Създаване на отвори и резби

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
 Коя от следните опции липсва при инструмента Hole ? 
Дълбочина и диаметър на отвора
Брой на отворите
Стъпка и диаметър на резбата

Въпроси и отговори

 • Как създавате сечението?

  Елисавета Иванова:

  С Inventor 2015 съм и си чертая сама предварително чертежа. Не зная как да създам сечение, като в урока, за да виждам какво става в отвора и да мога да маркирам дъното на отвора.

  инж.Георги Станчев:

  Съжалявам но нещо с видео отговора не се получава.След като направите отвора отидете на менюто View от там изберете таба Appearance и изберете опцията Half Section View и готово!

  инж.Георги Станчев:

  http://aula.bg/u/MTMzMTQ2MjAwMQ

  Елисавета Иванова:

  Благодаря за отговора.Аз минах на следващия модул и видях подробното обяснение.

 • Как реално се чертае резба за 3D принтиране?

  Цонев:

  Здравейте, имам въпрос относно резбите. Експортирах вече начертаните резби в DWG формат и го отворих в AutoCAD, тъй като резбите се виждат в Inventor само като сенки. Интересно ми беше да разбера това подбиране на резби реално ли е или само условно. Излиза, че резба реално не е изчертана и не съществува. Може би ще ме упрекнете но, идеята ми е да разпечатам начертаното на 3D принтер. Малко се разочеровах, тъй като при подбирането на параметрите за чертане на резби има включена настройка дори и на допуските, а всъщност всичко е само условно, в смисъл нереално. Въпроса ми е за 3D принтиране ръчно ли ще е необходимо да се моделира резбата ?