КУРС "Композитинг с Fusion"

Научете тънкостите и ефективните работни процеси на професионалния композитинг с Fusion!

Вземи този курс
 

Внимание! Това е PRO курс

Този курс не е за начинаещи. Този курс е за хора, които искат да се занимават със софтуера още по-професионално. Това е за хора, които вече имат начални познания по софтуера, но искат да се развиват и да увеличат продуктивността и ефективността си.

Изисквания за регистрация:

 • Имате основни познания за видео обработка;
 • Вече използвате софтуери за видео обработка професионално или имате желание да го използвате професионално;
 • Fusion или Nuke са едни от основните софтуери, с които се работи във вашия бранш.

Защо бихте искали да станете майстор по композитинг?

Композитингът е създаването на комплексни визуални творби, подтикнати от вашата креативна визия.

Чрез композитинга се асемблират и комбинират заснет видео материал и рендерирани елементи от различни източници, за да се създаде реалистичен или фантастичен визуален елемент, поднесен чрез изображение или видео.

Когато усвоите композитинга ще задълбочите знанията си за цвят, светлина и движение - вдигайки вашите умения на едно следващо ниво, докато създавате творби с висока стойност.

Независимо дали работите върху професионален проект, изискващ високо качество или хоби проект, след този курс по композитинг ще имате тези 7 ключови умения:

 • 1. Ще знаете правилните методи и техники за пост продукция на видео материали; (compositing)
 • 2. Ще може да добавяте впечатляващи видео ефекти към заснет материал; (visual effects)
 • 3. Ще можете да извлечете максимума от изходните материали от 3D софтуер, което ви позволява да сте гъвкави и да правите промени без да се връщате в 3D софтуера и да чакате дълго време за нови рендери; (3D compositing)
 • 4. Ще знаете как да правите професионални цветни корекции и да извадите невероятни цветове дори от "измит" материал; (color grading)
 • 5. Ще знаете как да изрязвате и обработвате материал, заснет върху зелен екран; (keying)
 • 6. Ще можете да добавяте реалистични ефекти с частици като дим, прах, искри и подобни; (particles)
 • 7. И не на последно място ... ще познавате софтуера така, че  да имате пълна гъвкавост и възможност да комбинирате множество инструменти, за да създадете уникален и впечатляващ краен резултат.
Курсът на Аула е ориентиран към вашите нужди - 8те модула в курса показват решението точно на тези проблеми.

Целта на този курс е да развиете своите:

1. УМЕНИЯ

Първото нещо, върху което се фокусираме в този курс са уменията. Ще придобиете практически умения, които да ви помагат да работите бързо и ефективно със софтуера. Ще знаете кой е правилният инструмент за дадена задача и как да го използвате коректно.

2. УВЕРЕНОСТ

Придобитите умения водят до увереност. А увереността е в основата на успеха. Това е умението да трансформирате трудностите във възможности и слабостите в предимства. След този курс ще имате самочувствието да се заемате с предизвикателни задачи, за които първоначално не знаете решението.

3. КРЕАТИВНОСТ

Умения в комбинация с увереност отключват креативността. Ще научите как вместо софтуерът да е пречка, да го използвате като мощен инструмент, който да отключи вашата креативност и да ви помогне да създавате иновативни решения.

Защо Fusion, а не Nuke?

Когато става въпрос за node-based compositing софтуер, реално повечето хора правят избор между Fusion и Nuke.

Естествено, ако човек познава и двата софтуера, може да открие, че някои операции са по-лесни във Fusion, други в Nuke.

Ние обожаваме Nuke, но в последно време Fusion има огромно предимство, което никой не може да отрече.

Производителят на хардуер Black Magic купиха Fusion и направиха цената на софтуера повече от атрактивна ... базовата версия на Fusion е безплатна.

Лицензът на Nuke започва от 2,534 паунда и няма безплатна версия.

Black Magic са известни освен с другия си софтуер DaVinci Resolve и със своя агресивен подход в разработката на нови инструменти.

Така че ако изберете комбинацията "безплатен" + "в момента отличен софтуер" + "сериозна  фирма разработчик" просто не може да сгрешите.

Същевременно, научаването на принципите на композитинг и Fusion само може да ви помогне, дори и след това да решите да ползвате друг софтуер. 

