Проект – “Aula Beer” Задача

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо не намирам прикачените файлове

  Боряна Петрова:

  Здравейте, не намирам сцените, който трябва да са прикачени към урока! Има само изображение на настроен рендер с Override material!

  Ивайло Искренов:

  Вече ги добавихме :)

  Диана:

  Не мога да отворя зип-а с макс файловете :/ Помощ?

  Ивайло Искренов:

  Здравей Диана, имаш ли програма с която да ги отвориш и разархивираш, Winrar например? Какъв е проблема по-точно?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Диана и от мен.

  Файловете под урока са налице :) , и се свалят без проблем.

  Снимка_1

  Искам само едно уточнение в подкрепа на думите на Иво по-горе.

  Файловте нарочно са ZIP , поради две причини.

  Първата е разархивирането на ZIP файлове, става без намеса на допълнителен софтуеар, windows на 99% има вградена програма, която да разархивира ZIP файловете именно затова са ZIP а не RAR, ако бяха RAR щеше да се изсква допуълнителен софуеар.

  Втората причина е доста големите файлове на макс, които са се получили и които са доста към този урок, затова сме предпочели да ги качим във формата на ZIP за да е по-бързо свалянето им, т.к. леката компресия допринася за по-малка големина и файловете са на едно място.

  С две думи, архивирани са за ваше улеснение, А е избран ZIP формат за да не исталирате нещо допълнително, пак за ваше улеснение, стига да не използвате много стара версия на Windows или друга Операционна система изискваща допълнителна инсталация на Winrar например ...

  По отношение на разархивирането кликни с десен бутона върху ZIP файла (снимка 2 позиция 1), след това отиди избери ИЛИ да се разархивират в отделна папка със същото име (снимка 2 позиция 2) ИЛИ да се разархивират в папката в която се намира самия ZIP файл (снимка 2 позиция 3)

  Снимка_2

 • Как се прави селекция, за да се приложат материалите?

  Ralitsa Boyadzhieva:

  Здравейте, може би въпросът ми ще е дилетантски за останалите, но как сте приложили материалите във втория файл? По-точно не мога да селектирам обектите правилно. Селектирах бутилката, но не мога да я разгранича от етикета и бирата вътре. Опитах през леъри, но те са много и с различни имена. Бихте ли ме ориентирали?

  Георги :

  Бутилката заедно с етикета, капачката и релефните орнаменти които са по бутилката са в една група. Да не би да сте забравили да отворите групата и като цъкнете върху един обект от бутилката да се селектира цялата? Пробвайте меню Group > Open. За да видите мехурчетата и течността е удобно да се използва каркасен режим (F3).

  Ralitsa Boyadzhieva:

  Благодаря много, Георги, отворих групата и успях да направя всичките материали.

  Поздрави - Ралица
 • Как да прехвърля  създадените материали?

  Maria B:

  Здравейте, как да прехвърля създадените материали в даден файл в нов файл?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може да създадеш библиотека в Мах, ако са повече на брой или да импортнеш самият обект и да избереш материала с пипетката от обекта ако ти трябват само един-два материала.