Избор и смяна на тема (theme) в Wordpress

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какво НЕ служи смяната на темата:
Визуализация на съдържанието на сайта
Подредба на изгледа на сайта
Промяна на съдържанието на сайта

Въпроси и отговори

 • Как менюто ми да показва страници и категории?

  Tanya Draganova:

  Здравейте. Уча Wordpress , като правя същия сайт като вашия и съответно избрах същатата тема, но не ми показва начало, рецепти и съвети,  а само блога, контакти и магазин. Как може да показва всичко в менюто, както е при вас? 

  Мария Балева:

  Здравей Таня, менютата ги съдадохме в урок 4 от 2-ри модул "Създаване на меню за уеб сайт". Съвета ми е да изгледаш отново урока и да добавиш всички менюта, както е показано в урока.  

  Tanya Draganova:

  Здравейте, Мария. Да, аз ги създадох по абсолютно същия начин, но когато избрах темата, която и вие, част от менюто ми изчезна. Промяната при мен настъпи след 8 урок. Възможно ли е да е от версията на wordpress?

  Иван Цукев:

  Не е от версията на Wordpress. Провери дали темата не си е загубила връзката кое меню да показва. 


  Това става от "управление на местоположенията" в раздел меню


  Tanya Draganova:

  Благодаря! Това беше проблемът.

 • Защо картинките в заглавната страница са с различен размер

  Андрей Танев:

  Откъде да ги оеднаквя. Картинкатас доматите  я теглих от  нета,не ползвах вашата . И сега са с различни размери.Откъде да ги направя еднакви?

  Благодаря
  Даниела:

  Оразмеряването ще се  обяснява в следващите уроци (модули).

 • Как да си изтегля тема?

  Даниела Ганчева:

  Здравейте! При мен няма тема ColorMag. Намерих я безплатно в Wordpress, но как да я вкарам в темите на инсталирания ми wordpress?Изтеглих я, но не се появи във възможностите от теми при мен. Каква настройка да направя?

  Даниела Ганчева:

  Може би трябваше да уточня, че при мен няма бутон "Добави" в Теми както е показано в урока. Намерих ColorMag на https://wordpress.org/themes/colormag/

  Krasen Kunev:

  пробвай да качиш папката с темата в wp-content -> themes и виж дали ще се появи в темите ти в Worpress

 • Как да изтрия на тема?

  Емилиан Беляшки:

  Как мога да изтрия тема, която вече не ми е нужна?

  Светла Николова:

  Влизам във "Външен вид", "Настройки", там излиза Активна тема и бутон "Смяна"

 • Може ли и как да ... сменя на темата на действащ сайт? 

  Светлана:

  Здравейте! Имам действащ сайт от 3 години. Но сега съм харесала по-подходяща тема. При смяната обаче ще се наложат доста настройки. Мога ли да работя по новия вариант на сайта в нещо като отделно "работно поле", без то да е видимо в пространството, докато го завърша. WordPress-ът ми е инсталиран направо на хостинга.

  Иван Цукев:

  Това е много добър въпрос. Има различни подходи, ето два:

  1. Ако промяната се очаква да се осъществи бързо - до 1 ден

  Най-лесно е да се сложи плъгин, че сайтът е в режим на преработка и посетителите ще виждат съобщение без да се вижда сайта, докато вие ще може да си работите по него.

  1. Ако промяната изисква повече от ден работа

  Понякога това може да са 2-3+ седмици, ако промените са много. Тогава най-грубо казано се прави дубликат на сайта - на самия хостинг или като локална версия. На тази втора версия се правят всички промени. След като приключи промяната, работната версия се прехвърля върху стария сайт. Това е най-общо казано процеса, но в него има много технически детайли, които изискват опит. Така че това е опция за по-опитни хора. Ето едно примерно ръководство как става това: https://www.wpexplorer.com/change-wordpress-theme/

  Светлана:

  Благодаря! :)

 • Защо се получава следният проблем за инсталация на платена тема?

  Ivan Petrov:

  Проблемът е следният, като искам да поясня, че инсталацията е на локална машина темата е платена, наясно съм как се качват теми от външенен нодител в zip> формат>>>>обаче нещо не се получава.. ТОВА Е ТЕКСТОВОТО СЪОБЩЯНИЕ СЛЕД ОПИТ ЗА ИНСТАЛАЦИЯ.

  Тази връзка вече не работи. Моля, опитайте отново.

  Георги :

  Здравейте, Ако сте си закупили темата и имате такъв проблем, свържете се с доставчика на тази тема или на този на който сте я заплатили за да ви реши проблема. Ако сте я "закупили" от друго място (торенти), пробвайте архива да го разархивирате в > xampp\htdocs\wordpress\wp-content\themes, би трябвало да преставлява нещо такова: Надявам се да помогне решението. Всякакви пъгини от подобен тип се добавят по подобен начин ако не стават по стандартния. Само пътя е xampp\htdocs\wordpress\wp-content\plugins.

  Ivan Petrov:

  Благодаря за отговора. Проблемът е решен!