Pivot таблици - опция 2

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
За класически дизайн на Пивот Таблиците (такъв, който позволява да добавяме полета с влачене) трябва да отидем на :
меню Options > Totals & Filters
меню Options > Display
меню Optinos> Layout & Format

Въпроси и отговори

 • Защо  при мен не е активна опцията allow multiple filters per field?

  Daniela:

  Работя с версия Excel 2010. Отнася се за урок 9 модул 2. Намира се в Pivot table tools/ Options / Pivot table options/ totals & filters. Може би защото е версия 2010 ?

  Краси Кръстев:

  Здравей, още ли стои проблема с неактивна опцията за allow multiple filters.

  Daniela:

  Здравей Краси,

  Проблема все още стои. Пивота , който бях използвала беше примерен, а не от уроците. Направих си още един такъв от същите данни и опцията се появи при новия пивот. После разгледах и сравних всичките 6 таба на Pivot Table Options . Имаше някакви разлики, които обаче не се отразиха на появяването на опцията. Най-накрая се сетих, че всичко това е отражение на това , че първия пивот, при който я няма опцията е направен с още по-стара версия на Ексел и затова се получава така: (some new features are disabled). Така мисля. Благодаря ти за въпроса.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Daniela.

  Ами най - вероятно проблема е бил, както казваш ти, благодарение на създаването на Pivot таблицата в по - стар формата на ексел.

  Nikolowa9:

  При по стари версии доста от помощните икони не са активни и по трудно се получават определени функции. Моят съвет е да си инсталирате по нови версии за да имате успех :)

  Кръстана:

  Когато в предходен курс се запонах за първи път с Pivot таблиците, открих в тях един невероятен инструмент. Сега след този курс, преоткривам нови и нови възможноси. Благодаря на целия екип!

  Краси Кръстев:

  Благодарности!

  Кръстана, страхотно е че ти допадат Pivot таблиците и тук в Аула ги преоткриваш възможностите им, те определено са един страхотен инструмент.