Съвети за създавнето на съдържание за SEO

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Контент маркетинг преведено означава маркетинг на съдържанието.
В този урок ще дам някои съвети за създаване на съдържание, което търсачките обичат.
Бих искал да кажа, че качествено и магнетично съдържание е най- важната seo стратегия, която може да имате.
Всичко друго е преходно ще чувате стратегии, които ще правите и наистина ще имате малки резултати първоначално и след един месец Google ги реже и вече нямате тези резултати.
В най-добрият случай сте се върнали е предишното място ако Google не харесва много тази стратегия може да ви върне и доста по-назад.
Тоест имало е и винаги ще има стратегии като купуване на линкове тоест да платите на някой да сложи линк към вашия сайт.
Да крадете съдържаниеизображение от други сайтове, да ги слагате с надеждата да се хареса това нещо.
Но те не работят, това са преходни стратегии Ако се фокусирате към потребителя и създавате ценно съдържание за него, "google" обича това нещо.
И най-важното в една SEO стратегия е регулярното създаване на качествено съдържание.
Нека да видим конкретно как може да осъществим SEO с wordpress.
Bих искал да кажа и да ви уверя, че Google обичам wordpress.
Ако използвате wordpress дори никакви разширения да не слагате и никакви настройки да не правите като структура, като начин wordpress е създаден така, че структурата му е максимално оптимизирана.
Практиката доказва, че Google обожава не обича, а направо обожава wordpress.
Това, което бихте постигнали със сайт, който сте наели примерно дизайнери програмист да ви са ти Тези хора, колкото и да се стараят много трудно ще ще достигнат до нивото, което има wordpress на подредба, на структура на оптимизация за Google Естествено хората си знаят работата, ще направят нещо качествено и в някои ситуации даже ви трябват такива разработчици за специфичен сайт.
Но в общият случай, когато нямате бюджет от хиляди левове за инвестиция за такива разработчици wordpress е идеалната платформа, защото идвам оптимизирана за Google.
но това се разширява допълнително с seo разширенията защото има чудесни yaesu разширение и просто с инсталацията на един wordpress, инсталацията на едно разширение имате оптимизация.
Преди години струваха наистина буквално десетки хиляди левове или по-скоро долари, защото го правеха фирми в САЩ.
И това нещо вече го имате абсолютно безплатно в самия wordpress.
И не на последно място wordpress е идеалната платформа за създаване на съдържание.
Тя е направена за създаване на съдържание, тоест ние имаме идеалната платформа за контент маркетинг.
Така че всичко, което показват до тук всъщност беше една скрита SEO стратегия.
Всички тези модули, в които настройвахме нашия wordpress сайт, правихме оптимизация на структурата с категория и етикети, слагахме менюта, добавихме изображения, добавихме видео.
Правихме е версия за мобилен телефон или по-скоро мобилно устройство всичко това всъщност става една SEO стратегия.
Да видим как може да правим повече съдържание за SEO.
Всъщност най-важното, което трябва да знаем е, че съдържанието не е за Google.
Съдържанието е за вашите потребители.
Ако се опитате да пишете за Google, ще изпаднете в по-лоша ситуация.
ако искате съдържанието да е за вашите потребители.
Също така съдържанието, което харесват търсачките е вашата уникална гледна точка, вашата история.
Уникалното съдържание, което вие може да дадете и никой друг.
Защото независимо дали някой харесва вашата позиция и вашите гледна точка или не харесва това, че е уникална и само вие имате тази гледна точка, го прави интересно за Google.
Също така ви трябва магнетично съдържание.
Вътре самото съдържание трябва да е написано, така че да привлича потребителите да ги задържа Те искат да прочетат цялата статия, не само набързо да я сканират.
Много важно за Google е честота на публикуване и тук За съжаление трябва да ви кажа че е минимум един път седмично Тоест вие ако имате сериозен сайт, искате да развиете нещо с wordpress платформата публикувате по-малко от един път седмично това не изглежда добре в очите на Google.
ако искате да се качвате на високо, трябва минимум един път седмично да публикувате.
Даже бих казал, че препоръчвам два пъти седмично.
И тук е това, което е интересно е, хората си мислят, че могат да създадат един сайт и да го оставят, и той да работи.
Ами в момента, в който Google види, че вие не го актуализирате, не го поддържате ще го зарязали той ви зарязва и вас.
не го интересува.
Тоест трябва да публикувате доста често съдържание и знам че не е лесно ако създавате сега тепърва сайт Може би сте ентусиазирани първата седмица преди две седмици ще го публикувате след това вие месец може би ще публикувате в един момент почват да изостават Момента, в който почвате да изостават Google също е изостава това е Това е смятана често публикуване е нещо по-трудоемко, но ако обичате това, което правите даже доставя удоволствие Google ви дава възможност да правите това, което ви доставя удоволствие.
Източник на сражението е много важно.
Трябва ни лично, уникално съдържание.
Не може да копирате съдържанието на някой друг.
не може да копирате от Уикипедия или да хванете двата източника и да ги сглобите освен ако не го преразкажете по някакъв уникален за вас начин Ако копирате текст Google вече знае, индексирал е голяма част от интернет и ако копирате един сегмент от текст трябва да знаете, че този текст той го е видял на другия сайт и е казал А той вече го има там този човек го е копирал сега тук има разни ситуации в които може да се окаже така че човека който прилича на седалката а съдържанието да е ощетен но Google се опитва непрекъснато да актуализира алгоритъма си и да го подобрява, така че реално печели човека който първи е създал съдържанието, другите, които го копират губят в тази игра или в най-добрия случай същност не получават никакъв трафик от Google.
Ако крадете съдържание може дори да бъдете наказани.
Обема, по мое мнение поне 400 думи, естествено абсолютно индивидуално е понякога просто набързо може да направим една публикация, която е по-кратка, понякога ни трябва много дълга и сериозна публикация която е много страници,но стремете се поне 400 думи да бъде тази публикация.
Източник на изображенията: забравете за Google изображенията, той вече знае за тях, Ако отивате в Google да търсите някаква ключова дума, която е свързана с вашата публикация, искате да вземете това изображение и да го добавите, това няма да ви свърши никаква работа.
Може да визия да е ок, но Google вече ще види че слагат изображения които не са ваши лични и няма да ви даде допълнителни точки Тук губите една чудесна възможност да спечелите допълнителни точки в очите на Google.
Вече с тези мобилни телефони, които са толкова лесни за употреба и с такова високо качество изображения имате възможност просто да отворите прозореца навънка да снимате нещо подходящо докато се разхождате непрекъснато да снимате и после да използват тези ваши лични снимки като изображение естествено зависи какъв ви е сайта но ако използвате изображения които сте взели от самия Google не очаквайте Google да ви даде точки за това, че имате много оригинално изображение.
И пак казвам уникални снимки.
Не снимки, които Google вече е намерил някъде другаде.
В допълнение мога да кажа, че ако добавяте и видео материали Това допълнително качва към изображенията вашата страница в очите на потребителите и в очите на Google.
В обобщение.
Трябва ви уникално и магнетично съдържание, уникални снимки и поне един път седмично нямате друг избор Ако искате Да получавате трафик от Google ви трябва по-често да публикувате интересна и полезна...
интересно и полезно съдържание и в един момент Google ще дойде.
в интерес на истината ако е чисто нов сайта Google гледай малко скептично в началото, така че не се обезкуражавайте ако сте публикували три или 5 публикации, примерно около два месеца публикувате и Google все още не ги е залял с трафик това, което съм видял от нашите сайтове като опит е има един период около шест месеца в който Google е много скептичен към вас в който обаче трябва да пускате съдържание и трябва да го преминете след което Google започва да гледана на вас като полезен сайт и започва да ви вдига повече в ранглистата но това е още един от факторите възрастта на вашия сайт.
колкото по възрастен е сайта толкова повече шанс има Google да има данни за него и да разбере дали този сайт е ценен.
обмислете Добре Тези стратегии Това са наистина полезни и ценни съвети буквално от кухнята и и може да ги използвате, за да вдигнете вашият сайт в очите на Google.

