Hardware & Software

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Има ли отношение хардуера към скоростта на получаване на изображение от рендер-енджина?
Изображението от рендера е на базата на информация от viewport-a;
Да. Vray позволява максимално използване на всички ядра : по-мощна работна станция = по-бърз рендер;
Да, но само за старите версии на Vray;

Въпроси и отговори

 • Може ли да ползвам друга версия на V-Ray

  Боряна Петрова:

  Може ли да ползвам друга версия на V-Ray? Имам V-Ray 2.40.04, а не 3.0 , това проблем ли е ?

  Ивайло Искренов:

  Здравей,

  Можеш да ползваш по-ниски версии на V-Ray, ще има допълнителен архив към всеки модул с работните файлове за по-ниските версии. Повечето уроци са принципни и "универсални" и са приложими за всички версии. Препоръчително е обаче да използваш версия 3.0 за V-Ray с Max 2014, защото тя има някой основни приимущества който ползваме през повечето време : работи по-бързо от предишните версии; има V-ray toolbar; V-ray Quick Settings menu; рендериране с "маски"; и не на последно място има малко по-различен интерфейс - някой неща изглеждат малко по-различно или са на нови места в менюто.
  Боряна Петрова:

  Проблемът е , че аз работя с 3ds max 2015, в този случай кой v-ray да ползвам?! Търся от два дни вече. А повечето, от това което изгледах от модул 1 без този v-ray toolbar, не знам как може да се случи на по-стара версия!?

  Ивайло Искренов:

  За Max 2015 има вече V-ray 3.00.07 . Командите и елементите на V-ray, който са в toolbar-a, са извадени за по-бърз и по-удобен достъп, но ги има или в менютата или в Command Panel-a и за по старите версии (като изключение правят новите и специфични команди за тази версия като напр. Quick Settings). 

  Дарина Георгиева:

  При инсталация на MAX 2014 ми излизат съобщенията "3ds Max failed to find any "RuntimeRequirements" nodes under "ApplicationPackage" node in "C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins\Autodesk FeaturedApps.bundle\PackageContents.xml". Please check its format.

  3ds Max failed to find any "RuntimeRequirements" nodes under "ApplicationPackage" node in "C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins\Autodesk ImportSkp.bundle\PackageContents.xml". Please check its format.". Проблем ли са при работата на програмата? Благодаря!

 • Може ли да ми кажете откъде мога да си изтегля версия 3.0 за V-Ray с Max 2014?

  Асен:

  Може ли да ми кажете откъде мога да си изтегля версия 3.0 за V-Ray с Max 2014?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, единственото което могжем да те посъветваме е да си свалиш платените версии на софтуерите от официалните им сайтове. Надявам се разбираш,че не можем да те посъветваме и да те насочим към пиратски версии и торенти за програмите.

  Nikoleta:

  Какво Ви е мнението за новите версии на В-рей? Кои са с повече преимущества и какви?

 • Как да си инсталирам V-Ray на 3ds max 2018

  инж. Теодора Спасова:

  Здравейте, наскоро завърших курс 3ds max arnold, инсталираха ми версия 3ds max 2018, трябва ли да инсталирам нещо допълнително за да знам какво да обясна на специалистите. Ако е така може ли да ми напишете какво точно.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, в курса по V-Ray се използва точно този рендер и той не е част от Мах - той е допълнителен плъгин който се инсталира допълнително след като вече имаш работещ Мах. За самата инсталация може да видиш повече информация тук.

  инж. Теодора Спасова:

  Пише, че ще мога да я ползвам 30дни. За в бъдеще как ще ползвам този рендер?