Преливаща геометрия

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кои от следните елементи може да използваме за да създадем преливаща геометрия ?
Скици съдържащи затворени контури
Създадени работни точки
И двата елемента са възможни

Въпроси и отговори

 • Еделвайс Черчеланов:

  Здравей =)

  Бутона за Loft опцията ще намериш като натиснеш стрелката под бутона за Sweep (от картинката). В Inventor бутоните са групирани по функции.

  Доколкото за WorkPlane. Може да създадеш WorkPlane през три селектирани точки. По съответния начин, натисни стрелката под бутона за създаване на WorkPlane и ще можеш да избереш най-удобният за теб вариант. Ако избереш варианта през три точки, ще остане само да селектираш твоите две точки и един от центрите на окръжностите. След това можеш да си създадеш скица в новата равнина =)

 • Как да си построя дъгата

  Елисавета Иванова:

  Работя с 2015 и си чертая всичко от начало. Как да построч работна равнина в която да начертая дъгата за втората преличаща геометрия

  Еделвайс Черчеланов:

  Опишете ми по-подробно какво искате да направите.

  Веселин Милетиев:

  Добре би било да се покаже как е направен предварително подготвения работен файл - в курса вероятно има и начинаещи ученици.

  Еделвайс Черчеланов:

  Най-лесния начин да построите тази равлина е следният: 1. От менюто Work Features изберете инструмента Plane; 2. От папката Origin, която се намира в браузъра в ляво, селектирайте ос Y; 3. От същата папка селектирайте равнина XY; 4. Задайте ъгъл на завъртане 60 градуса.

  Има и други начини за създаване на равнина, но в случая този е най лесен. Аз лично съм създал тази равнина като съм селектирал двете линии от хоризонталните скици, които лежат в тази равнина. По този начин при редакция на скиците ще ми се актуализира и разположението на равнината.

 • Еделвайс Черчеланов:

  С функцията Loft се създава плавен преход от една геометрия към втора. Както виждам от изображението, не сте селектирал втората скица (светлосинята окръжност). Трябва да я добавите към раздела Sections в менюто Loft.

 • Как точно си управлявате камерата?

  Тодор:

  В първите уроци обяснявате начините за управления на камерата, но не мога да разбера кой от тях използвате във видеото?