Разширение за борба със спама. Akismet

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
От какво ни предпазва Akismet?
СПАМ коментарите
Получаване на коментари под публикациите
Регистрацията на нови потребители
Автоматично изтриване на коментарите в сайта

Въпроси и отговори

 • Може ли ?

  Любомир:

  Да не се инсталира  това разширение  . Ако нямаме коментари в сайта? 

  Мария Балева:

  Здравей Любомир, да може да се инсталира дори да нямаш всеоще коментари в сайта. Много от темите дори имат по подразбиранеразширението  Akismet. Така че в един новсайт в началото няма коментари, но за да се предпазиш от спам, първо включи Аkismet  или ако го няма в темата го потърси вразширения и го инсталираи.

  Peter:

  Akismet не мога да активирам. Имам хостинг на ICN.bg, но в момента са спрели международните връзки към хостинга поради външна атака. Очакваме включване, късмет за Akismet :)

  Даниела Ганчева:

  И аз не успях да активирам Akismet.

 • Как да бъде?

  Delyana:

  Отметката позволяване на потребителите да коментират, трябва ли да е махната или не (Akismet е включен)? Казахте да се махне, но я оставихте чекната, след което в сайта ви всичко излезе наред... Кое е вярното?

  Грациела Георгиева:

  Отметката може да махнеш или не - зависи изцяло от теб. Моят съвет е да изгледат този урок от курса - Препоръчителни начални настройки на Wordpress, като наблегнеш на съдържанието след 6 минута и 30 секунда. Там подробно е обяснено защо и кога да позволим коментарите от потребители.

 • Може ли да имаме спам през контактната форма на сайта от ботове при изключени коментари за сайта?

  Любомир Жипонов:

  Ако премахнем коментарите за сайта ни и не искаме да активираме това приложение Akismet, проблем ли ще бъде например от гледна точка на това, че най-вероятно ще имаме контактна форма, в която се пише така или иначе. Възможен ли е спам през контактната форма и как да се защитим в такъв случай - някакъв вид plugin или ?

  Иван Цукев:

  За съжаление спирането на коментарите не спира изцяло спама и пак трябва да си инсталираме разширение от типа на Akismet. Ръчните спамери не могат да пуснат коментар, но има и други начини да се пусне коментар, дори да не виждаме формата на сайта.

  Любомир Жипонов:

  Това звучи страшно. Може ли да дадете някакви препоръки в тази насока? И втори въпрос: освен показаните plugins по време на курса, дали има още които са важни и Вие ги ползвате и може да ги препоръчате като необходими - само изредени като имена-списък?

  Иван Цукев:

  Конкретно за спам използваме само Akismet. Сега се сетих, че ползвам и един друг трик, ако искам да изключа коментарите - не само да изчезнат от темата, но задавам отметката задължително хората, които коментират да имат регистриран потребител в wordpress инсталацията. Това ознчава, че напрактика забраняваме коментарите за външни лица.

 • Защо не излизат опциите за редактиране на изображението, за което имам въпрос?

  Георги Крумов:

  Защо не излизат опциите за редактиране на изображението, за което имам въпрос?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Георги.

  С кой Browser отваряш Aula.bg ?

  Поставяш снимката във воторото поле под усновния въпрос нали?

  За препоръчване е Google Chrome, при него нямам проблем да не виждам мен то в ляво посредством което може да редактирам изобржението - снимка 1.

  Снимка_1

  Ето и едно видео което може да помогне в случая.

 • Защо в изображението няма опции?

  Георги Крумов:

  Защо не излизат опциите за неговото редактиране след като то е копирано чрез Ctrl + V?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Георги.

  С кой Browser отваряш Aula.bg ?

  Поставяш снимката във воторото поле под усновния въпрос нали?

  За препоръчване е Google Chrome, при него нямам проблем да не виждам мен то в ляво посредством което може да редактирам изобржението - снимка 1.

  Снимка_1

  Ето и едно видео което може да помогне в случая.

 • Защо винаги се появява вариант ма Akismet чрез заплащане?

  Георги Крумов:

  При влизане в "настрока" на сваленото приложение излиза покана за създаване на ключ. След кликване на него се явява този прозорец:
  Прозорецът се появи. Посочих със стрелка първата опция и записах със "сейв. Сега вместо сниманото изображение, при кликване върху "сейв" се появи горният надпис! Той замества прозореца с трите платени опции.

  Иван Цукев:

  Непрекъснато го променят. В момента работи така - ако искаш да използваш безплатната версия - слагаш плъзгача, че искаш да платиш 0$ и става безплатен:

 • Защо Akismet иска пари?

  Георги Крумов:

  Благодаря за първия отговор. Сега влязох чрез ""Hrome". Изпълних указанията, но преди да погледна видеото. Смути ме линка, дори те бяха два, защото натиснах Strl + V два пъти. Затова след "Изпрати" се явиха, но беше късно за махане на втората снимка. Но въпросът с платената версия на любителския Akismet остава. Сега ще снимам и поканата за ключа:

  . При натискане "свързване чрез ключ отново ме връща на посочения вариант.

  Иван Цукев:

  В другата тема има скрийншот като отговор на този въпрос :) http://aula.bg/question/15324

 • Защо нямам безплатна версия?

  Георги Крумов:

  Поради липса на безплатната версия на Акисмет, изтрих приложението и намерих друго - работи автоматично. Казва се Anti-spam. Добре ли е за сега? Когато се сдобия със средства ще си позволя платени приложения, но в момента турся безплатни.

  Ивелина Цветкова:

  Плъгинът Аксимет има безплатна и платена версия. Просто при регистрацията на вашият сайт в Аксимет дръпнете слайдера, така че сумата, която искате да дадете да е нула и ще успеете да завършите регистрацията на сайта си там и да използвате безплатната му версия. Ако в един момент решите, че искате да използвате и платените услуги, които има вече може да си го ъпгрейднете и съответно заплатите за тях.

 • Има ли разширение за блокиране на нежелани реклами?

  Дафина:

  Здравейте! Използвам безплатна версия на Wp. От известно време в сайта ми е вмъкната реклама с два идентични прозореца и заема цял екран.

  Има ли спасение от нежелани реклами при ползването на безплатна версия на Wp? Моля, споделете!

  Иван Цукев:

  Здравей, трябва да ни дадеш повече информация какво ползваш. Ако е самостоятелно хостван сайт, това зависи от темата и там вече има много различни вараинти, в зависимост от самата тема. Ако е на wordpress.com и това са техните реклами, които пускат, за да предоставят безплатен хостин - по-скоро няма вариант, който да е безплатен