Вмъкване на детайл и създаване на изгледи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
В какви посоки може да се премества създаден изглед?
По подразбиране, само в посоката на неговото създаване
Във всички посоки, след прилагане на Break Alignment
И двата отговора са правилни

Въпроси и отговори

 • Какво пропуснах,че детайлите ми заемат такава позиция в чертежа?

  Димчо Димов:

  Каква е причината моите детайли да застават в полето по този начин,а не както тези от урока?Опитвах да ги поставя в оси успоредни на тези от урока,но....Вероятно съм пропуснал някоя настройка? Благодаря!

  Еделвайс Черчеланов:

  Първият изглед (View1) не е бил правилно ориентиран при създаването му в Drawing Space. От там и създаването на останалите изгледи изглежда некоректнo, въпреки че те са си ортогонални на първият. Кликнете два пъти върху Първи изглед и го ориентирайте правилно като използвате ViewCube. Останалите игледи ще се ориентират автоматично.

  Димчо Димов:

  Благодаря за бързия отговор.Всички отделни детайли от тази сглобена единица застават правилно,но сглобената не мога да я ориентирам по никакъв начин. Може би греша при сглобяването....?Благодаря!

  Еделвайс Черчеланов:

  Последвай тези стъпки за да ориентираш изгледа по желан начин: 1. Избери десен бутон върху изгледа създаден в Drawing Space и избери Edit View. 2. Избери десен бутон върху появилият се ViewCube и селектирай Custom View. 3. Избери бутона Lock At и селектирай равнина от модела която искаш да е предна равнина в изгледа в чертежа.

  Димчо Димов:

  Благодаря,инж.Черчеланов получи се!:)