Галерии с изображения. Разширение NextGEN

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя възможност НЕ се предлага от разширението NextGEN?
Към вече готовите галерии може да добавяте и премахвате изображения. Да редактирате реда им, техните thumbnail изображения, да променяте описанията и заглавията им. Снимките могат да се редактират самостоятелно или заедно. Има възможност за тяхното завъртане.
Всеки един thumbnail може да бъде изрязан или преоразмерен. Може да редактирате множество изображения наведнъж.
Може да добавяте водни знаци на снимките, което е подходящо, ако качвате ваши снимки под формата на фотография или продуктови изображения.
Може да групирате различните галерии в албуми, които да показвате в съкратен или подробен формат на сайта си.
NextGEN Gallery може да преоразмерява снимките, които качвате до определен размер, и то автоматично.
Предпазва формите за коментар от СПАМ.

Въпроси и отговори

 • Мария Балева:

  Здравей, може проблема да се дължи на това, че не е добавено изображение на самата публикация. Като създадеш галерията е нужно да направиш публикация и в нея да сложиш създадената галерия. За да имаш изображение, а не само текст е нужно да сложиш картинка на публикацията. Ако имаш отново проблеми пиши, но се опитай да зададеш въпроса с изображение, за да видим точно къде е проблема :)

 • Как да контролираме какъв текст да излиза под снимката на публикацията?

  Андрей Танев:

  Какда контролираме какъв текст да излиза под снимката на публикацията.

  Прилагам принт скр. под публикацията, където се вижда текст :Преди: [Show slideshow] По време на: [Show slideshow] След:

  ПП.Въпрос също  така който  зададох преди - на някои  публикации е отрязан текста донякъде, на други е целия.
  Откъде да се определи какво и по колко да  се вижда под снимките 
  Благодаря!
  Дарина Иванова:

  Когато искаме да разгледаме с какъв код е създадена определена страница, може да използваме комбинация от клавиши Shift+Ctrl+I, а там в страница Elements е HTML кода. 

  Живко Казаков:

  При мен, в главната страница, излиза това, с този странен текст: Вероятно това се дължи на някакъв бъг в plugin-а. Като вляза в публикацията (галерията ми е в публикация, а не в отделна страница), всичко си е нормално.

  Или може би правя нещо погрешно?

  Петър Панайотов:

  получава се същото нещо и при мен, ако някой знае решение, моля да сподели !

 • Какъв е моят проблем?

  Evgeni:

  Здравейте имам проблем, сайта не ми го изкарва на друг компютър или да кажем през мобилен телефон, каква е моята грешка моля помогнете! Благодаря предварително

  Мария Балева:

  Здравей, за да може сайта да е достъп от всички в интернет, трябва да избреш хостниг план. Моя съвет е да прегледаш първи модул от курса. В него подробно е обяснено как да имаш работещ видим сайт :)

 • Какъв е моят проблем?

  Evgeni:

  Здравейте имам проблем, сайта не ми го изкарва на друг компютър или да кажем през мобилен телефон, каква е моята грешка моля помогнете! Благодаря предварително

  Грациела Георгиева:

  За да достъпиш Здравец, трябва да използваш този линк: http://zdravec.aula.bg/. Това, което си написал, няма да зареди нищо, защото е на localhost. Тоест за да видиш твоя сайт в браузъра, трябва да напишеш 127.0.0.1/wordpress/, ако портът е 80, ако е друг - то трябва да го укажеш изрично: 127.0.0.1:8080/wordpress/.

 • Как да центрирам албума?

  Тодор Тодоров:

  Опитах с форматирането, но все стой в ляво.

  Иван Цукев:

  Много зависи от частния случай - тема, страница и албум.

  Няма как да отговорим въпроса както е зададен сега.

  Тодор Тодоров:

  С формата за текст няма да се получи. Виж в настройките на самия апп, който използваш.

  Viktoriq:

  Здравейте, моят проблем е следния. Когато тръгна да публикувам изображенията ми изписва Insert Displayed Galery а не Save както на видеото, следователно изображенията въобще не ми се появяват. А галерията я има.

  Тодор Тодоров:

  Да, така се получава, защото самия апп има корекции. И аз се сблъсках тези дни с този проблем. Разбрах, че прави проблем при мозилата, а в опера си работи и се показва рамката на галерията. Пробвай по този начин :)

 • Как да направя Slideshow с NextGen

  Павлина Стамболиева:

  Как да пусна с помощта на NextGen около 10 малки лога / качени като отделни файлове / да се въртят на свободен принцип долу във страницата едно до друго ?

  Иван Цукев:

  Може да направиш това: https://www.imagely.com/wordpress-gallery-plugin/basic-slideshow-gallery/

  Опция basic slideshow gallery

  Принципно тези плъгини имат огромно количеств опции и някои са си отделен курс сам по себе си.

