Оразмеряване

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
В какъв цвят се изобразяват линиите ако са напълно оразмерени?
В син цвят
В зелен цвят
В черен цвят

Въпроси и отговори

 • Как да

  Матей Димов:


  Как да отворя файловете прикачени към уроците на Inventor 2014. Може ли да ми помогните как бих могъл да ги конвентирам или вие да ми ги пратите записани на по ниска версия.

  Еделвайс Черчеланов:

  Inventor може да отваря само файлове генерирани от съответстващата му версия или по-стара. Например Inventor 2016 може да отвори файлове от всички предишни версии, включително 2016. Но Inventor 2015 не може да отвори файлове генерирани от версия 2016.


  Това е характерно за всяка програма от такъв клас.
  Матей Димов:

  Това ми е ясно работя на AutoCAD 2014 но поради това че не всеки има най-високата версия на програмата затова като пращам файлове масови ги записвам на по  ниска версия. Моля ако може да ми пратите всички файлове за курса записани на по ниска версия. Имате ми мейла.

  Еделвайс Черчеланов:

  За разлика от AutoCAD, Inventor няма възможност за запаметяване на по-ниска версия. Това е възможно само при значително по простите програми.

  Матей Димов:

  Здравейте, не смятам че сте прав. Solid Work позволява запис на файла за по ниска версия. Всеки за да има достъп до материалите предвидени за обучение в курса  е добре да предвидите че не ползваме най-високата версия на дадената програма. Ще ви помоля да ми кажете как да се сдобия с инвентор 2016 без да плащам 3000евро за програмата. Все пак се уча на тази програма.

  Еделвайс Черчеланов:
  Ако сте студент можете да свалите пълната версия на Inventor 2016 от сайт на Autodesk където има указания как да се сдобиете с лиценз.
  Курсът е създаден на най-новата версия защото тя предлага и най-големи възможности. От друга страна с гледане на съответен урок ще можете да пресъздадете файла към урока на версията с която разполагате.
  Elena Nikova:

  Благодаря и аз!

 • Как да

  Матей Димов:

  Здравейте, немога да селектирам центъра на кординатна система моля кажете какво бъркам.

  Еделвайс Черчеланов:

  Вероятно докато сте работели в скицата сте селектирали центъра и сте го изтрили заедно с друг елемент на скицата.


  Центърът на координатната се добавя автоматично като геометрия в скицата, ако новосъздадената скица е в равнина пресичаща центъра на координатната система на файла.

  За да добавите центъра когато той не е наличен стартирайте опцията Project geometry и след това селектирайте центъра от браузера. По този начин центърът ще се добави като геометрия към съответната скица.

  Чрез този метод можете да вмъквате в скицата всякаква друга геометрия, дори тя да се намира в друга скица.
  Еделвайс Черчеланов:

  Чрез тази картинка ще се ориентирате къде се намира споменатата опция.

  Матей Димов:

  Благодаря

  Elena Nikova:

  И аз благодаря!