Въпроси и отговори

 • Може ли?

  Delyana:

  Може ли да се използват снимки от Google, ако те бъдат преименувани, обработени и преоразмерени? В този случай Google ще ги приеме ли като уникални?

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Снимки от Google могат да се използват. Проблемът е, че трябва да търсиш такива изображения, чиито права позволяват модификация, обработка и т.н. А по твоя въпрос моето мнение е, че Google индексира най-добре оригиналните изображения, тоест уникални и авторски. Но с определено количество промени може да се индексират добре и изображения, които са изтеглени от Интернет. Всъщност има много хубави статии тук и тук как Google индексират изображения - какъв е принципът на работа. Можеш да я прочетеш. За съжаление е на английски и се надявам да не е проблем.

  Грациела Георгиева:

  Здравей,
  Снимки от google могат да се използват. Всъщност за обработка и модификация е добре да търсиш изображения, чиито права позволяват това. По твоя въпрос моето мнение е, че Google индексират по-добре уникални изображения, които са авторски. Но може би при по-големи промени и модификации върху изображения, изтеглени от Интернет, може да се индексират добре. Тук ще намериш една много добра статия за това как google индексира изображенията и какъв е самият алгоритъм и принцип на работа. Други интересна статия е тази. За съжаление статиите са на английски, нядявам се да не е проблем. :)

  Rumen Gotsev:

  Препоръчайте някоя малка книга наръчник по оптимизация на търсачки :). Това ще бъде полезно за този, който иска да оптимизира....

