Създаване на долната част на сайта. Footer.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как се получава така, че сайтове от типа на Facebook.com, mirtesen.ru са „бездънни”  и колкото и да слизаме надолу не стигаме до футър?

  Jullian Angelov:

  Как се получава така, че сайтове от типа на Facebook.com, mirtesen.ru са „бездънни” и колкото и да слизаме надолу не стигаме до футър? Единият вариант е да са пълни с много публикации от сайта ни, а другият - да повтаря някой публикации но така, че да не се виждат по два пъти на екрана, или да взаимства от другаде, вкл. и от архива.

  Станимира Михова:

  Моето мнение е, че това не са сайтове, а социални мрежи. На първоначалната страница обаче footer ясно се откроява. При facebook например "безкрайна" е средната част. Темите, които аз съм използвала сортират публикациите в страници, така че footer се вижда, независимо от количеството информация.

  Живко Казаков:

  Вероятно може да се стигне до "Дъното". Все пак Facebook има "рождена" дата и някоя статия е била първа :) Т.е. почти сигурно е, че има "дъно" :)

  Jullian Angelov:

  Фейсбук, В Контакте и др. само изпълняват функцията на социални мрежи. Но по същество те са сайтове. Имат си URL, имат си код, който може да бъде видян, ако влезете с Google Chrome и натиснете Ctrl-U. По същият начин метафорично казано "поетът - знаме на епохата" всъщност има постоянен и настоящ адрес, "домашно" име и един куп относителни релации - тъща, ипотека, приятели за карти, член на съюза на писателите, а физически - сърце, дробове, очи, зъби... и да се вмества в стандарти като размер на дрехите и обувките. В други случаи може да има адрес - нарицателно - всеки цитира с еднаква лекота "фейса", Президента, Премиерът, Путин - но и те като хора отговарят на описанията валидн за класа обекти към който принадлежат, ако и да са общоизвестни. Та... фейсбука е сайт, нищо че изпълнява функциите на социална мрежа.

 • Как да имам страница, която да се появява като част от менюто, коеото да е във footer?

  Kr.petrova:

  Бих искала да имам страница, която да се появява само като част от менюто на footer-а. Но след като я създам, тя автоматично се показва и във Главното меню, което е оформено отново като "собствено меню" и в него не фигурира въпросната страница.

  Иван Цукев:

  Трябва да премахнеш страницата от горното меню.

  Ако си с много, много стара тема, и тя не е организирана с вградените менюта, нещата стават по-сложни и трябва да се инсталира допълнителен плъгин за целта.