Бутони за споделяне във Фейсбук

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • А може ли въпрос?

  Peter:

  Здравейте,

  1. Изображенията и текстът на сайта ми са много големи, как мога да ги намаля - http://zdrave.pebodi.com/. Гледах настройките на темата, ни видях такава възможност. Мониторът ми е на максимална резолюция - 1366х768. 

  Peter:

  Явно е от мониторът ми. С уиндоус 10 съм, драйверът това ми позволява. :(

  Jullian Angelov:

  Опитайте да смените темата. Само че първо трябва да намерите тема, която да има същата функционалност като използваната - най-вече управлението на джаджите и на полетата. Ако не ви се получи с новата тема винаги можете да се върнете на старата - сайтът със сигурност ще заработи по старому, но няма да се повреди.

 • Как да да ползваме един и същи App ID при активиране на разширенията интегрирани с FB?

  Jullian Angelov:

  Можем ли да ползваме един и същи App ID при активиране на разширенията интегрирани с FB или трябва за всяко разширение да генерираме нов? Мжем ли в настройките на разширенията да сменим само URL на страничката от FB за да пренасочим безпроблемно сайта си натам?

  Сайтът който правя по курса е http://blog.jullian.info Пробната страничка във FB е https://www.facebook.com/IvanchoOtVicovete/ Направеното до тук с разширенията Facebook Page Plugin, Facebook Comments и Mashshare тръгна, но: В сайта ( както беше споменато и във видеоурока) не се появяват снимките на FB профилите които са контактували със сайта. На фейсбук страницата не се появява заглавната страница на сайта. Излязоха само отделни надписи. В полето на джаджата за FB страница на сайта се появява загл. стр. на FB но спряха да излизат съобщения за лайкове Коментарите, написани във фейсбука си остават във фейсбука и не се публикуват на сайта Коментарите от сайта се публикуват в полето за FB се публикуват във FB, но като коментари за снимката на профила ( не на корицата) Понеже не се появява страничката на сайта, следващият урок (Как да контролираме кое изображение да се споделя) не може да се проиграе. Новата версия на Mashshare няма нищо общо в подредбата си с показаното във видеоурока. Нямайки ориентация в работата с разширението се наложи да търся стара негова версия от www.wordpress.org и намерих максимално близката до показаната - 2.3.9 с идеята да направя нещата по урока с нея, а в края на курса да позволя на разширението да се обнови и да видя къде ще излязат познатите ми данни за настройки.

  Явно повечето проблеми произтичат от незнание как да настроя правилно страницата на FB и какви всъщност настройки да търся освен упоменатите. Заедно с това правейки страницата, профилът ми във FB промени доста детайли от поведението си и сега повече дразни отколкото да върши работа. След премахването на страницата дразнещите промени останаха, но за да избегна нови странични ефекти направих нов профил и страница След писане на коментари често, но невинаги не ги публикува и излиза както нормално, а курсора остава в коментара. Налага се да копирам целият пост, да натисна Начало и да търся къде бях писал (ако го намеря), за да го публикувам отново. Понякога ги публикува и пак не излиза от полето на коментара, но научавам че е публикуван от отговорите на коментара. Започна да се променя от време на време дизайна на FB месинджъра и освен това сега месинджърът от единият профил излиза и в другият (който правя само за експерименти), ако е бил посещаван със същият браузър. Връзката вероятно е през бисквитките. Фейсбука до момента не го ползвах сериозно защото не ми е трябвал и не бях се задълбочавал в разучаването и настройките му, но мисля че трябва да се изготви и вмъкне в началото на този модул един видео урок, в който да се покаже как правилно да направим и настроим самата фейсбук страница, и то изготвен по сегашният (текущият) дизайн и подредба на FB. Макар че това не е основна материя на този курс, нещата са свързани, а в лутане по не особено интуитивните менюта на FB и правене на нови страници, (ако нещо се замазва) употребих много повече време и труд отколкото по материята за WP от курса. Предполагам, че и с другите обучаеми е така. Хубаво е също в началото на модула обучаемите да бъдат предупредени за възможните странични ефекти в поведението на FB профила им и затова най-добре да си създадат изцяло нов учебен профил и страница и да не намесват личните си. В момента правя нов профил и страница и разглеждам детайлно настройките за да разбера откъде могат да се получават проблемите за да ги избегна. Ако има нужда бих съдействал и аз с това, с което съм се сблъскал и знам.

  Иначе материята в курса е много добре подбрана и поднесена за което благодаря!

  Иван Цукев:

  Можеш да изполваш един и същи APP ID за различни разширения, дори различни сайтове.

  Разучаването как работи Фейсбук влиза по-скоро в темата "маркетинг" и там нещата могат да станат много дълбоки. В курса по-скоро даваме едно начало, с което човек да може да започне.

 • Защо бутона за споделяне ми излиза голям?

  Daniela Savova:

  Как мога да го оправя и какви са насторойките?

  Daniela Savova:

  Нещо се обърка, като направих Paste Screenshot се получа това. Как да редактирам картинката?

  Daniela Savova:

  Справих се

 • Защо бутона за споделяне ми излиза голям? 

  Daniela Savova:

  Как мога да го оправя и какви са насторойките?

  Иван Цукев:

  Това изцяло зависи от плъгина и неговите настройките.

  Трява да прочетеш документацията му дали въобще е възможно и ако е възможно, как става.

  Лъчезар Николов:

  Версията на плъгина е много по-нова и доста променена относно настройките, от тази която ползва г-н Цукев. За да не бъде толкова широк бутона се оправя много лесно - изключваш опцията: "Full responsive button" и отдолу ще ти се появи нова опция: "Button width" По подразбиране е 177, пишеш 150 px и това е! :)

 • Как да оправя това?

  Мая Митева:

  На 6 април когато го споделих нямаше никакъв проблем, а от миналата седмица има проблем, който освен че не знам как да оправя, нямам и идея, защо стана така след като нищо не съм променяла. Преди:

  Сега:

  Иван Цукев:

  Пробвай да минеш адреса, който споделяш през този инстумент на фейсбук https://developers.facebook.com/tools/debug/

  Друг вариант е да си редактираш продукта и да махнеш форматирането тези em тагове. Те правят част от описанието да е italic.

  Разгледай HTML курса ни, той ще ти помогне много да се справяш с такива проблеми http://aula.bg/kurs-html-css

  Мая Митева:

  Благодаря, ще пробвам. Странното е, че всичко беше добре и после проблем.

  Константин Петров:

  Възможно е , ако си минала през някакво обновяване, да се получи нещо такова. Както ни посъветваха , след такива обновявания е хубао да прглеждаме дали всичко е наред.

 • Как да мога да споделям във фейсбук сайта на мобилния?

  Веселка  Стойнева:

  На лаптопа няма никакъв проблем и веднага се споделя без да ме кара да излизам от фейса, докато на мобилния ме кара да излизам и да си пиша пак паролите и мейла.

  Radkish1:

  Не успяваш да споделяш сайтове през мобилния си или аз нещо не успях да разбера?