  Целта ми е по-скоро да покажа няколко популярни плъгина как работят и всеки да си ги настрои спрямо нуждите. А за целта човек трябва да се порови в документацията им, няма как иначе :)

  Nadejda Atanasova:

  Здравейте! След като създадох галерия, искам отстрани на всяка снимка да има описание. В Manage galeri има място за описание, но как да го запазя и да се появи в страницата?

 • Защо ми се развали галерията?

  Bogdana Kostadinova:

  Някъде нещо съм оплескала... :( Направих си галерия, всичко си беше, като по учебник и работеше добре. Снимките се подедиха, кликвайки в/у снимка, те се уголемяваше в отделно "прозорче", имаше си стрелкички в края и така се сменяваха снимките една по една. От вчера, обаче... кликвайки в/у снимка от галерията, снимката се увеличава, но не в отделен прозорец...и няма стрелки за смяна към следващо изображение...След като се отчаях напълно изтри NETgen-a и го инсталирах отново, но...проблема си остана, ако сменя темата...проблема пак си е там....къде да пипна...ПОМОЩ!!!

  Лъчезар Николов:

  Категорично - галериите не се появяват под публикации, т.е. на основната страница ,а само когато се поставят в страница. Имам платена Pro версията на NextGen, както и PhotoGallery и двата плъгина не поставят галериите си под публикации! Затова и се появяват php кодове вместо галерията. Може по-рано да е било така, но сега не може. Единствено може вероятно, все още не знам дали е възможно да се линкира поста към страницата където е поставена галерията.

 • Как задавам място на дадена галерия или информация?

  Ели:

  Здравейте,

  как да задам място където да се публикува дадена галерия или информация ? Например имам галерия, която искам да е в страница "продукти" а не на начална страница или статия например "нашата мисия" която да си е в страницата предназначена за това. Как да стане?

  И още един въпрос как се махат иконките под дадена публикация на която се изписва кой я е създал както и датата ?

  Иван Цукев:

  Повечето плъгини за галерии изплзват картки кодове (shortcodes). Това е кратък текст, който се поставя на желаното място - публикация или страница и там се появява галерията.

  Това обаче е строго индивидуално от избрания плъгин и трябва да се прочете документацията му, за да се разбере как работи.

 • Защо Nextgen Gallery plugin-a не ми изкарва снимка, а код на стартпейдж-а?

  Mariyan:

  Здравейте,

  Когато добавя галерия с NextGen не ми излиза изображение както в самия пост преди публикуване, така и на самата страница след публикуване. Това което виждам на страницата е Името на поста и отдолу ”order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

  Имате ли идеи, как може да се оправи? :)

  Jullian Angelov:

  Прегледайте името на галерията и имената на файловете на отделните изображения дали нямат други букви, които да не са на латиница ( индийски, арменски, грузински или специфичните букви от френския и испанския език) Мало вероятно е да се е счупило разширението NextGEN. Aз имам грижи с един сайт на който Yoast се счупи по време на инсталация и от тогава не мога да инсталирам и други разширения. Не мога и да го популяризирам чрез стандартните методи. А иначе по отношение на NextGen и имената на файловете с изображения - ровичкам се да направя имената видими за търсачките, за да ги използвам като alt. атрибути както снимките, но с ключовите думи изписани на латиница. Засега търсачките не виждат alt атрибутите от NextGEN. Виждат само на обикновенните снимки без значение дали са на кирилица или на латиница.

  Минка бергова:

  Отиваш в текстовия редактор и премахваш квадратните скоби около Show slideshow.

 • Защо не работят плъгините, възможно ли да е заради темата?

  Teodora:

  Здравейте, активирах NextGEN, от Create New Gallery задавам име на галерия, но като се опитам да въведа файлове от Add Files показва съобщение "Using runtime: htme4" и нищо не се случва. Преди този плъгин, пробвах с още един - Photo Gallery. При него също не успявах да създам галерия, като при натискане на бутона Add Files ме препращаше към основната страница на Dashboard-a. Възможно ли е двата плъгина да не работят заради темата? Използвам Fluida WP Theme. Не съм опитвала с друга тема. Благодаря!

  Teodora:

  След смяната на няколко теми и плъгини, промених браузъра и всичко се оправи. Кой да предположи...

 • Как да изтрия ненужните галерии, които са в падащото меню?

  Албена Христова:

  Как да изтрия ненужните галерии, които са в това падащо меню

  Elly:

  Здравей Албена, за да изтриеш галерия трябва да отидеш на Manage Gallery или на български предполагам ще е управление на галерии и да приложиш Delete като избереш всички галерии които искаш да изтриеш (тъй като виждам, че има и еднакви имена аз бих изтрила всичките и бих си създала нова галерия). Ето и какво имам предвид:

  Албена Христова:

  Благодаря, Elly.