Какво ще научим в курса по Wordpress

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Сайтове, които ще създадем в този курс

 

В курса ще разгледаме много сайтове, но тези два създаваме от нулата:

 

 

Тест за преминаване към следващия урок

 
За да създадем сайт с Wordpress, ние трябва да сме:
Програмист
Графичен дизайнер
Инженер
Висшист
Любопитни за нови умения и знания 

Въпроси и отговори

 • Каква онлайн платформа да избера  за Online магазин

  Йордан:

  Привет, започнах уроците за този курс и тези дни ще си закупя целия курс, ще ми трябва един сайт на wordpress, но отделно и един сайт, който ще е онлайн магазин, няма как да са на един сайт, понеже тематиката е коренно различна, колебанието ми е онлайн магазина на woo commerce ли да бъде или на opencart

  Иван Цукев:

  Това е доста сериозно решение и зависи от много различни неща.

  Има много голяма разлика между двете: WooCommerce е плъгин за Wordpress. OpenCart е самостоятелен софтуер, който се инсталира на сървър.

  Темата може да е много дълга, но най-опростено бих свел нещата до този отговор:

  Ако си много начинаещ потребител, по-добре ползвай готова платформа с подръжка, като например https://cloudcart.com/bg

  Ако си една идея по-технически настроен, нямаш проблем да си инсталираш wordpress, woocommerce, да си играаеш да ги настройваш, да четеш по интернет и да имаш максимална гъвкавост с плъгини, то Wordpress заедно с WooCommerce ще ти свърши работа.

  Честно казано нямам опит с OpenCart, но имам много опит с подобен open-source software. Често са супер решения, но само ако си много напред технически - php, mySQL, html и т.н.

  Йордан:

  Благодаря за отговоро, предварително се извинявам че отговарям чак сега

  Vanya:

  napravi si account v Transfer Wise (https://transferwise.com/u/vanyac11) i si otvori magazin s internacionalni plashtania bez da otvarish firmi v BG tuk (http://selz.com/a?tap_a=8735-a5f61e&tap_s=503930-5f609d )

  Стефка Георгиева Кантурска-Димитрова:

  Опитвам се да си създам блог чрез безплатното проложение Free Blog на Wordpress.Записвам пътепис в моя сайт,но заглсвието на темата не се вижда в Съдържанието на моя блог.Къде греша?Благодаря!

  джон:

  смяна език холандски с български

  Ivan Pukov:

  Аз мога да добавя Prestashop (https://www.presta.bg/) и Magentoo (https://magento.com/ ) - доста добри алтернативи и се работи доста лесно с тях. Но лично аз предпочитам Wordpress + плъгина WoCommerce ( https://bg.wordpress.org/plugins/woocommerce ) има решение на почти всички проблеми и доста добре оптимизирам към системи за разплащания (epay.bg sms , банкови преводи и др)