Начин на провеждане на обучението

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5 минути за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има  файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модула  може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципи работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите ще обясняваме това. 

Програма на курса

Курсът включва над 80 теми, разделени в 8 модула, които се взимат за 8 седмици.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получихме доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвамe си правото да "затворим регистрацията" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. 

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси 

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички преминали курсовете са такива). За това правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно ако нещо изникне даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курса за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с Fusion. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи Fusion, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с Fusion, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по Fusion се издава само Аула удостоверение.
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курса?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока, който каквото разбрал и да се оправя самостоятелно. В "стария" тип курсове няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Ето Kакво Ще Научите в Курса по Композитинг с Fusion

Ще знаете важните принципи и тънкости на копозитинга в контекста на Fusion, но те ще са ви полезни независимо кой софтуер използвате. 

Ще се чувствате с Fusion в "свои води", но нека да повторим основните познания, около които сме организирали курса:

 • 1. Ще знаете правилните методи и техники за пост продукция на видео материали; (compositing)
 • 2. Ще може да добавяте впечатляващи видео ефекти към заснет материал; (visual effects)
 • 3. Ще можете да извлечете максимума от изходните материали от 3D софтуер, което ви позволява да сте гъвкави и да правите промени без да се връщате в 3D софтуера и да чакате дълго време за нови рендери; (3D compositing)
 • 4. Ще знаете как да правите професионални цветни корекции и да извадите невероятни цветове дори от "измит" материал; (color grading)
 • 5. Ще знаете как да изрязвате и обработвате материал, заснет върху зелен екран; (keying)
 • 6. Ще можете да добавяте реалистични ефекти с частици като дим, прах, искри и подобни; (particles)
 • 7. И не на последно място ... ще познавате софтуера така, че  да имате пълна гъвкавост и възможност да комбинирате множество инструменти, за да създадете уникален и впечатляващ краен резултат.

100% Гаранция за връщане на парите

Ние от учебен център АУЛА имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качество на обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

За това ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за курса на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата от по-горния списък, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Каква е инвестицията за курса?

Както е известно, специализираните курсове за напреднали са между 500 и 800 лв. и то само за тридневно обучение, а често дори и само за еднодневно обучение.

Но само в учебен център "Аула" можете да се запишете за курса при много по-изгодни условия!

Вместо да определяме цена от 800 лв., която би била напълно оправдана за такъв 9-седмичен курс, в момента обучението може да се закупи за две вноски по 200 лв. (общо 400 лв.) или една вноска от 299 лв. (-20% при еднократно плащане).

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкият банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Удостоверение за завършен курс

За обучението по Fusion от ЦПО "Аула" се издава само Аула удостоверение на български език. За целта е необходимо да се премине успешно кратък тест след като всички уроци бъдат изгледани!

Към удостоверението е включено и Europass приложение.

Удостоверението е в PFD формат, удобен за сваляне, принтиране или изпращане при кандидатстване за работа!

Бонус 1 при записване: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37 лв. - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

Бонус 3: "Бонус модул - запознаване с допълнителни инструменти, трикове и добри практики"

доставки с MS ProjectПри записване тази седмица ще получите и бонус модул, в който:

+ ще се запознаете с някои по специфични инструменти за създаване на маски;
+ ще се научите да използвате някои от допълнителните елементи от 3д рендер, за създаването на маска в пространството и добавяне на мъгла
+ ще се запознаете с няколко допълнителни инструмента за изкривяване на изображение;
+ ще използваме някои от допълнителните скриптове към Fusion, които помагат за по-лесна и бърза работа.

Стойност: 37 лв. - вие получавате без допълнително заплащане.

Записване за курса Композитинг с Fusion

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 8 седмици подробен онлайн курс „Копмозитинг с Fusion”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение по образец на МОН - на български език в удобен PDF формат.;
 • 100% Гаранция за връщане на парите дори само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 100 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 3: Бонус модул - "Запознаване с допълнителни инструменти, трикове и добри практики".

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу:

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу:
Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
 • Това е PRO курс и изисква PRO абонамент.
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Казвам се Благой Костов. С компютърна графика и анимация се занимавам над 10 години. Работил съм както в изработването на рекламни клипове, може би над 300, така и по създаването на ефекти и постпродукция на късометражни и пълнометражни филми.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.