Въвеждане на натоварванията

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С Какво се различават трите инструмента за въвеждане на въртящ момент?
С възможността за контролиране на магнитуда.
С възможността за контролиране на ориентацията.
Различават се и по двата признака.

Въпроси и отговори

 • Има ли възможност да се въведе уравнение, изведено от решаването на интеграл, описващо някаква сложна функция за разпределен товар (сплайн или парабола)?

  Петър С. Петраков:

  Има ли възможност да се въведе уравнение, изведено от решаването на интеграл, описващо някаква сложна функция за разпределен товар (сплайн или парабола)? Примерно ако върху пейката (от предишните уроци) са седнали няколко човека с различни килограми, (респ. тегло от деца и възрастни - леки и тежки), но един до друг, а не един върху друг, пораждащи в една директриса - една обща комплексна сила, защото ще трябва да се въвеждат отделните сили една по една, вероятно в таблица според параметър.

  Еделвайс Черчеланов:

  Здравейте. Инвентор не предлага възможност за задаване на натоварване изменящо се по конкретен закон. Но ако желаете да зададете по-реалистично натоварването върху пейката, то гредите могат да се разделят на участъци и върху всеки участък да се зададе налягането (или концентриран товар) което действа само в дискретния участък. Няма ограничение на броя сегменти, което позволява да се доближите с достатъчна точност до реалния сценариий. Ако все пак се нуждаете от по голяма функционалност то ще трябва да инсталирате допълнителен или друг софтуер. Едно удобно решение което се предлага директно от Аутодеск е Nastran In-CAD. Това е извадка от Nastran която работи директно през Inventor и не е необходимо експортиране и импортиране на файлове. Аз го ползвам и е много удобно ако работите с Inventor. Примера с пейката е направен за да покаже на новите потребители основите на анализа с крайни елементи.

  Петър С. Петраков:

  Значи правилно съм Ви разбрал лектор Черчеланов и Ви благодаря за допълнителната информация към този курс!