Pivot Таблици - Суми и Подсуми - част 2

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Пивот таблиците позволяват групиране по дати. Можете да групирате по:
само по ден
само по седмица
само по тримесечие
всички отговори са верни

Въпроси и отговори

 • Къде мога да намеря "% of parent column total" или "% of parent row total" в Excel 2007?

  Люба Аврамова:

  Здравейте отново. Моля за идея как да манеря "% of parent column total" or "% of row total" е Excel 2007. Допускам, че се намира в контекстното меню на десен бутон. Избрах "Value Field Settings", както е показано на снимка 1, позиция 1. Намирам "Sow values as ... " , както е показано на снимка 2, позиция 2 Предлаганите "възможности" в него са различни от тези, показани във видеото. Повечето от тях не са активни.

  Димитринка Вълкова:

  Опитахте ли да изберете от падащото меню - на картинка 2, в полето се вижда Normal (интересно, обикновено се показва No Calculations!)? В падащото меню трябва да се вижда списък на всички изчисления в пивот таблицата.

  Люба Аврамова:

  Честита Нова Година на екипът на AULA, както и на всички, които не спират да търсят възможности за развитие и усъвършенстване. Благодаря Димитринка. Инсталирах по-нова версия на Excel, надявам се повече да не ви занимавам с подобни въпроси. Уви, няма как да проверя идеята ви, допускам, че би довела до успешен край упражнението.

 • Как да групираме клетки в Pivot table ,които не са една до друга? 

  Галина Тошкова Георгиева:

  Как да правим групиране,ако клетките на хората от различните екипи от примера не са една до друга?Знам,че можем да ги преподредим с натискане на десен бутон и Move на клетката до желана от нас позиция,но има ли друг начин,който е по-бърз и работи по-добре при голям обем от данни за групиране?

  Галина Тошкова Георгиева:

  Мисля,че намерих отговор:При натиснат бутон Ctrl,маркираме клетките ,които искаме да са в една и съща група.