Принцип на Linear workflow (Работа в линейна гама)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво е Linear work flow?
Подреждане на инструментите в линия
Разбота в линейна гама, така че смесванията на различните елементи да бъде максимално коректно
Работа с линии.

Въпроси и отговори

 • Въпросът трябва да е пълно изречение, което започва с фраза подобна на: (Aula, може ли просто да ме оставите да си задам въпроса?!?!?)

  Николай Кирков:

  Няма ли по семпъл метод? В After effects има един checkbox - Linear workflow, слагаш гамата която ти трябва и от там, всичко което влиза излиза и прочее се знае че е в линейна гама. Освен това автоматично си разчита кой footage в коя гама трябва да е. Евентуално ако някъде нещо не е разчетено правилно, тогава променяш гаматана конкретния footage, която честно казано много рядко се случва. В Nuke мисля, че е по същия начин.

  Иван Цукев:

  Кирков, стига с тая критика :)


  Причината да си направим труда да вкарваме проверка за въпроса е, че преди нея всичките въпроси бяха с по една две думи, от които нищо не се разбираше. И 90% от въпросите не бяха въпроси, а изказвания, от които не се разбираше какво точно пита човека.

  Ще се радвам, ако предложиш по-добър начин.

  Както и да е, sorry за off-topic-a.
  Николай Кирков:

  Да, има две полета и се чудя къде да задам въпроса - в горното или долното - пиша в горното въпроса накратко и долу пиша цялостно и системата нещо не беше доволна :D  pisah go pone 3-4 пъти по всякакъв начин и все нещо не ставаше и чак като написах това взе че стана :D