Работа с джаджи (widgets) в Wordpress

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кое от твърденията НЕ е вярно за джаджите?
Те са блокове с информация
Могат да се слагат навсякъде в сайта
Съдържат и статична, и динамична информация
Контролират съдържанието на страничната лента
Винаги скриваме джаджите "Търсене" и "Последни публикации"

Въпроси и отговори

 • Peter:

  Ползвал съм Джаджа - Translate, която добавя бутон с това име в сайта и позволява потребителят да чете на сайта на избран от него език. 

  Даниела:

  Моята странична лента е в дясно. Има ли начин да я поставя в ляво?

  Димитър:

  И при мен в началото беше в дясно ( огледално на клиповете). Това при мен беше от темата. Влизаш като администратор , Отиваш горе в ляво , втората икона по ред и даваш към сайта.. Появява се лентата на администратора от нея се избира "Настройки". Отваря се нов екран и в него най-отгоре е активната тема в момента . Натискаш бутона смяна и избираш темата Twenty Fifteen. Може би при теб активна тема е била Twynty Sixteen.. Накрая се съхранява промяната.

  Даниела:

  След като поставих въпроса, го видях и оправих. Много благодаря. :)

  инж.Христо Джуров:

  Опция за бързо гледане на видеото?

  илиян ваклинов:

  От гледна точка на оптимизацията е много лоша практика използването на автоматични преводачи. Гугъл разбира всичко това и рейтинга на сайта пада главоломно. Препоръчвам реален превод и отделни страници иначе става боза със SEO-то.

 • Мария Балева:

  Здравей Ивелина, може да използваш джаджата за текст, като я поставиш в страничната лента и в полето за текст сложиш изображене и линк към страницата, на която искаш да отидеш. Слагаш снимакат и текста, като html. В следващите уроци от курса (Модул 5- "Добавяне на джаджи с HTML и редактиране на публикации" и "HTML. Базови знания за нуждите на Wordpress") се разглеждат подробно тези възможности.

  Мария Балева:

  Ето един пример

  Svetlioblu:

  супер. Мога ли да стилизирам със CSS също джаджите?

  Стела Андреева:

  А може ли да се направи да се отваря в отделен прозорец?

 • Как обаче можем да добавим иконка или картинка с линк в хедъра на темата?

  Jullian Angelov:

  Тук акцентъ падна на създаването на многоезичен сайт и стана ясно че е по- добре да са отделни сайтове за различните езици. Как обаче можем да добавим иконка или картинка с линк в хедъра на темата (където е обичайно) за поддръжка и на друг език и препратка към другоезичната версия на сайта ни?

  Иван Цукев:

  Ако в темата не е предвидено място за слагане на такъв тип бутони... ще се наложи редакция на темата, което изисква базови познания по html & css.