Създаване на оптимизирана страница

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • В кои браузъри се вижда ALT тагът на изображенията?

  Зорница Каракулева:

  От какво зависи дали ще се вижда попълненият ALT текст при преминаване с мишката през изображението? В HTML-a alt тагът е наличен, но не се вижда нито в Google Chrome, нито в IE или Mozilla FF? Необходима ли е някаква допълнителна настройка?

  Грациела Георгиева:

  Предполагам, че се е получила грешка. ALT тагът се използва, когато искаме да покажем някакъв текст, ако изображението липсва. Това, което ти се опитваш да направиш, тоест да показваш някакъв надпис, когато минаваш с мишката върху дадено изображение, се получава с таг TITLE. ALT тагът се поддържа от всички браузъри, като Internet Explorer трябва да е версия 7 или нагоре. TITLE тагът се поддържа от всички браузъри без значение версията.

  Зорница Каракулева:

  В такъв случай предполагам е редно да се нанесе корекция в урока :)

  Живко Казаков:

  Всъщност тагът е , а alt е негов незадължителен атрибут.

  Живко Казаков:

  Всъщност тагът е "", а alt е негов незадължителен атрибут.

  Живко Казаков:

  Не стана и като го сложих в кавички ... Тагът е img

 • Може ли

  Живко Казаков:

  Този въпрос не е свързан с оптимизация на страницата, а с оптимизация на коментарите :) Може ли да се изтрива, или поне да се редактира собственият коментар? Понякога, след като натиснем "Изпрати" и забелязваме, че сме допуснали грешка.

  Мария Балева:

  Здравейте, чудесно предложение! За съжаление тази опция не е включена в тази текущата на форума, но след време ще променим форума и ще бъде включено вашето предложение. На този етап може да ни пишете на имейла maria@infosense.bg и ще редактираме въпросите.