  Liliya:

  Здравей, Румен. Откриха ето тази книга: http://postvai.com/seo-kniga Дано да ни е от полза! :)

  Todorov:

  Подкрепям коментара на Gotev инфото за сео из нет пространството е оскъдно и не подробно обяснено

 • Как да оптимизираме фирмени сайтове?

  Мартин:

  Здравейте! Ако създаваме фирмен сайт, който обикновено съдържа статична информация и няма какво ново да публикуваме ежеседмично, как Google ще разпознае, че сме активни и ще повиши рейтинга ни? В този случай всички тези стратегии за текст, картинки и т.н. обезмислят ли се?

  Людмил:

  Статичният сайт се оптимизира много по-добре от динамичният, защото съдържанието му не се променя. Да подчертая, че роботите на търсачките четат ключовите думи и съдържанието на сайта, а не снимките, флашовете и видеотата. Една от стъпките които следва да направите е да се регистрирате като web администратори тук - https://www.google.com/webmasters и да поискате удостоверяване на сайта си, така Google вече ще знае, че имате сайт. Следващата стъпка е Google AdWords https://adwords.google.com. Желая ви късмет!

  Мартин:

  Това е така, но дори да имаме статична информация с подходящи ключови думи, Google няма да отчита че периодично добавяме нови публикации и така ще счете ли сайта ни за неактивен?

  Людмил:

  Ключовете думи и контента /съдържанието/ в сайта са от най голямо значение, а това, че не се променя съдържанието Google няма да го сметне за неактивен, а дори напротив - търсещата машина ще намира сайта още по-бързо според: дума, фраза, изречение и т.н.

  Людмил:

  Също така от значение е домейна и името на сайта. Например: Не е добре думите в думите на домейна да са слети, а е хубаво да са разделени с тире /detski-magazin.com, a не dtskimagazin.com/ ....

  Мартин:

  Разбрах това, което не ми беше ясно. Благодаря за отговора!

  Rumen Gotsev:

  а за това какво ще кажете: https://mondomebeli.com/i-contacts/ - mebelimondo или mebeli-mondo? според мен няма значение дали е detskimagazin или detski-magazin, важното е правилното оптимизиране на търсещата машина, правилно зададените ключови фрази, че сайтът е за детски магазин, който може да бъде и онлайн магазин. важното е качествено съдържание, красиви изображение, които да говорят как мебелите за деца създават усещане за уют, спокойствие, комфорт, просторни детски стаи, детски играчки, блокчета за рисуване, които спомагат за развиване на въображението на детето.

  Konstantin:

  Нали в един от предишните модули се каза, че не е хубаво да се слагат тирета в името на домейна.

  Konstantin:

  При статичен фирмен сайт неможе ли да се сложи блог и там да се слага всяка седмица нещо интересно свързано със сферата на фирмата и по този начин да се привлича повече интерес към сайта?

 • Може ли да бъде проблем това, че сайта и е статичен(бизнес сайт) в който не се публикува ежеседмично?

  Петър Панайотов:

  Може ли да бъде проблем това, че сайта и е статичен(бизнес сайт) в който не се публикува ежеседмично ?

  Ivan Pukov:

  Не , доколко знам доста фирми използват статични сайтове т.е. като презентация на фирмата. Но е желателно да закупите и инсталирате SSL сертификат за да се намалят злоупотребите , ако някой реши да копира и да прави мизерии

  Константин Петров:

  Мизерии като наприм?

  Konstantin:

  Но е хубаво да се слои раздел новини / блог/ където да се качват различни сатии за дадения бранш. Стига да ви се занимава или ако не е ваш а правите на някой сайта да си го включите в месечната такса. Така или иначе почти всеки бизнес има фейсбук даже може да си интегрирате новината от сайта да се споделя във вашата страница. По този начин пък ще имате тряфик от фейсбук към сайта ви.

 • Какво да направя?

  Елина:

  Налага ми се да си направя изцяло нов сайт с нов домейн и хостинг. Към момента на създаването на новия сайт на старият ще му е изтекъл хостинга, защото няма да го плащам и на практика той вече няма да съществува. Ще възприеме ли Google информацията в новия сайт, която ще е взета от стария като копирана и неуникална и как трябва да постъпя в този случай, за да се индексира добре новия сайт?

  Боряна Велева:

  Привет, Елина! Препоръчително в случая е да запазиш и старото домейн име и да създадеш пренасочване от него към новото такова, за да се прехвърли и неговата тежест в търсачките. По този начин би следвало да избегнеш проблема с дублираното съдържание.

  Не съм специалист в областта на оптимизацията за търсачки и ти препоръчвам все пак да се консултираш с такъв; какъв е най-удачния вариант за преминаването от единия домейн към другия.

  Новата хостинг компания, която избереш със сигурност има връзки с такива специалисти, може да попиташ при необходимост.

  Елина:

  Много благодаря!

  Konstantin:

  Тук ако домейна не ти е изтекъл купуваш само хост и от фирмата която го предлага ще ти го свържат с домейна. Няма смисъл да купуваш нов домейн.