Интродукция към Модул 7

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо  в INVENTOR, при избор на Edit Scheet се променя размера на листа (светло поле) но Бордера и надписните полета остават според първоначалния формат т.е. А3. Работя с Inventor 2015?

  инж. С.Цонков:

  При създаване на чертеж винаги се отваря формат А3 и при избор на Edit Scheet се променя размера на листа (светло поле), но Бордера и надписните полета остават според първоначалния формат т.е. А3. Работя с Inventor 2015?

  Еделвайс Черчеланов:

  Здравейте,


  Опитах се да пресъздам вашия проблем и да намеря решение. Но не успявам да създам тази ситуация. Всяка програма си има бъгове, а Inventor по никакъв начин не прави изключение. Най-трудното при Inventor е да се намират вратички когато интрументите не правят това, което се очаква от тях.

  Това което мога да ви предложа, е да изтриете наличната рамка (стъпка 1 от фигурата) и да вмъкнете нова (стъпка 2 от фигурата).

  И нещо друго което може да направите. За всяка версия на Inventor илиза поне по един Service Pack. Този пакет поправя различни грешки в програмата. За вашата версия е наличен дори Service Pack 2.

  Не знам дали според правилата на форума мога да давам линкове. Затова напишете в Google  - "Autodesk Inventor 2015 service pack 2". Би трябвало първият резултат да е това, което ви трябва. Свалете го и го инсталирайте. Не се притеснявайте за регистрацията на програмата. Пакета не изисква допълнително активиране и не променя наличното. 

  Горната стъпка можете да направите и като стартирате програмата Autodesk Application Manager. Тя ви е инсталирана автоматично при инсталирането на Inventor. След това, както е в стъпка 3 от фигурата, дайте десен бутон върху иконката на Autodesk и изберете Check Update. Ако не сте правили ъпдейте, най-вероятно ще имате поне няколко. Дори ако ползвате AutoCAD ще ви преложи ъпдейт и за него. Application Manager-a ще провери за налични ъпдейти и ще можете да изберете кои от тях да инсталирате.

  Поздрави
  Еделвайс Черчеланов:

  Фигура показваща местоположението на изброените опции.

 • Краси Кръстев:

  Здравей, отговор на този въпрос е даден тук:

  Какво е Model State?

 • Еделвайс Черчеланов:

  Когато работите със сглобена еденица имате възможност да подготвите различни сценарии на съответната сглобена еденица. При различните сценарии могат да бъдат изключвани дадени детаили от сглобената еденица или да бъдат позиционирани различно от в основния сценариий. Тези сценарии се наричат Assembly representations. От менюто Model State се избира за кой от сценариите да бъде направена симулацията. Ако имате само един сценарий то това меню не ви е нужно.

  Повече за Assembly representations можете да прочетете тук: https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2014/ENU/Inventor/files/GUID-30829BC5-34EA-4184-A0F2-27345308306A-htm.html