Image Sampler – Fixed rate

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да записвам изображения в History на Frame bufer-a?

  Ralitsa Boyadzhieva:

  Здравейте,

  защо не мога да запиша изображения през Хистори? Натискам сетингс за да посоча пътя за запис на файлове, но бутона не реагира, не ми излиза падащо меню. Дали някоя отметка не е включена? Работя с V-ray 3.0, MAX 2014.


  Ивайло Искренов:

  Здравей Ралица,

  просто актовирай History-то с бутона за включване "On" - точно до бутона Save в панела на History.
  Ralitsa Boyadzhieva:

  Я виж ти, а аз какво ли не търсих. Благодаря много.

 • Какво точно правят Bucket width и Low thread priority?

  Павлин Гаджалов:

  Здравейте, бих искал да знам какво правят тези две настройки.. споменахте ги във видеото, но не разбрах за какво служат точно. Проверих в хелп индекса на Хаос Груп, но и там не ми стана на 100 процента ясно.

  Ивайло Искренов:
  Здравей,
     Low thread priority - определя кое действие да е с приоритет за процесора - когато е сложена отметката, това значи че рендера ще е с нисък приоритет. С други думи като е сложена отметката, ще можеш да правиш други неща - да отваряш браузъра, дори да работиш с други програми. Процесора ще използва свободната изчислителна мощ за рендера. Естествено колкото повече неща правиш, толков и времето за рендериране ще се удължи.
     Bucket width - определя големината на рендер-бъкета в пиксели (частта, която се рендерира от един процесор). Не влияе на броя на бъкетите. Например 24х24, означва че всеки процесор ще рендерира регион с долемина 24х24 пиксела и след това ще се премести да рендерира друг регион. По малки бъкети са уместни като ти трябва по-бързо превию от рендера - да видиш бързо какво става - обикновено дори и няколко пиксела са достатъчно, за да знаеш дали си в правилната посока.
  Павлин Гаджалов:

  Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. :)


 • Защо при отваряне на файла ми излиза това съобщение?

  Йордан:

  Имам 2 въпроса : Всеки път когато тегля файл от урока при отварянето ми излиза това съобщение

  въпросътм ми е : имам опция да избера едно от 2 те и да дам окей или да не цъкам на нито един надпис и да дам окей? И какво значат тези 2 надписа в дериакторията ми ,ами ако има дам remove all какви ще са послледиците ?

  И 2 рия въпрос е: Защо при първият рендер имам много повече шум от показаният рендер в урока ?

  Йордан:

  Имам и още един въпрос: след като сваля текстурите в коя директория да ги качвам и как да направя така,че макса да не ме пита всеки път,че техтурите липсват,а да си ги намира самичък...там където си седят под дефолд в програмата? Благодаря!

  Йордан:

  И все пак имам много повече шум от рендера в урока при тази резолюция дори и при прилагане на материалите

 • Как

  Йордан:

  При мен няма размери на бъкетите,но мове да е заради версията ми врей и мове да ми е автоматично нагласени,така ли е ?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, във версията която използваш, този контрол за големината на бъкетите е преместен в tab V-Ray -> Image Sampler

 • Какво да правя с image sampler > type?

  Pamela:

  Здравейте, В тази версия на Vray 3.40.01 няма различните видове от image sampler >type. Да използвам ли progressive и от къде да дам настройки за subdivs?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, тук може да избереш Bucket и да кликнеш с десен бутон на зеленият бутон Default и да избереш Expert. В момента, ако не можеш да променяш семплите на светлините и материалите, значи Vray автоматично ще подбира оптималните стойности за тях и не би трябвало да се налага да ги променяш. Но все пак, ако искаш да имаш контрол над събдивижъните и да можеш ръчно да въвъждаш стойност за тях, трябва да сложиш отметка на "Use local subdivs" ->