн обученията в АУЛА?

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, в извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Имате достъп до курса 6 месеца. Ако ви се отвори ангажимент, може да пропуснете модул и след това да продължите от там докъдето сте стигнали. Ако нямате време за курс точно сега, може да се запишете за него и да го започнете по-късно или да го прекъснете и все още да имате предостатъчно време за курса.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модул, може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след, например, два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е, на практика, невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната, или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва, от една страна, прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна, прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципите работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там, където има разлики във версиите, ще обясняваме това. 

Мнения за начина на провеждане на онлайн курсове в АУЛА:

"Здравейте! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата!" 
Ваня Г.
"За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично."
Дончо Д.
"Поздравления за това което правите! Просто нямате слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време."
Лазар Д.

Програма на курса по Audition:

Курсът включва над 80 теми, разделени в 9 модула, които се взимат за 8 седмици.

Ето списък на темите.

Мнения от потребители на АУЛА:

Ето само няколко мнения, които получихме от нашите потребители за курсовете в АУЛА. При запитване, можем да ви изпратим PDF с над 800 подобни мнения.

"Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! "
Любомир Ж.
"Благодаря на всички професионалисти в Аула, които отделят от безценното си време за да утолят жаждата ни за знания."
Илияна 
"Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!"
Иван И.
"Благодаря ви за възможността бързо и лесно да усвоя материя, която винаги съм считала за изключително трудна! Уроците са поднесени по интересен и  достъпен за разбиране начин."
Петя С.
"Не можеш ли да обясниш нещо на баба си, значи не си го разбрал добре" ... Всяка баба би Ви разбрала! Браво!"
Борислав П.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. Повтаряме това, понеже продължителността му е дълга. 

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограниченият хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси 

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения, специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички, преминали курсовете, са такива). Затова правим обучението онлайн - може да се гледат уроците, когато имате свободно време и откъдето пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно, ако нещо изникне, даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест, това което трябва, за да се включиш, е компютър с Интернет достъп. Точно на хора, които не са в София, изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже така си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курсът за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с Adode Audition. След това постепенно се навлиза в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи Adode Audition, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с Adode Audition, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по Adobe Premirere Pro се издава както Аула удостоверение, така и МОН.
Въпрос: Каква версия на софтуера ми трябва?
Отговор: Курсът се провежда на Adobe Audition CC. Ако не разполагате с версия CC, може да свалите безплатно пробна версия от сайта на Adobe (в курса даваме линковете за сваляне).
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курсът?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката досега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Удостоверение за завършен курс!

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1: Модул с уроци "Още тънкости за по-добра работа"

premiereПри записване тази седмица ще получите и бонус модул: "Още тънкости за по-добра работа".

В този модул, лектора разкрива допълнителни настройки, трикове и тънкости за още по-лесна и ефективна работа с Audition. В модула ще се разгледат примери, като: импорт и експорт от Premiere, автоматична обработка на файлове, синхронизация на глас и монтаж.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 2: Сертификат за успешно завършен курс на английски език!

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 3: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

Каква е инвестицията за курса?

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които, както е известно, са от порядъка 400 лв. за ниво или обща стойност на курса над 800 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо да определяме цена от 800 лв., която би била напълно оправдана за такъв 9-седмичен курс, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

 

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу, ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

"Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам."
Цанко Д.

Научете Audition или ще ви върнем таксата!

Ние, от учебен център АУЛА, имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат нискокачествено обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

Затова ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за обучението на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата описани по-горе, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Записване за курса Audition:

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 9 седмици подробен онлайн курс „Adobe Audition”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получава се достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение;
 • 100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Модул с уроци "Тънкости за още по-добра работа";
 • Бонус 2: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 3: 76 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението.

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Петър Хамамджиев

Започнал преди 20-тина години от магнетофон и двукасетъчен касетофон вкъщи, има и богат опит в телевизионно-техническата дейност. Освен с курса за Аудишън се забавлява и с ефектно осветление.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9:00 до 18:00)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.