Упражнение към Модул 6

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да построя кръговите масиви за отворчетата М8?

  Елисавета Иванова:

  Inventor 2015 съм. Имам няколко въпроса: 1. Излиза ми грешка като се опитам да направя кръгов масив за всеки 4 отвора М8. Може би не въвеждам правилно опциите на масива. 2. Как е правилно да се правят отвори Hole.Да правя отвора 42(зададох такъв размер. защото не видях на чертежа да е зададен) и после да задавам мястото на позициониране, а центровите линии да се поставят при получаване на 2D от 3D чертежа. Или да чертая центрови линии , после окръжност и накрая да направя отвора по скицата.

  Еделвайс Черчеланов:

  Здравейте. Извинявайте за закъснелия отговор.

  Когато работите в 3D режим не е необходимо да поставяте центрови линии. Тях ще си ги добавите в 2D чертежа когато и ако е необходимо да го правите.

  Относно последователността за създаване на тези отвори, аз бих препоръчал следната последователност:

  1. Правите си големия отвор, чрез Hole или с Extrude (както ви е по удобно, но аз предпочитам Hole)

  2.Правите нова скица, която е само една линия с начало в центъра на големия отвор; и край - където трябва да е центъра на малкия отвор.

  1. Стартирате опцията Hole, и селектирате крайната точка от линията, която определя положението на центъра на малкия отвор. Създавате малкия отвот в съотверната позиция.

  2. Стартирате опцията за кръгов масив и селектирате фичъра на малкия отвор; и център за размножаване - осовата линия на големия отвор.

  Ако ви изкарава грешка при създаването на масива, проверете посоката в коята става отнемането на материал.