Съвети за създавнето на съдържание за SEO

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли?

  Delyana:

  Може ли да се използват снимки от Google, ако те бъдат преименувани, обработени и преоразмерени? В този случай Google ще ги приеме ли като уникални?

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Снимки от Google могат да се използват. Проблемът е, че трябва да търсиш такива изображения, чиито права позволяват модификация, обработка и т.н. А по твоя въпрос моето мнение е, че Google индексира най-добре оригиналните изображения, тоест уникални и авторски. Но с определено количество промени може да се индексират добре и изображения, които са изтеглени от Интернет. Всъщност има много хубави статии тук и тук как Google индексират изображения - какъв е принципът на работа. Можеш да я прочетеш. За съжаление е на английски и се надявам да не е проблем.

  Грациела Георгиева:

  Здравей,
  Снимки от google могат да се използват. Всъщност за обработка и модификация е добре да търсиш изображения, чиито права позволяват това. По твоя въпрос моето мнение е, че Google индексират по-добре уникални изображения, които са авторски. Но може би при по-големи промени и модификации върху изображения, изтеглени от Интернет, може да се индексират добре. Тук ще намериш една много добра статия за това как google индексира изображенията и какъв е самият алгоритъм и принцип на работа. Други интересна статия е тази. За съжаление статиите са на английски, нядявам се да не е проблем. :)

  Rumen Gotsev:

  Препоръчайте някоя малка книга наръчник по оптимизация на търсачки :). Това ще бъде полезно за този, който иска да оптимизира....

  Liliya:

  Здравей, Румен. Откриха ето тази книга: http://postvai.com/seo-kniga Дано да ни е от полза! :)

  Todorov:

  Подкрепям коментара на Gotev инфото за сео из нет пространството е оскъдно и не подробно обяснено

 • Как да оптимизираме фирмени сайтове?

  Мартин:

  Здравейте! Ако създаваме фирмен сайт, който обикновено съдържа статична информация и няма какво ново да публикуваме ежеседмично, как Google ще разпознае, че сме активни и ще повиши рейтинга ни? В този случай всички тези стратегии за текст, картинки и т.н. обезмислят ли се?

  Людмил:

  Статичният сайт се оптимизира много по-добре от динамичният, защото съдържанието му не се променя. Да подчертая, че роботите на търсачките четат ключовите думи и съдържанието на сайта, а не снимките, флашовете и видеотата. Една от стъпките които следва да направите е да се регистрирате като web администратори тук - https://www.google.com/webmasters и да поискате удостоверяване на сайта си, така Google вече ще знае, че имате сайт. Следващата стъпка е Google AdWords https://adwords.google.com. Желая ви късмет!

  Мартин:

  Това е така, но дори да имаме статична информация с подходящи ключови думи, Google няма да отчита че периодично добавяме нови публикации и така ще счете ли сайта ни за неактивен?

  Людмил:

  Ключовете думи и контента /съдържанието/ в сайта са от най голямо значение, а това, че не се променя съдържанието Google няма да го сметне за неактивен, а дори напротив - търсещата машина ще намира сайта още по-бързо според: дума, фраза, изречение и т.н.

  Людмил:

  Също така от значение е домейна и името на сайта. Например: Не е добре думите в думите на домейна да са слети, а е хубаво да са разделени с тире /detski-magazin.com, a не dtskimagazin.com/ ....

  Мартин:

  Разбрах това, което не ми беше ясно. Благодаря за отговора!

  Rumen Gotsev:

  а за това какво ще кажете: https://mondomebeli.com/i-contacts/ - mebelimondo или mebeli-mondo? според мен няма значение дали е detskimagazin или detski-magazin, важното е правилното оптимизиране на търсещата машина, правилно зададените ключови фрази, че сайтът е за детски магазин, който може да бъде и онлайн магазин. важното е качествено съдържание, красиви изображение, които да говорят как мебелите за деца създават усещане за уют, спокойствие, комфорт, просторни детски стаи, детски играчки, блокчета за рисуване, които спомагат за развиване на въображението на детето.

 • Може ли да бъде проблем това, че сайта и е статичен(бизнес сайт) в който не се публикува ежеседмично?

  Петър Панайотов:

  Може ли да бъде проблем това, че сайта и е статичен(бизнес сайт) в който не се публикува ежеседмично ?

  Ivan Pukov:

  Не , доколко знам доста фирми използват статични сайтове т.е. като презентация на фирмата. Но е желателно да закупите и инсталирате SSL сертификат за да се намалят злоупотребите , ако някой реши да копира и да прави мизерии

 • Какво да направя?

  Елина:

  Налага ми се да си направя изцяло нов сайт с нов домейн и хостинг. Към момента на създаването на новия сайт на старият ще му е изтекъл хостинга, защото няма да го плащам и на практика той вече няма да съществува. Ще възприеме ли Google информацията в новия сайт, която ще е взета от стария като копирана и неуникална и как трябва да постъпя в този случай, за да се индексира добре новия сайт?

  Боряна Велева:

  Привет, Елина! Препоръчително в случая е да запазиш и старото домейн име и да създадеш пренасочване от него към новото такова, за да се прехвърли и неговата тежест в търсачките. По този начин би следвало да избегнеш проблема с дублираното съдържание.

  Не съм специалист в областта на оптимизацията за търсачки и ти препоръчвам все пак да се консултираш с такъв; какъв е най-удачния вариант за преминаването от единия домейн към другия.

  Новата хостинг компания, която избереш със сигурност има връзки с такива специалисти, може да попиташ при необходимост.

  Елина:

  Много благодаря!