Създаване на видео публикация

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кое от посочените НЕ е необходимо да се прави за създаване на видео публикация в Wordpress?
Създаваме си канал в youtube и качваме видеото там
Можем да създаваме видео файлове с помощта на PowerPoint
Най-често използваният видео формат е mp4
Качваме файла чрез директен линк на видеото във визуалния редактор
Качваме файла чрез специален линк за вграждане на видеото в текстовия редактор

Въпроси и отговори

 • Как да публикуваме видео в Wordpress?

  Цанко Дилов:

  Видеото е създадено с Power Poin   thttps://www.youtube.com/watch?v=UfLzwGoKtO4&feature=youtu.be

  Цанко Дилов:

  С линк от You Tube                                                    https://www.youtube.com/watch?v=UfLzwGoKtO4&feature=youtu.be

  Мария Балева:

  Здравей Цанко,

  Може също така да използваш опцията от youtube „вграждане“ или embed  и да копираш кода в текстовия редактор на публикацията. Така може да променяш размера на рамката, в която ще се
  визуализира видеото. Промяната на размера се прави от iframe width="420" height="315", като сменяш стойностите.  Надявам се, че съм била полезна с отговора.

  Цанко Дилов:

  Благодаря Мария! 

  Научих нещо ново. Досега вграждането ползвах за копиране на линка, после в KEEPVID и записване в папка.
  Цанко Дилов:

  Всъщност за запис в папка ползвах "споделяне".

  Цанко Дилов:

  На това видео промених размера на 420х315, и рамката наистина се промени.


  https://www.youtube.com/watch?v=KkCAgt3SzEY&feature=em-upload_owner
  Silvia:

  Бихте ли помогнали малко. Каченият клип не се визуализира на страницата, където са всички публикации. Публикацията се вижда, но клипът - не. Това от темата ли е /ползвам друга тема, не тази, която е в урока/? И още нещо: как да пренасочим публикацията да излиза на страницата Начало, която сме създали? Благодаря предварително.

  Цанко Дилов:

  Клипът се визуализира с маркиране на линка му и отваряне. Останалите са картинки. Връзката с Wordpress е подходяща промяна на размерите. Направен е с Power Point и е качен в YouTube.

  Silvia:

  Благодаря.

  Mila Ilieva:

  А дали може клипа да се визуализира като картинка - примерно превю на началото - и в слайд бара? Ако не - как да го махна от там. Така не е много приятно - единият от слайдовете е празен ...

  Минка бергова:

  Може да има и други начини, но аз си направих картинка с Print Screen,(от видеото) пейстнах я във фотошоп и я преработих до вида, в който ще ми е подходяща за изображение в сайта.

 • Как да добавим точки под слайд бара, които

  Mila Ilieva:

  ни позволяват да връщаме слайдовете на слайд бара. Ако не е възможно, заради ограниченията на безплатната тема, дали можем да забавим скоростта, с която се сменят слайдовете - на мен лично ми е малко бързо... Извинявайте ако избързвзм с въпроса и го има като информация в следващите уроци... :)

  Мария Балева:

  Здравей, явно в тази тема няма подобни опции, защото търсих и в документацията на темата, но не открих нищо подобно - Colormag

  Mila Ilieva:

  Благодаря ... :)

 • A как да...

  Jullian Angelov:

  1/ Как да коригирам големината на видеото, така че да е по млака от разделителната способност на видеоклипа 2/ Как да направя обтичане както в HTM, така, че видеото ни да бъде обградено с текст Може ли статичен кадър от видеото, какъвто се вижда като иконка на клипа в Ютуба, а и в различни сайтове, ползващи видеоклипове от ютуба да се явява като основно изображение на пъбликацията или страницата ни?

  Jullian Angelov:

  Видях отговорите на въпросите си в следващите видеоуроци.

 • Как става това?

  Jullian Angelov:

  Как може да се направи клипът да се повтаря непрекъснато (да започва отново след края му)? Има красиви и ефектни GIF анимации, които си струва понякога да се сложат за картинки, въпреки, че Google ще види това. Някой GIF анимации се „въртят” безкрайно, други се извъртат и спират. Как може да се направи gif анимация да се повтаря безкрайно (това, което беше въпроса и за клиповете MP4) без да редактираме GIF-a?

  Как се променят кожите и плъзгача на звука на клип? Може ли и как през WP да се настрои плъзгачът на клип от YouTube при кликване да е с минимизиран (примерно на 10%) звук и по желание да се усилва от посетителят. Срещал съм такива клипове, но с увеличен докрай звук но не мога да си обясня откъде се задава. Някой клипове от сайтове, които в крайна сметка са препатки към Youtube тръгват не в обичайната за Youtube червено – черна кожа, а сини. Също дали може клип да се зададе да се гледа през сайта ни без рекламите върху него? Някой браузъри като Mozilla имат Add-ons, но не е коректно да обвържем посетителят на сайта ни с определен браузър – сайтът трябва да работи с всички браузъри еднакво.

  Как може да се направи така че на клип който дори има логото на Youtube да не може да се вземе линка или код за вграждане? Има такива сайтове.

  Може ли да се вгради клип наместо снимка и да се „обтече” както има такава вградена възмоност за картинки?

  Може ли да се направи галерия, но не от снимки, а от клипове, каквито понякога има във Facebooк? С кое разширение става това?

  Николай Христов:

  Трябва да се създаде валиден XHTML Youtube embed code. При създаването му има опции да се регулира резолюцията и да се сменят цветовете на иконките, да се прави лууп и автоплей и да се включва или изключва информацията за видеото. Един сайт за създаване на такива кодове е tools4noobs.com.

  Николай Христов:

  За видео галериите има плъгин. https://wordpress.org/plugins/wp-video-gallery-free/

 • Защо няма картинка на видеото, което заредих

  Miglena Dimitrova:

  Защо няма картинка на видеото, което заредих, а стои бяло. Разбира се, че е видео чак, когато натиснеш на него. Използвам същата тема, но го качих чрез копиране на линка в текстовия редактор защото бутоните на медиите не ми се появяват в менюто за оформяне на текст както в урока. Между другото как можем да направим така, че да се покзават и те под менюто за обработка на текст?

  Марина:

  Необходимо е да поставите изображение на публикацията. Предоставено е в "Допълнения към урока". Славете го и го използвайте.