Категории и етикети в Wordpress. Кое за какво се използва

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Във видеото има допусната правописна грешка след 2:35 минута. Изписва се раСтеж. Извиняваме се!

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой от посочените съвети за етикетите НЕ е правилен?
Използваме етикетите, за да обединяваме публикациите от различни категории
Можем да използваме до 50 различни етикета за обединяване на 5 до 7 категории от сайта
Използваме един етикет за множество публикации
Използваме по един различен етикет за всяка една от публикациите ни
 
За какво НЕ служат категориите?
За разпределяне на публикациите на сайта
За определяне на основните фокуси на сайта
За обединяване на етикетите

Въпроси и отговори

 • Как

  Jullian Angelov:

  и дали са обвързани ли са категориите и етикетите с ключовите думи за SEO оптимизацията и по какъв начин? Логиката по която те ни помагат да организираме информацията в сайта си така, че да е интуитивно лесна за намиране и от нас и от посетителят на сайта ни е същата, по която логика посетителят би задал запитване в търсачката и нашите категории би трябвало интуитивно да съвпадат с ключовите думи за търсене. В добавка на категорията опционално задаваме кратко име по препоръчителните правила за образуване на URL (малки букви на латиница с разделители тирета) и кратко описание. Те видимо по никакъв начин не ползват пряко посетителят на сайта – Явно остава да ги ползва търсачката за индексиране, но как да се възползваме? Логично е в името на категорията, краткото име и описанието да използваме ключови думи, но как да направим така, че да попаднат в полезрението на търсачката?

  инж. Тодор Тодоров:

  Хубаво е самия урл адрес да бъде с ключови думи. Било то в заглавието или в самия текст. Добре е разделител на думи да е с тирета. Категориите и етикетите не са използваеми за някои сайтове, но е добър метод да се ползват и те за търсачките с добри и подходящи имена. Някои плъгини вдигат сеото като се инсталира плъгини за споделяне. Лично аз използвам на AddThis плъгина е добър и не пише в адрес бара не нужни символи, а само името на сайта и неговата страница.

  Людмил:

  Ключови фрази с оптимална плътност и точни мета описания - Съдържание /Съдържанието е бог/! - Посещаемост на сайта! - Връзка със социалните мрежи - Споделяния - Ефективен дизайн - Бърза навигация - Бързина на сайта - Оптимизация - Sitemap - Рейтинг на продуктите/статиите - SSL и т.н === Де да беше само един маркетингов инструмент /ключови думи/ за класификацията на сайта.. SEO-то щеше да бъде много лесно! Поздрави!

 • Защо нямам етикети в дясната част на менюто под категории?

  Мирослава Георгиева:

  Етикети има само в лявата част, под "публикации", но не мога да ги прилагам към публикациите. От къде мога да ги добавя към менюто в дясно?

  Borislav Sandev:

  Етикетите могат да се добавят към всяка публикация от модула "Edit" > Настройки на публикацията > отваря се десен панел с Категории и етикети.

 • ЗАЩО

  Диана Тодорова:
  • В горната лента в ляво имам само икона на wordpress - моите сайтове и четене- В настройки липсва постоянни връзки.- В нова- публикация има различно визия на меню и различни обции- липсват формат, изображение и т.н.
  Евгения Кърджиева:

  И при мен е така. Ако сега сте инсталирали WordPress вашата версия вероятно е 5.3.2, както и моята. Видеата в курса за 4.3.0. Под полето със заглавието на публикацията има кръгче с плю в него. Като го натиснете се отваря падащо меню, в което са всички опции, които са описани в уроците.

  Диана Тодорова:

  Благодаря много!