Съвети за създавнето на съдържание за SEO

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли?

  Delyana:

  Може ли да се използват снимки от Google, ако те бъдат преименувани, обработени и преоразмерени? В този случай Google ще ги приеме ли като уникални?

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Снимки от Google могат да се използват. Проблемът е, че трябва да търсиш такива изображения, чиито права позволяват модификация, обработка и т.н. А по твоя въпрос моето мнение е, че Google индексира най-добре оригиналните изображения, тоест уникални и авторски. Но с определено количество промени може да се индексират добре и изображения, които са изтеглени от Интернет. Всъщност има много хубави статии тук и тук как Google индексират изображения - какъв е принципът на работа. Можеш да я прочетеш. За съжаление е на английски и се надявам да не е проблем.

  Грациела Георгиева:

  Здравей,
  Снимки от google могат да се използват. Всъщност за обработка и модификация е добре да търсиш изображения, чиито права позволяват това. По твоя въпрос моето мнение е, че Google индексират по-добре уникални изображения, които са авторски. Но може би при по-големи промени и модификации върху изображения, изтеглени от Интернет, може да се индексират добре. Тук ще намериш една много добра статия за това как google индексира изображенията и какъв е самият алгоритъм и принцип на работа. Други интересна статия е тази. За съжаление статиите са на английски, нядявам се да не е проблем. :)

  Rumen Gotsev:

  Препоръчайте някоя малка книга наръчник по оптимизация на търсачки :). Това ще бъде полезно за този, който иска да оптимизира....

  Liliya:

  Здравей, Румен. Откриха ето тази книга: http://postvai.com/seo-kniga Дано да ни е от полза! :)

  Todorov:

  Подкрепям коментара на Gotev инфото за сео из нет пространството е оскъдно и не подробно обяснено

 • Как да оптимизираме фирмени сайтове?

  Мартин:

  Здравейте! Ако създаваме фирмен сайт, който обикновено съдържа статична информация и няма какво ново да публикуваме ежеседмично, как Google ще разпознае, че сме активни и ще повиши рейтинга ни? В този случай всички тези стратегии за текст, картинки и т.н. обезмислят ли се?

  Людмил:

  Статичният сайт се оптимизира много по-добре от динамичният, защото съдържанието му не се променя. Да подчертая, че роботите на търсачките четат ключовите думи и съдържанието на сайта, а не снимките, флашовете и видеотата. Една от стъпките които следва да направите е да се регистрирате като web администратори тук - https://www.google.com/webmasters и да поискате удостоверяване на сайта си, така Google вече ще знае, че имате сайт. Следващата стъпка е Google AdWords https://adwords.google.com. Желая ви късмет!

  Мартин:

  Това е така, но дори да имаме статична информация с подходящи ключови думи, Google няма да отчита че периодично добавяме нови публикации и така ще счете ли сайта ни за неактивен?

  Людмил:

  Ключовете думи и контента /съдържанието/ в сайта са от най голямо значение, а това, че не се променя съдържанието Google няма да го сметне за неактивен, а дори напротив - търсещата машина ще намира сайта още по-бързо според: дума, фраза, изречение и т.н.

  Людмил:

  Също така от значение е домейна и името на сайта. Например: Не е добре думите в думите на домейна да са слети, а е хубаво да са разделени с тире /detski-magazin.com, a не dtskimagazin.com/ ....

  Мартин:

  Разбрах това, което не ми беше ясно. Благодаря за отговора!

 • Може ли да бъде проблем това, че сайта и е статичен(бизнес сайт) в който не се публикува ежеседмично?

  Петър Панайотов:

  Може ли да бъде проблем това, че сайта и е статичен(бизнес сайт) в който не се публикува ежеседмично ?

  Ivan Pukov:

  Не , доколко знам доста фирми използват статични сайтове т.е. като презентация на фирмата. Но е желателно да закупите и инсталирате SSL сертификат за да се намалят злоупотребите , ако някой реши да копира и да прави мизерии

 • Какво да направя?

  Елина:

  Налага ми се да си направя изцяло нов сайт с нов домейн и хостинг. Към момента на създаването на новия сайт на старият ще му е изтекъл хостинга, защото няма да го плащам и на практика той вече няма да съществува. Ще възприеме ли Google информацията в новия сайт, която ще е взета от стария като копирана и неуникална и как трябва да постъпя в този случай, за да се индексира добре новия сайт?

  Боряна Велева:

  Привет, Елина! Препоръчително в случая е да запазиш и старото домейн име и да създадеш пренасочване от него към новото такова, за да се прехвърли и неговата тежест в търсачките. По този начин би следвало да избегнеш проблема с дублираното съдържание.

  Не съм специалист в областта на оптимизацията за търсачки и ти препоръчвам все пак да се консултираш с такъв; какъв е най-удачния вариант за преминаването от единия домейн към другия.

  Новата хостинг компания, която избереш със сигурност има връзки с такива специалисти, може да попиташ при необходимост.

  Елина:

  Много благодаря!