Пространствени ограничения 2

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви степени на свобода се отнемат с условието Insert?
Една транслационна и две ротационни
Две транслационни и една ротационна
Две транслационни и две ротационни

Въпроси и отговори

 • Как да направя промени в скицата, така че те да се отразят в сглобената единица?

  Филип:

  Ако се наложи да се промени някой от размерите да речем в един от детайлите как мога да направя така, че тези промени да се отразят в сглобената единица? Трябва ли да променя скицата и след това да актуализирам по някакъв начин сглобения детайл и как става това?
  Поздрав

  Филип:

  Сам си отговорих на въпроса. С десен буто в браузъра на детйла, който искам да коригирам, и Open могат да се направят корекции, които след това се пренасят автоматично в сглобената единица :)

 • как да накарам зъбното колело да се завърта  само на 90 градуса 

  инж.Георги Станчев:

  Здравейте ! искам да накарам зъбното колело да се завърта само на 90 градуса - без да су губи зацепването о с рейката? Идеята е тези линейни лагери посредством оста на зъбното колело да се движат надолу и нагоре.Аз създавам Rotation-Translation constrain но немога да го накарам да ограничи завъртането само на 90 градуса - моля помогнете!

  Еделвайс Черчеланов:

  Здравейте. Извинявам се за закъснелия отговор.

  За да ограничите зъбното колело да се завърта само на 90 deg можете да добавите Angle Constraint. На този кънстрейн задайте диапазон на завъртане от 0 до 90 градуса.

  инж.Георги Станчев:

  Да аз създавам Angle Constrain но тогава Rotation-Translation Constrain зе проваля и загубва линейното движетие! Немога да разбера кое ми пречи?