Как да намираме добри изображения в Интернет

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Сайтове с качествени безплатни изображения

 

Thestocks - сайт с висококачествени фотографии. Когато го отворите в ляво ще видите лента с изброени уеб сайтове, от който може да сваляте снимки. Когато кликнете на някой от тях, съответния сайт ще се зареди, като лентата от ляво няма да изчезне. Picjumbo - сайта предлага голямо разнообразие от снимки, които може да използвате за лична или комерсиална употреба. Повечето снимки са безплатни, но се предлага и премиум абонамент за 6 $ на месец.

500px.com - огромен избор от фотографии с високо качество. Ако искате да използвате пълните функционалности на сайта, трябва да се регистрирате. Голяма част от снимките са безплатни, но има и платени.

stocksnap.io- красиви и професионални снимки. Човек лесно може да намери, това, което му трябва посредством търсачката в сайта.

flickr - един от най-популярните сайтове за безплатни изображения. Огромна библиотека от снимки. Има удобен начин за търсене на безплатни комерсиални изображения- филтър Creative Commons > Commercial use allowed За да използвате пълната функционалност на сайта ще трябва да се регистрирате.

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво НЕ се препоръчва при търсенето на изображения?
Да използвате собствени изображения
Да използвате сайтове за търсене на изображения
Да филтрирате търсенето си според размера на изображението
Да филтрирате изображенията според лиценза All creative commons, в сайтовете, където е възможно
Да използвате изображения от различни източници без значение от лиценза

Въпроси и отговори