Добавяне и настройка на разширения (plugins)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За разширенията НЕ е вярно, че:
Увеличават възможностите на сайта
Добавят динамичност на сайта
Изискават да разбирате от програмиране, за да ги използвате

Въпроси и отговори

 • На какво може да се дължи неуспешно изпращане на контактна форма?

  Зорница Каракулева:

  Здравейте,


  Инсталирах и настроих контактната форма по описания начин (единствената разлика е, че при мен формата не е преведена на български), но при попълване на формата и опит за изпращане се извежда съобщение за неуспешно изпращане:
  Failed to send your message. Please try later or contact the administrator by another method.

  Опитах някоколко пъти, но резултатът винаги е същият. На какво може да се дължи проблемът?
  Diana Siteva:

  И при мен е така. При мен Wordpress беше с вече инсталиран такъв plugin. Забелязах, че в кода пише "id=57", ако има значение.

  Марина Лазарова:

  И при мен е така, но мисля, че може да е така, защото инсталацията ми е само на моя компютър с bitnami и нямам реален адрес в интернет.

  Зорница Каракулева:

  И аз стигам до това заключение, но бих искала някой да го потвърди :)

  Emi Todorova:

  Здравейте :)

  аз също предполагам, че е защото няма реален интернет адрес. Защото когато направих проба със сайт в wordpress.com, ми изпрати съобщението успешно.
  Ana:

  При мен се получи същото съобщение и аз съм с Bitnami...

  Огняна:

  Колеги, явно това е общ проблем - и аз съм още с инсталация на лаптопа, но не виждам защо да не може да прати мейла като съм с правилно посочен порт, работеща връзка с интернет и реален мейл... моля, нека получим конкретни указания как може да се отстрани проблема. Трябва ли да имам допълнително инсталиран мейл сървър или нещо такова? В края на краищата би трябвало да може да се подкара сайт и от домашен компютър - познавам хора, които са го правили с Джумла например

  Петя Пенчева:

  Здравейте, и при мен има същия проблем. Failed to send your message. Please try again later.

 • Защо нямам поле "Разширения"?

  Даниела:

  Как да го добавя? Може да е така, защото съм с безплатната версия през wordpress?

  ФиТрансTest:

  Аз също смятам, че безплатната версия на wordpress няма разширения и моля и водещите да го потвърдят.

  Мария Балева:

  Здравейте,

  Една от причините да не може да инсталирате  разширения е използването на wordpress.com, а не на wordpress.org. Все пак в wordpress.com има някои
  основни плъгини, които са инсталирани предварително- форма за контакт, бутони
  за социалните мрежи. Но ако искате да инсталирате плъгини, с които да
  персонализирате сайта и да имате по-голяма свобода трябва да инсталирате wordpress.org или да инсталриате wordpress посредством bitnami.

  Иван Цукев:

  Ако се използва чужда инсталация на wordpress, която и да е тя - има сериозни ограничения.


  Причината е, че ако разрешат инсталирането на външни разширения, това е сериозен риск за сигурността на цялата им система - може недоброжелатели да инсталират свое разширение и да нанесат поражения по всичките сайтове.

  Това е направено и за ваша сигурност.

  За максимална гъвкавост и всички опции на wordpress има само две опции - локална инсталация (например чрез bitnami) или собствена инсталация на собствен хостинг.


  Иван Цукев:

  Както Мария е споделила, в тези системи обаче има предварително инсталирани доста разширения, които може да ползвате и те обикновенно са най-необходимите.

  ФинТранс:

  Благодаря!

  Kocho:

  В момента контактната форма на http://zdravec.aula.bg не изглежда добре. Това бъг в плъг-ина ли е или нещо не е както трябва?

  Димитър Димитров:

  В някои теми дори контакти е преведен на български. разширенията, които са инсталирани са достатъчни като за начало.

 • Защо не можах да изпратя

  Андрей Танев:

  Изписами

  Failed to send your message. Please try later or contact the administrator by another method.
  Жеко Тонев Тонев:

  и при мен излиза същото съобщение, не се изпраща.

  Даниела Ганчева:

  Инсталирах  wordpress посредством bitnami. И при мен няма разширения.

  Людмил:

  Много често го задавате този въпрос.. Мислили ли сте върху това, че фаеруела може да блокира локалният ви сървър!? Спрете го и опитайте пак!

  Людмил:

  Друго .... грешката в червен ли е или в оранжев цвят!?

 • Защо при мен няма Разширения в менюто между външен вид и потребители, както е показано в урока?

