Огъване по ръб (Flange)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво прави инструмента за огъване по ръб?
Прибавя удължение завъртяно под определен ъгъл спрямо източника
Огъва текущо лице в изчертана линия за огъване
И двата отговора са правилни

Въпроси и отговори

 • Къде може да науча нещо повече за командата "Fold"?

  Антон Тонев:

  Понеже имам начертани на AutoCAD разгъвки на различни детайли, които искам да използвам мисля че командата "Fold" е най-удачна за моя случай. Къде мога да получа информация за тази команда? И още един въпрос: Има ли проблем когато правя скица да копирам готов чертеж от AutoCAD. Видях че с Ctrl+C и Ctrl +V нещата се получават въпроса е има ли нещо което ми убягва и нещо което може да доведе до проблеми ако действам по този начин?

  Еделвайс Черчеланов:

  Здравей,

  Като цяло няма много за учене за командата Fold. Върху 3D модела се изчертава линия която служи за последващо сгъване чрез Fold, като се избира ъгъла на сгъване. Може да погледнеш в YouTube но наистина не мисля че има много за показване към тази команда.

  Относно копирането на скици от AutoCAD, лично те съветвам да си ги изчертаваш наново в Inventor. Копираните скици от AutoCAD не съдържат геометрични ограничения и ще трябва да си ги наслагаш ръчно в Inventor, което може да ти отнеме повече време от изчертаването им наново.

  Ако все пак искаш да копираш скица от AutoCAD и не искаш да правиш промени по нея, то след като я поставиш в инвентор, селектирай цялата геометрия от скицата и избери от кънстрейните бутона с формата на катинар. Това ще предотврати случайни изменения на скицата.

  Антон Тонев:

  Здравей, много благодаря за отоговора. Относно командата "Fold" чисто интуитивно и аз разбрах каква е идеята единствено имам проблем с радиуса на закръгление при огъването. (Не ми се получават точни детайлите. Не мога да уцеля точното разстояние между перата на сгъвката.) Явно нещо бъркам и ще ми трябват повече тренировки. Спрямо въпроса ми за AutoCAD много ти благодаря за уточнението мисля че ще е полезно и за други които мислят да копират готови скици от AutoCAD.