Въпрос към урок: Геометрични ограничения от курс: Inventor

Защо не се отварят файловете на упражненията

Inventor
Inventor
Защо не се отварят файловете на упражненията? С Inventor 2015 съм.... изкарва следното съобщение: 
Database schema for file C:\Users\Admin\Desktop\Doncaster collage\M02V02-gotovo.ipt is (20.0 (Build 200096000, 96)), which is newer than this version (19.0 (Build 190159000, 159)) of the software


Здравей, попринцип курса е записан с Inventor  2016,  и както и съобщението ти показва твоята версия е по стара от версията на която е записан файла... 


Както виждаш на снимка 1 с Inventor 2016 аз нямам абсолютно никакъв проблем да отворя файла и да го модифицирам.

Има два варианта за които знам за справяне с казуса:

1. По възможност инсталиране на Inventor 2016 с оглед на това че и самия курс се провежда на тази версия - което предразполага за ползването на всички функции на последната версия на Software - a. Винаги този вариант е най удачен ... препоръчвам го и на хората които ползват AutoCAD, Civil 3 D и т.н.   по възможност да позлват последната версия на software - a .

2. Вариант е изтегления файл да направиш на .step файл  би следвало тогава да може и да го отвориш и с по - ниска версия, но възможността да модифицираш обекти от по - новата версия ще е загубена, както ако имаш и връзки към дадения файл те също ще се загуябт ( за връзки и как се създава проект ще разбереш в курса няма да влизам в подробности експерта е обяснитенил добре за какво иде реч )

Надявам се да съм бил полезен с отговора и поне един от двата варианта за справяне с проблема да ти бъде полезен.

Вариант е и да има и друго решение на този казус ако някой има идея нека споделя.

Ето и Снимка 1 за която споменавам в горния коментар.

Здравейте.


За да се отварят файловете, наистина трябва да се използва версия 2016.
Това важи за целия курс.
Файловете от курса не могат да се отварят с версия преди 2016. А ако ползвате конвертиран step файл, то ще имате ограничени възможности по модификация на файла.
Препоръчвам да си инсталирате версия 2016, тя и има повече възможности, и са отстранени много програмни грешки. Това беше причината да разработим курса за най-новата версия.

И аз благодаря!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.