  Даниела Ганчева:

  Нямам доста от темите, нямам възможност да ги изтегля, нямам разширения... Изтеглих wordpress през bithami. Версията е wordpress-4.4.1-0

  Надежда Димитрова:

  Как мога да разбера кое разширение за какво е.за да мога да го използвам по предназначение?

 • Защо дава грешка при опит да се изпрати мейл?

  Емилиан Беляшки:

  Защо не може да се изпрати мейл? Докато сайта беше с Битнами, нямаше проблем. Сега вече е качен на хост и все не става.

  Мария Балева:

  Здравей, провери дали правилно си направил настройките на контактната форма. В раздела "поща", полето "To" трябва да имаш правилно изписан имейла, на който ще се изпращат запитванията. Провери дали в следващото поле "From" си написал имейла на сайта, както е показано във видеото. Успех и дано успееш да отстраниш проблема.

  Емилиан Беляшки:

  Всичко ми се вижда наред, но явно има някакъв проблем.

  Мария Балева:

  Здравей, да всичко изглежда както трябва...единствено виждам, че има скоби в полето "To. Пробвай да ги махнеш и също така провери дали хостинга ти поддържа изпращането на имейли и дали е нужна допълнителна настройка за изпращането им. При някои доставчици има ограничение, ако хостинга ти е безплатен да не се подържа изпращането на имейли. Надявам се да разрешиш проблема :)

  Яница:

  Здравейте, и при мен има този проблем :) "There was an error trying to send your message. Please try again later.", няма скоби на поле "То"... и всичко ми изглежда да е нормално, също ми е на английски език. И още нещо, когато исках да изтегля контактната форма от меню разширения - добави още, не ми се заредиха никакви. Наложи се да си изтегля от посочения линк в wordpress.org. Да не е това причината при мен? И защо не ми се заредиха,а се наложи да тегля? Извинете, ако въпроса е обсъден :)

 • Защо съобщенията ми идват с голямо закъснение?

  Константин Чалбуров:

  Използвайки разширението за контактната форма, на моят сайт направих и регистрационна форма. Когато се попълнят и от регистрационната форма и от контактната форма нещата идват на посоченият от мен имейл, но идват с голямо закъснение - около 50 минути? Това нормално ли е, или може по някакъв начин да се ускори?

  Иван Цукев:

  Трябва да се индентифицира от къде идва закъснението.

  Проблемът не е от wordpress. Той ги праща моментално.

  Закъснението идва или от сървъра на хостинга, който по-бавно ги изпраща или от сървъра на получателя.

  Първото е трудно да се коригира - изисква безброй разговори с хостинга без особена надежда за успех.

  Второто е лесно - смяна на имейла на получателя. Примерно аз имейлите си на тестов адрес в АБВ ги получавам с по 1-2 часа закъснение.

  Константин Чалбуров:

  Говорих с хостинг компанията. От там ми казаха, че забавянето не идва от тях. Обясниха ми тъй като мейла на получателя е на gmail, че закъснението идва от многото защити на Google. Какъв е варианта да е от това, и ако е може ли нещо да се направи?

  Иван Цукев:

  Просто тествай.

  За тест смени имейла с друг имейл - abv, mail.bg, yahoo или някъде другаде.

  Ако на всички се бави - от доставчика е. Ако само на някои се бави - от съответния имейл е.

  Искрен Иванов:

  Ако ги получаваш на телефона, е възможно да е от настройките ти за синхронизиране на мейла.

 • Може ли? 

  Deni Deneva:

  Искам да попитам, има ли настрпйка която да премахва наименованията които създаваме за всяка страница, например "КОНТАКТИ"

  Jullian Angelov:

  Здравей! :) Доколкото виждам от изображението става дума за заглавието на контактната форма, а не за заглавието на всяка страничка в сайта. В контактната форма има полета за попълване. Ето това е направено на Contact Form 7 като по описаното в урока за направа на малък магазин са редактирани и полетата, които се избират от подменютата за настройка на контактната форма. Надписите, които излизат между таговете и както се вижда от снимките, които прилагам могат да бъдат редактирани с произволно съдържание, но не бива да се пипа съдържанието в квадратните скоби. Опциите, които да добавим в менюто на конт. форма можем да извикаме от оградените в зелено на Form и да редактираме. Можем и да премахнем някой, (вкл. и Contacts) стига да не са задължителни във формата Mail и това да осуети изпращането.

  В полетата на Mail използваме същите полета така, че съобщенията да са удобни и читаеми. Някой от полетата подчертани в цвят са дублирани, разместени като е въпрос на фантазия и прегледност как да ги подредим, Полетата означени в синьо можем да попълним както си искаме - водещо беше да изглеждат добре в реалната пощ. кутия на получателя ( www.mail.bg) А на другите 2 картинки е показано как изглеждат те в страничката на сайта и в самата пощенска кутия. Не съм се опитвал да премахвам заглавията на страничките, но исках да намеря откъде да мога да сменя цветът и шрифта им, само че не успях.

