Първа публикация в сайта

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Може ли да се променя адреса, на който се публикува статията/поста?
Да
Не
 
Как НЕ се създава нова публикация?
+New -> Post
Posts -> Add New
Format -> Standard
 
Коя опция не съществува при създаване на пост/статия?
Format
Categories
Tags
Featured Image
Post

Въпроси и отговори

 • Защо нямам бутон Publish

  Зорница Балабанова:

  Защо на темата,която си инсталирах няма бутон Publish,вместо него има Save draft

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Това всъщност е за запазване като чернова. Може ли да направиш screenshot? :)

 • Как да направя публикациите ми да се появяват в конкретна страница.

  Gggttt:

  Как да направя публикациите ми да се появяват в конкретна страница.

  Искра Димитрова-Минева:

  В настройките на сайта (Settings) вляво --> Четене --> има настройки да избереш от падащо меню коя от страниците ти да е заглавна и коя за постове, от там избери коя да е за постове.

 • Защо не виждам адрес под заглавието на публикацията?

  Александра:

  Здравейте, с версия 4.8 съм, която е свалена на компютъра, но под заглавието на публикацията не се появява адрес. От версията ли е?

  Светослав Стойков:

  Какъв точно адрес имате предвид? Бихте ли пояснили? Поздрави.

  Александра:

  Здравейте, не се виждаше връзката под заглавието, но когато презаредих и влязох отново в тестовата версия на Wordpress на компютъра, се оправи. Благодаря Ви все пак! Поздрави и хубав ден!

  Искрен Иванов:

  Не е нужно да презареждаш страницата. Достатъчно е да махнеш курсора от полето за писане на заглавието на публикацията и адресът ще се генерира сам след около една секунда. Аз например, след като напиша заглавието, натискам Tab и изчаквам да се появи адреса, за да вляза и да го редактирам веднага. Натискането на Tab, реално те изважда от полето за писане на заглавието и стартира процеса по генериране на адреса.

  Александра:

  Много полезно! Благодаря Ви!

 • Здрвейте! При мен облика е по- различен. Не излиза dashboard. Как да го оправя?

  Димитър:

  При мен облика е по- различен. Не излиза dashboard. Как да го оправя?

  Тодор Пламенов:

  Опитай след линка в бара горе да добавиш /wp-admin/ и да стане: https://shemi2017.wordpress.com/wp-admin/ Поне аз така успях да го излъжа и да съм със "стария" администраторски панел. Кофтито е, че в wordpress.com като имаш сайт и не ти дава да си инсталираш доста неща, а искат да си платиш домейна и тогава ти отключват допълнителни опции. На мен например не ми дава да си инсталирам Contact Form 7 плъгина за да си направя форма за контакт, а предполагам, че и при теб ще е така. Успех :)

  Димитър:

  Благодаря! Веднага ще опитам.

  Димитър:

  Стана. Благодаря!

 • Защо не ми разрешава да вляза???

  Бойко:

  Пробвах с всички имена и пароли които съм въвеждал при инсталацията с урок № 5. Прилагам три снимки на екрана, след въвеждане на три различни имена. Къде е заровено кучето???

  Как да се оправя???

  Ivan Pukov:

  Пробвай на Име да сложиш: root и паролата , която си използвал при инсталация.

  Бойко:

  Със root и съответната парола влязох. Но това което ми излезе на екрана, няма нищо общо с това което се показва и казва в урок №8 от курса. Сега станах пиле в кълчища. Има ли измъкване от тези кълчища????

  Бойко:

  ЗАПОЧВАМ ДА СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ЗАПЛАТИХ ЗА КУРСА " Wordpress ". ОТ УРОК № 8 НИЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, А ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ЗА МЕН, КАК ДА ПУБЛИКУВАМ В САЙТА. НА МОЯ ВЪПРОС " Със root и съответната парола влязох. Но това което ми излезе на екрана, няма нищо общо с това което се показва и казва в урок №8 от курса. Сега станах пиле в кълчища. Има ли измъкване от тези кълчища???? " НЯМАМ ОТГОВОР. А АКО Е ИЗПРАТЕН ВИДЕО ОТГОВОР, НЕ МОГА ДА ВИДЯ ВИДЕО ОТГОВОРА.

  Боряна Велева:

  Пробвай да качиш снимка на това, което виждаш, за да може да помогнем.

 • Как да стигна до показания по долу екран?

  Бойко:

  Започвате със следния екран, но не посочвате как да стигна до този екран. Как да стигна до вход в администраторския панел?

  Ерол Асенов Емилов:

  След като имате вече домейн, в полето за въвеждане на адреса на сайта след него въвеждате /wp-admin. След това ви се показва панела или таблото, отивате на меню "Публикации", на английски "Post" и от страничното меню, което ще ви се покаже избирате "Добавяне" или Add New.

 • Защо виждам това?

  Nikoletad:

  Защо когато искам да видя как изглежда уебсайта ми и има поле, на което пише Nikoleta - Just another Wordpress site? Не съм инсталирала Wordpress на външен хостинг и не мога да разбера какво се обърка при инсталацията с Bitnami, че се показва това.

  Itsko:

  Добрата новина е, че worldpress вече сте го инсталирала щом виждате този прозорец. В полето за име на сайт сте сложили вашето име и от там ви излиза това съобщение. Още няколко урока и сайта ще добие видът който искате....успех в начинанието

 • Ivan Pukov:

  Защото използваш Wordpress 5x. В петата версия са променили подхода за постване на страници. За да върнеш стария начин на работа ще трябва да инсталираш Classic Editor. Как става може да видиш тук https://www.valuewalk.com/2018/12/gutenberg-classic-editor/ . Като цяло новия editor не е лош ако свикнеш с него , но лично аз не го препоръчвам :)