SEO грешки, които бихте искали да избегнете

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Иван Цукев:

  Не бих препоръчал книги за SEO. Просто е толкова динамична обастановката, че докато излезне от печат, една книга вече е неактуално.

  По скоро следи сайтове като: https://backlinko.com/ https://moz.com/blog

  Ana:

  И аз се интересувах от този въпрос и за сега мнението ми е следното: ако имате вече пуснат сайт или смятате да се занимавате с правенето на такива, следвайте съветите на инж. Иван Цукев и следете какво се случва в Google Search Console. Там ще знаете всичко и най-вече какво да направите (защото ви казва). Така непрекъснато откривам грешки за моя сайт и решения за подобрение. Ако има новости мисля, че това е мястото, което ще каже първо - къде, как и какво. Не претендирам за вярност, ако някой все пак знае хитринки ще се радвам да ги науча! :)

  Konstantin:

  Ако правите сайт с wordpress има много добри плъгини, които показват как се справяте със SEO на сайта ви. Имат постоянни ъпдейти с новостите на гугъл основно.

 • Какво представляват

  Jullian Angelov:

  Блехкед техниките? Как можем да избегнем иличаването ни в такава, или да се предпазим от тях? Единственото, което намерих по въпроса е това: https://searchengines.bg/forum/others/reviews/18171-черно-сео-от-конкуренция Но съдейки как е направен URL с кирилски букви проявявам известен скептицизъм към източника, а и информацията нито е много, нито е конкретна.

  Мария Балева:

  Здравей, това е полезна информация, но наистина линка не трябва да е на кирилица.

 • Как да публикувам регулярно, когато сайта е със статични страници и няма публикации, нито коментари?

  Даря Златева:

  Трябва ли да се променя нещо в сайта, просто, за да отчита Гугъл някаква дейност?

  Ivan Pukov:

  Интересен въпрос - какво точно искаш да публикуваш. Ако е собствено съдържание трябва сам да го правиш. Но ако искаш да публикуваш, да речем новини или хороскопи от някой източник , то трябва да научиш да работиш с RSS и feeds повечето сайтове имат такава секции , също така ще хубаво да си намериш някой агрегатор ( за Wordpress препоръчвам - WP RSS Aggregator ако си поиграеш малко с него може да върши чудеса) . Ако искаш хвърли едно на дадания линк : https://rss.softwaregarden.com/aboutrss.html сравинтелно добре е обяснено , какво имах предвид по-горе.

  Даря Златева:

  ОК, ще погледна в линка, благодаря!

  Георги Филипов:

  Ако желаете да си правите SEO откъм новост на страниците, най-лесния и удобен типично вариант е отварянето на блог към сайта. Виждам, че сте добавили след името си, че сте интериорен дизайнер. Може да пишете страници за различните стилове, модните тенденции за всеки отделен сезон/година, препоръки за избиране на стил, примери за добър и лош интериорен дизайн, прочее.

 • Някои от тези грешки са вече направени

  Милош:

  Здравейте, аз имам вече съществуващ сайт (магазин), и някои от тези грешки са вече направени. Ако се опитам да ги поправя ще има ли резултат по отношение на Google?

  Иван Цукев:

  Ако нямаш много трафик от Гугъл вече, т.е. сайтът е сравнително нов - действай смело.

  Ако вече има съществуващ трафик от Гугъл (напр. над 500 посещения дневно), има риск от загуба на трафик и тогава трябва да се пипа много внимателно и е препоръчително да се наеме SEO специалист.

  Милош:

  Сайта е нов, но преди подробно да ми обясните в курса, грешката с copy/paste и ключовите думи вече я бях направил.