Геометрични ограничения

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какво се използват геометричните ограничения?
За създаване на геометрични зависимости между елементите в скицата
За забрана за изчертаване на определена геометрия
За забрана за промяна на геометрията на елемент

Въпроси и отговори

 • Защо не се отварят файловете на упражненията

  Данаил Стойчев Меджеделиев:
  Защо не се отварят файловете на упражненията? С Inventor 2015 съм.... изкарва следното съобщение: 
  Database schema for file C:\Users\Admin\Desktop\Doncaster collage\M02V02-gotovo.ipt is (20.0 (Build 200096000, 96)), which is newer than this version (19.0 (Build 190159000, 159)) of the software


  Краси Кръстев:

  Здравей, попринцип курса е записан с Inventor  2016,  и както и съобщението ти показва твоята версия е по стара от версията на която е записан файла... 


  Както виждаш на снимка 1 с Inventor 2016 аз нямам абсолютно никакъв проблем да отворя файла и да го модифицирам.

  Има два варианта за които знам за справяне с казуса:

  1. По възможност инсталиране на Inventor 2016 с оглед на това че и самия курс се провежда на тази версия - което предразполага за ползването на всички функции на последната версия на Software - a. Винаги този вариант е най удачен ... препоръчвам го и на хората които ползват AutoCAD, Civil 3 D и т.н.   по възможност да позлват последната версия на software - a .

  2. Вариант е изтегления файл да направиш на .step файл  би следвало тогава да може и да го отвориш и с по - ниска версия, но възможността да модифицираш обекти от по - новата версия ще е загубена, както ако имаш и връзки към дадения файл те също ще се загуябт ( за връзки и как се създава проект ще разбереш в курса няма да влизам в подробности експерта е обяснитенил добре за какво иде реч )

  Надявам се да съм бил полезен с отговора и поне един от двата варианта за справяне с проблема да ти бъде полезен.

  Вариант е и да има и друго решение на този казус ако някой има идея нека споделя.

  Краси Кръстев:

  Ето и Снимка 1 за която споменавам в горния коментар.

  Еделвайс:

  Здравейте.


  За да се отварят файловете, наистина трябва да се използва версия 2016.
  Това важи за целия курс.
  Файловете от курса не могат да се отварят с версия преди 2016. А ако ползвате конвертиран step файл, то ще имате ограничени възможности по модификация на файла.
  Препоръчвам да си инсталирате версия 2016, тя и има повече възможности, и са отстранени много програмни грешки. Това беше причината да разработим курса за най-новата версия.
  Elena Nikova:

  И аз благодаря!

 • Защо не мога да променям нищо по файловете от упражненията?

  Антон Тонев:

  С версия 2017 съм. Опитвам да променя нещо по файла за да се упражня и да повторя направеното в урока но не ми дава да променям файла от упражнението. Може би не правя нещо както трябва. Моля дайте съвет. Между другото същото нещо забелязах и с предните файлове към уроците.

  Еделвайс Черчеланов:

  Направете SaveAs на файла и пробвайте с новия файл. Не би трябвало да има проблем. Самият файл не е толкова важен. Опитайте се да повторите това което виждате в нов файл. По този начин упражнението ще е още по ефективно.

  Антон Тонев:

  Така и правя но ми беше любопитно защо става така и мисля че открих отговора. Копирам файловете за упражнение в една папка която създадох за да се упражнявам, там създадох мой проект. Когато заредя файловете от друга папка където са просто самостоятелни файлове нямам проблеми.