  Румен Атанасов:

  Мисля, че ще се получи просто, ако се изтрие заглавието.

  инж. Юлиан Ангелов:

  Надписът Contacts, който Ви излиза не е от контактната форма, а темата на WordPress копира в отварящата се страница надписа от бутона в менюто на сайта. За да се скрие той тябва д се редактира темата, или д се създаде дъщерна тема, но за редакцията немога да помогна, защото опира до познания по PHP каквито аз нямам, а желая да усвоя. В тривиалните случаи ако трябва да подменим текст - откриваме го в темата и пренаписваме отгоре му желаният надпис. Но в случая PHP-то на темата взема променлива със съдържание надписа, който сме вписали като име на страницата и го изписва в темата. В теми съм намирал къде е зададено CSS стилиране на тия надписи, но там само се декларира цвета, размера и шрифта им. Променял съм ги успешно, но къде в кода си PHP взема заглавието на страницата и къде го поставя не разбрах.И ровейки в кода просто не знаем къде да търсим този фрагмент.

 • Hrisha:

  Bildschirmfoto 2016-12-24 um 20.58.09

  Atanas Boyanov:

  Също нямам български.При мен инсталацията е на МАК не е на Уиндоулс ,не знам това да ли има значение

 • Как да организрам поща в сайта си? 

  Jullian Angelov:

  Чрез разширение (и кое е то ако е така) или чрез настройка? Понеже Вие имате поща в aula.bg (ivan@aula.bg) а aula нали е създадена с WP. Инсталирах Contact Fotm 7, поиграх си и я настроих. Изпраща на моя пошa от mail.bg По време на инсталацията на WordPress през Cpanel-a имаше задаване на mail-адрес на админ на сайта – admin@моят-сайт.info Създадох и потребителски профил zayavki ( който по логиката на адреса на admin@моят-сайт.info трябвапе да бъде zayavki@моят-сайт.info), за да видя как става създаването на потребител и за да проиграя това което правим в упражнението до действаща форма за заявки, но не знам има ли създадени от WP по профилите пощенски кутии и къде да ги търся, понеже за admin би трябвало да има от инсталацията на WP. (В упражнението имаше и wordpress@zdravec.aula.bg но той може да е фиктивен и само да се изписва като подател, а дефакто да не е от там.)

  Стефан Рачев:

  Най-лесно става през cPanel-а на хостинга, като от там може и да я пренасочиш, към друга поща, примерно в gmail

 • Как да инсталирам на CF 7?

  Димитър:

  Не ми позволява инсталиране на CF 7. Трябва ли да е платен домейна за да ми позволи инсталация? Как да постъпя?

  Димитър:

  Сега видях, че са инсталирани Aksimet i Jetpack. С тях по същия начин ли се работи?

  Ивелина Иванова:

  Здравей, Димитър, не е необходимо да ти е платен домейна, за да ти позволии инсталацията на контактната форма. Аз работих с Bitnami на моя компютър офлайн. Aksimet по същия начин. Не съм опитвала за Jetpack. Дано да съм помогнала.

 • Пламен:

  Извинявам се инсталиран на моето PC .

  Ивелина Иванова:

  На мен ми даде грешка, но след като го пуснах всичко си тръгна. Виж по-горе коментарите на останалите потребители :)

 • използване на контактна форма от самата тема-как?

  37810:

  Здравейте, формата ми за контакт е зададена от готовата тема, която съм свалила и ползвам и бих искала да запазя, понеже ми харесва и е в стила на целия сайт.Поставена е най-отдолу в страница Home.Какво трябва да направя,че да заработи,необходимо ли е в този случай да инстлирам плъгина- contact form 7 и ако е да,после?

  Иван Цукев:

  Погледнете в документацията на темата. Обикновено такива теми имат изискване към дадени плъгини и като ги инсталирате тръгват. Без да познавам темата, само мога да кажа, че най-вероятно няма да стане с contact form 7 и си е специфично за темата.

 • Защо НЕ мога да изпратя е-мейл?

  Damyann Christoff:

  Не мога да изпратя е-мейл, постоянно ми дава грешка. Опитах всякакви варианти. Единственото, което ми хрумва, че нямам мой домейн и хостинг, а разчитам на битнами и от там firewall или де да знам и аз какво? Моля, уточнете какво да правим в този случай. Благодаря за вниманието! :) Мисля, че картинка в този случай не е нужна...

  Rumen Gotsev:

  защото е на локален компютър, а не на хостинг услуга....