Подмяна на изображения с подходящи за темата размери

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Необходимо ли е всеки път да правим операцията с подмяна на изображенията на сайта ни?
Да, подменяме ги постоянно, докато не станат с еднотипен размер
Не, за да не се размества дизайнът на сайта
Не, ако при създаване на нова публикация качваме готови изображения според установения размер за Wordpress темата
Не, няма нужда да подменяме изображенията, оставяме ги в първоначалните си размери

Въпроси и отговори

 • защо се получи несъразмерност

  Георги Младенов:

  снимката с телетата е 600х315, а тази с 1200х630.при вас снимки с тези пропорции се сменят без разлика,а при мен има. проверил съм няколко пъти размерите

  Георги Младенов:

  объркването идва от мен,по някаква причина съм се заблудил,че щом са с еднакво пропорции 2към1 в сайта ще изглеждат еднакво.А и по някаква причина съм се заблудил че доматите ги правихте в малкия размер,като изгледах видеото отново видях,че не е така,

  Лъчезар Николов:

  Решението с по-малкия размер е много прост и той се нарича Benvista Photo Zoom Pro. С тази програма, която се инсталира и като плъгин във Фотошоп и Lightroom едно изображение може да се увеличи поне до три пъти без никаква загуба на качество. Ще кажете, че и тази програма е платена, но честно казано за хора, които претендираме да постигнем някакъв успех в уеб дизайна е просто смешно да оразмеряваме изображения с Paint. Знам, че г-н Цукев се опитва да ни спести някои "трудности" за работа с професионалните инструменти, но без известни познания по Фотошоп, Lightroom, html и css, php...просто няма да стигнем далеч. Както и само с работа с Wordpress на локална машина. Цените на домейни като: .com, на някои хостинг планове като например в ICN.bg и др. съвсем не са толкова високи - за 7-8 лв. месечно хост на един домейн и много поддомейни - едновременна поддръжка на 25 сайта...просто си заслужава. :)

  инж. Юлиан Ангелов:

  Според мен "спестените някой трудности" започнаха да стават доста но това не е критика. Просто в рамките на предвиденият хорариум и цена за курса е дадено много, но няма как всичко касаещо необятната тематика. От друга страна курсът е относително млад. Като изходим от въпросите на курсистите и отговорите по тях имам предложение: На базата на иначе много добре направеният курс "Уеб сайтове с WordPress" направо да се обмисли и направи в подходящ хорариум втора част "WordPress - игри за напреднали" И там да бъдат разгледани по- задълбочено SEO в частта си кореспондираща именнно с WP, отимизация на зареждането на сайта, CSS стилиране в готовите теми при работа с HTLM доработки ( това беше разгледано, но много желани от мен неща не ми с получават) и още доста такива въпроси придаващи лустрото на това което правим с WоrdPress. По мое виждане негова "таргет група" са курсистите от първият курс, които вече са се сблъскали с реалната проблематика при правене на сайт, както и приходящи практикуващи които не са били обучавани в Аула, стига да бъде популяризиран курса по подходящ начин и в подходяща среда.

 • Може ли размерите на картинките да са различни от 1200х630?

  Минка бергова:

  размерите на картинките да са различни от 1200х630? Тематиката на сайта, който правя, е различна от тази в курса. От начало започнах да слагам картинки, които си преоразмерявах предварително на 800х600. Така ми харесваше. Сега, заради упражненията ги промених на 1200х630 и ми стоят уморително големи.

  Krayo Kraev:

  да