Въпрос към урок: Въвеждане на натоварванията от курс: Inventor

Има ли възможност да се въведе уравнение, изведено от решаването на интеграл, описващо някаква сложна функция за разпределен товар (сплайн или парабола)?

Inventor
3D Моделиране
CAD чертане
BIM
Inventor

Има ли възможност да се въведе уравнение, изведено от решаването на интеграл, описващо някаква сложна функция за разпределен товар (сплайн или парабола)? Примерно ако върху пейката (от предишните уроци) са седнали няколко човека с различни килограми, (респ. тегло от деца и възрастни - леки и тежки), но един до друг, а не един върху друг, пораждащи в една директриса - една обща комплексна сила, защото ще трябва да се въвеждат отделните сили една по една, вероятно в таблица според параметър.

Здравейте. Инвентор не предлага възможност за задаване на натоварване изменящо се по конкретен закон. Но ако желаете да зададете по-реалистично натоварването върху пейката, то гредите могат да се разделят на участъци и върху всеки участък да се зададе налягането (или концентриран товар) което действа само в дискретния участък. Няма ограничение на броя сегменти, което позволява да се доближите с достатъчна точност до реалния сценариий. Ако все пак се нуждаете от по голяма функционалност то ще трябва да инсталирате допълнителен или друг софтуер. Едно удобно решение което се предлага директно от Аутодеск е Nastran In-CAD. Това е извадка от Nastran която работи директно през Inventor и не е необходимо експортиране и импортиране на файлове. Аз го ползвам и е много удобно ако работите с Inventor. Примера с пейката е направен за да покаже на новите потребители основите на анализа с крайни елементи.

Значи правилно съм Ви разбрал лектор Черчеланов и Ви благодаря за допълнителната информация към този курс!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.